Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


Distribuiti | 
 

 Felul principal

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Felul principal   Sam Sept 04, 2010 6:51 am

Musaca

Aseara am pornit de la ideea ca as vrea cartofi umpluti cu carne..am vazut eu undeva o reteta cu bacon wraped potatoes..dar pana la urma am ajuns la concluzia ca e mai usor sa nu scobesc cartofii ci sa ii razalesc, sa combin carnea si cartofii, sa adaug si niste rosii decojite si taiate marunt si sa fac o musaca.
A iesit foarte buna, am servit-o cu smantana. Yum.
Am folosit:
5 cartofi fierti si curatati
500 g de carne tocata(250 g manzat, 250 g porc)
2 catei usturoi
1 ceapa taiata fin
1 lingura de ulei masline
o conserva rosii decojite
cascaval razalit
sare/piper
1/2 conserva ciuperci
patrunjel

1. Intr-o tigaie am calit ceapa si carnea si la sfarsit am adaugat ciupercile, rosiile, patrunjelul.
2. Intr-o tava de iena, unsa cu ulei de masline, am razalit cartofii. Apoi am adaugat stratul de carne cu rosii. Deasupra am razalit cascavalul.
3. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 30 de min, pana s-a format o crusta aurie.
POFTA BUNA!!!
-bucataria adrianei-
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Sam Sept 04, 2010 7:08 am

Mancare de rosii cu pulpe de pui

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 100 ml ulei, 3 cepe, 2 kg roşii potrivite, 3 lin­guriţe condimente, 2 linguriţe zahăr, pătrun­jel verde tocat. Preparare: Se taie în două şi se prăjesc uşor în ulei bucăţile de pui. Se scot şi în grăsimea rămasă se căleşte puţin ceapa. Se stinge cu o cană de apă şi se lasă să fiarbă, acoperit cu capac, înăbuşit, până scade; separat, se dau pe răzătoare 6 roşii, se adaugă peste ceapă, se dau în 2-3 clocote, se adaugă condimentele şi zahărul, după gust. Într-o cratiţă, se aşază bucăţile de carne, restul de roşii, opărite şi decojite, astfel încât să rămână întregi, se toarnă sosul peste ele şi se bagă vasul la cuptor. Se fierbe încet până se coc roşiile şi încep să se rumenească. Se scoate cratiţa, se presară pătrunjelul tocat, se dă iar la cuptor şi se stinge focul. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, punând pe fiecare farfurie câte o bucăţică de pui, 2-3 roşii şi 2-3 linguri de sos.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Mier Sept 08, 2010 8:47 am

Butoiase dulci
Tipul retetei: Felul principal
Numarul de portii: 5
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 20 Minut(e)
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:

900 g piept de pui cu os
5 banane medii
150 g cascaval
30 g unt
4 linguri orez
Sare, piper alb
Oregano, menta, boia de ardei
100 ml vin alb Preparare:

Pieptul de pui se dezoseaza, se curata, se taie file si se bate ca pentru snitele. Bananele se decojesc si se taie tubulete. Se ia fiecare file de pui, se pune sare, piper, cascaval ras si banana, se ruleaza si se aseaza intr-o tava de cuptor. Peste rulouri se pune piper, boia de ardei, oregano si cascaval ras. In tava se toarna vinul si se baga in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
Separat se fierbe orezul cu sare, dar astfel incat sa ramana bobul intreg.
Apoi se caleste in unt orezul cu rondele de banana si menta. Se serveste ca garnitura langa pui.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Joi Sept 09, 2010 6:38 am

Pui Nicoise

Fel de mancare:
Retete pentru o inima sanatoasa
Ingrediente:
1 ceasca de vin alb, bun
1/4 ceasca de supa de pui
4 pulpe de pui fara os si fara pielita (putin peste 1/2 kg)
4 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 ceasca din acele cepe mici, congelate (vezi nota 1)
1 lingura de condimente italienesti (vezi nota 2)
2 ardei grasi de marime medie, taiati felii
8 masline negre, fara samburi, taiate bucatele
2 cesti de orez fierbinte, preparat deja

Nota 1: daca nu gasesti cepe mici, intregi, congelate, poti folosi niste cepe obisnuite, mai mici, taiate in sferturi

Nota 2: Daca nu gasesti condimente italienesti, poti amestecaniste oregano, cimbru si busuioc
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mai mare, dintr-aceea de care nu se lipeste mancarea, incalzeste cam 1/2 de ceasca de vin alb si, cand incepe sa fiarba, adauga carnea de pui. Las-o la foc vreo 5 minute intorcand-o pe partea cealalta o singura data (pana cand capata o culoare alba, uniforma). Scoate carnea de pui si pune-o deoparte.

Adauga in tigaie usturoiul, ceapa, condimentele italienesti, ardeii grasi, maslinele, cealalta jumatate de ceasca de vin si supa de pui. Dupa ce da in clocot, las-o cam un minut si apoi micsoreaza flacara astfel incat compozitia sa fiarba mocnit inca vreo 5 minute pana cand a apucat sa scada putin.

Adauga puiul in tigaie, lasa-l la foc mic vreo 10-15 minute (in functie de cat de patrunsa vrei sa fie carnea - oricum asigura-te ca sucul carnii este limpede cand incerci cu furculita, altfel carnea nu este inca facuta).
-cartea de bucate a osmandei-
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Vin Sept 10, 2010 5:12 pm

Cod cu sos a la grec

Ingrediente: 1 kg cod, 100 ml ulei, 100 g făină, zeama de la o lămâie, sare. Sosul a la grec: 100 ml ulei, 100 ml apă minerală, 1 lămâie, pătrunjel verde, sare, piper.
Preparare: Bucăţile de cod se spală, se ung cu zeama de lămâie, se sărează, se dau prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi, în ulei incins. Separat, se prepară sosul a la grec. Se pune uleiul într-un castron, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper, zeama de lămâie şi apa minerală. Se amestecă bine cu un tel până se omogenizează. La servire, sosul se toarnă peste cod. Lângă cod, ca garnitură, se pot folosi cartofi natur sau alte legume fierte.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Dum Sept 12, 2010 4:19 pm

Pachete cu carne si mozarella

ngrediente:
-5-6 felii de muschi de porc
- 1 mozzarella
-20g unt
-2 linguri amidon alimentar
-sare,piper,delikat(optional
12 pahar vin alb

Mod de preparare:
Carnea se bate bine, se aseaza pe un fund de lemn,se sareaza pipereaza,deasupra se pun felii de mozzarella,se inchid lateral cu o scobitoare,se calesc in unt topit,se sting cu vin alb ;
Dupa evaporarea vinului,amidonul se amesteca cu 1 pahar de apa ,iar sosul rezultat se va turna peste carne,se continua fierberea,amestecand incontinuu pt a evita formarea cocoloaselor;
Carnea se serveste alaturi de sosul rezultat!
-bucataria verei-
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Dum Sept 12, 2010 5:09 pm

Rulouri de dovlecei cu cas la cuptor

Ingrediente :
1-2 dovlecei
300 gr cas de oaie (dar putem folosi telemea de vaca sau branza de vaca )
5 oua
2 linguri smantana
2 gogosari
1 legatura patrunjel verde
sare, piper ,delikat dupa gust

Preparare :

Curatam dovleceii apoi ii taiem felii foarte subtiri pe lungime . Ii saram si ii lasam sa stea un pic. Intre timp ne ocupam de umplutura.
Dam 200 gr de cas pe razatoarea mica, 1 gogosar curatat il taiem cubulete , adaugam 1/2 legatura patrunjel verde tocat si adaugam 1 ou sa lege compozitia. Condimentam cu sare, piper , delikat dupa gust. Gososarul ramas il spalam , scoatem samburii apoi il umplem cu umplutura si il asezam in mijlocul formei sau tavii in care punem hartie de copt sau folie unsa in prealabil cu ulei ..Punem pe fiecare felie de dovlecel cate 1 lingurita din umplutura de cas ,rulam si ii asezam in picioare in forma in jurul gogosarului umplut pana forma se umple.Restul de cas il dam pe razatoarea mica, adaugam restul de oua , patrunjel verde tocat ,cele 2 linguri de smantana si condimentam cu sare dupa gust,turnam compozitia peste rulourile de dovlecei si dam totul la cuptor pentru circa 30 minute (pana prinde deasupra o coajba aurie ).

Pofta Buna !
-bucataresele vesele-
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Dum Sept 12, 2010 5:28 pm

Limba poloneza

Timp de preparare: circa 30 - min
Dificultate: medie

Ingrediente:
* 700 g limba de porc,
* 3-4 castraveciori acri,
* 3 linguri mustar clasic (sau cu hrean),
* un ou fiert,
* un galbenus crud,
* sare,
* ulei,
* piper boabe,
* foi de dafin,
* un strop de ulei de masline,
* condimente,
* cateva fire de marar sau patrunjel verde

Mod de preparare:
Limba poloneza1.Limba bine spalata,se pune la fiert in apa cu sare, cu cateva boabe de piper negru si 2-3 foi de dafin.

2.Intre timp fierbem oul tare si din galbenusul fiert si unul crud,cu cca 100 ml ulei si un praf de sare preparam maioneza. Castraveciorii acri se taie cubulete foarte mici, se storc bine de zeama, se taie marunt si albusul, la fel si verdeata. Se amesteca maioneza cu mustarul, cu castraveciorii, cu albusul maruntit, cu verdeata, se subtiaza sosul cu putina supa in care a fiert limba si potrivim de sare.

3.Dam sosul la rece si ne ocupam de limba fiarta care trebuie curatata de pielita de deasupra cat este fierbinte si apoi o taiem fasii sau feliute care se vor praji pe ambele parti in o picatura de ulei de masline,apoi se vor acoperi cu sos din abundenta. La acest preparat delicios se pot servi rondele de cartofi fierti in coaja, curatati, raciti si apoi feliati. Este un preparat delicios care merita incercat!
Pofta buna!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Felul principal   Dum Sept 12, 2010 6:15 pm

Ghiveci de legume cu piept de pui

Ingrediente:
3 cartofi
o ceapa
un ardei
un morcov
o mana fasole verde
2-3 linguri de orez
2-3 rosii
usturoi
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
o telina mica
patrunjel
un dovlecel
marar,sare,piper
un piept de pui

Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in putina apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie.
Spala legumele, le curatam si taiem dupa preferinte.
Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem si legumele si orezul peste el. ( daca este prea multa apa, mai aruncam si oprim cat sa acopere legumele).
Lasam sa fiarba si legumele si orezul dupa acre condimentam cu sare si piper dupa gust.
Asezonam cu verdeata.
Pofta buna!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Felul principal   Mier Sept 15, 2010 11:23 am

Ceapa umpluta cu piept de pui-reteta frantuzeasca

Poti prepara aceasta reteta pentru pranz sau ca aperitiv; este delicioasa!
Ingrediente si cantitati:
6 cepe albe olandeze (le gasiti in orice supermarket; sunt mari, de dimensiunea unui mar si foarte albe; pot fi folosite si cepe obisnuite, dar alege cepe sferice si mari)
1 piept de pui mare
1 bucata de branza uscata sau parmezan
verdeata (marar, patrunjel, cateva fire de telina si, daca vreti, putin tarhon)
sare
piper
1 cana cu vin alb
ulei
2 galbenusuri de ou
1 lingura cu faina

Mod de preparare:

1. Curata ceapa, lasa-i codita si taie un capac la 2/3 de varf. Cu un varf de cutit, scoate continutul cepei, astfel incat sa mai ramana doar doua-trei foi. Curata pieptul de pui de piele si oase si taie-l fasii, pe care le tai apoi si transversal.

2. Taie cat de fin poti verdeturile si ceapa scobita din cepele pentru umplut si amesteca totul cu carnea de pui, galbenusurile de ou si branza rasa (dar pastreaza o lingura-doua cu branza), putin ulei, sare, piper. Umple ceapa cu acest amestec, cu varf. Pune deasupra putina branza rasa si asaza cepele intr-o tava adanca, unsa cu ulei.

3. Separat, intr-o cratita, presara o lingura cu faina in putin ulei, amesteca si stinge cu vin si o cana-doua de apa. Adauga sosul peste ceapa si lasa totul la cuptor circa 60 de minute. Cand pui preparatul la copt, sosul trebuie sa acopere cel putin trei sferturi cepele. Cand este gata preparatul, se serveste cu iaurt sau smantana.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Felul principal   Mier Sept 15, 2010 11:26 am

Muchi de porc cu portocale-reteta frantuzeasca

O combinatie inedita de carne si fructe - daca vei pregati aceasta reteta pentru musafirii tai, cu siguranta te vei bucura de apreciere.

Ingrediente si cantitati:

1 kilogram de carne de porc (de preferat muschi, dar poti folosi si pulpa bine curatata de grasime)
2 catei de usturoi
1 cana cu suc de portocale (preparat din trei portocale, pe care le-ai ras de coaja inainte de a le stoarce)
1/2 portocala taiata in felii subtiri, cu tot cu coaja
1 lingura cu zahar brun (sau alb)
ulei
sare

Mod de preparare:
1. Taie carnea cubulete si caleste-le in uleiul pe care l-ai incins in prealabil, in care ai adaugat cateii de usturoi, in coaja, dar striviti cu latul lamei cutitului, si putina coaja de portocala rasa.

2. Prajeste carnea bine, circa 15 minute, si scurge excesul de grasime. Pune sare. Adauga feliile de portocale taiate si o cana cu apa. Acopera si lasa sa fiarba bine.

3. Strecoara si scoate cateii de usturoi. Prajeste o lingura de zahar, cat sa se topeasca fara sa se arda, si stinge cu sucul de portocala, adaugand apoi carnea bine facuta si portocalele fierte si o cana din sosul in care a fiert carnea.

4. Lasa sa fiarba circa 10-15 minute, la foc domol, amestecand din cand in cand. Cand este aproape gata, adauga coaja rasa de la portocale. Mai lasa sa dea un clocat si gata! Se serveste fierbinte, in castronele, cu mult sos.


Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Felul principal   Mier Sept 15, 2010 11:29 am

Friptura de vita cu legume verzi-retet fratuzeasca

Nimic nu este mai delicios si sanatos la cina decat o friptura frageda de vita, garnisita cu legume. Incearca!

Ingrediente si cantitati:

500-700 g muschiulet de vita
1 broccoli mic
250 g mazare
250 g fasole verde
250 g frunze de spanac
ulei
zeama de la o lamaie
2 legaturi de marar
1 legatura de tarhon
1 ardei iute mic, rosu (sau un ardei rosu dulce)
boabe de piper
cateva foi de dafin
sare
piper macinat

Atentie!: Este recomandat sa folosesti legume proaspete sau congelate

Mod de preparare:

1. Curata muschiuletul, tavaleste-l prin faina si pune-l in ulei incins. Prajeste-l bine pe toate partile. Scoate-l, taie-l felii si apoi bucatele. Pune-l la loc in ulei, rumeneste bine bucatelele, adauga apa, foile de dafin si boabele de piper si lasa sa fiarba cu capac.

2. Separat, intr-o alta cratita cu ulei incins, pune, pe rand, fasolea verde, mazarea si broccoli bucatele, cu tot cu cotorul taiat rondele. Daca folosesti legume congelate, trece-le pe rand pe fiecare prin apa clocotita cateva minute si pune-le la calit, dupa ce le-ai scurs bine.

3. Adauga frunzele de spanac taiate mare, apoi ardeiul rosu taiat fin - pentru gust (daca vrei picant) si/sau culoare - si verdeturile tocate marunt. Adauga sucul de la o lamaie, sare, piper macinat, putina apa si lasa sa fiarba. Amesteca apoi carnea de vita calita si fiarta cu legumele si lasa totul impreuna aproximativ 10 minute. Este foarte bun, foarte sanatos si se prepara incredibil de repede!
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Felul principal   Mier Sept 15, 2010 11:59 am

Piept de pui cu anghinare si ciuperci

Un delicios preparat cu piept de pui, care iti va incanta simturile!

Ingrediente si cantitati:

900 g piept de pui, dezosat si fara pielita
pudra de ceapa, dupa gust
boia dulce, dupa gust
sare si piper, dupa gust
400 g inima de anghinare, taiata in patru
220 g ciuperci, feliate
1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
1/2 lingurita usturoi, tocat
2 linguri margarina
2 linguri faina
2/3 cani supa de pui
3 linguri vin rosu

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul.
2. Sareaza si pipereaza pieptul de pui si unge-l bine cu pudra de ceapa si boiaua dulce.
3. Asaza carnea intr-un vas termorezistent, iar in jurul pieptului de pui asaza inima de anghinare taiata bucati.
4. Intr-o tigaie, prepara un sote din ciuperci, ceapa verde si usturoi. Toarna amestecul peste pieptul de pui.
5. In aceeasi tigaie, topeste margarina si adauga faina, amestecand in permanenta.
6. Treptat, adauga supa de pui si vinul si lasa compozitia pe foc, pana cand sosul da in clocot. Toarna sosul peste carnea de pui.
7. Introdu vasul termorezistent la cuptor, acoperit, timp de o ora.
8. Dupa o ora, indeparteaza capacul si lasa carnea la cuptor inca 15 minute, pana cand pieptul de pui se rumeneste.
9. Se serveste cald.

Timp de preparare: 30 de minute.

Se obtin 8 portii.

Informatii nutritionale / portie: 184 de calorii, grasimi - 4 g, grasimi saturate - 1 g, colesterol - 66 mg, sodiu - 250 mg, carbohidrati - 6 g, fibre - 1 g, proteine - 28 g.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Felul principal   Mier Sept 15, 2010 3:11 pm

Orez cu ciuperci si parmezan

Daca esti curioasa sa vezi ce gust ar avea orezul pregatit in stil italian, nu ramane decat sa te pui pe treaba. Acest tip de orez poate fi consumat cu placere mai ales iarna, deoarece contine si bacon.

Ingrediente si cantitati:

350 de grame de orez cu bobul rotund
200 de grame de bacon afumat
500 de grame ce ciuperci de padure
100 de grame de unt
2 catei de usturoi
3 cubulete cu supa de vita
1 ceapa
100 de grame de parmezan
1 legatura de patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

1. Fierbe 1,5 l de apa, in care ai pus cubuletele de supa maruntite; pastreaz-o la cald. Apoi taie baconul afumat in bucatele si curata cateii de usturoi.

2. Curata ciupercile si taie-le bucati. Intr-o tigaie mai adanca, in care ai topit 30 de grame de unt, rumeneste usor bucatelele de bacon si cateii de usturoi intregi. Sareaza, pipereaza si lasa sa fiarba 10 minute.

3. Curata si taie ceapa solzi. Intr-o cratita de fonta cu capac, topeste 30 de grame de unt, in care rumeneste ceapa usor, timp de 3 minute. Adauga orezul si amesteca pentru cateva minute, pana cand boabele devin translucide. Pune un polonic de supa si fierbe circa 20 de minute, la foc foarte mic, adaugand cate un polonic de supa calda, pe masura ce aceasta este absorbita de orez. Sareaza si pipereaza.

4. Gusta pentru a verifica daca orezul este fiert. Daca este gata, adauga continutul tigaii, parmezanul ras, jumatate din patrunjelul tocat si restul de unt. Amesteca si lasa la foc inca 3 minute. Serveste fierbinte, decorat cu patrunjel.

Poti prepara acest orez cu cat mai multe sortimente de ciuperci salbatice, in functie de recolta personala sau de oferta pietei. Insa il poti pregati si cu o singura varietate de ciuperci salbatice.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Felul principal   

Sus In jos
 
Felul principal
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi :: Carte de bucate-
Mergi direct la: