Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


Distribuiti | 
 

 Salate de tot felul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Salate de tot felul   Mar Apr 13, 2010 8:20 am

Daca va plac salatele, va asteptam sa ne spuneti care e salata preferata si cum se prepara. bounce
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Apr 14, 2010 3:12 pm

salut... mie imi plac foarte mult salatele in special salata cezar pe care o prepar asa...salata verde ,paine prajita ,piept de pui grill,sos de iaurt cu putina maioneza si usturoi pofta mare queen
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Iun 09, 2010 3:08 pm

Tipul retetei: Antreuri

Numarul de portii: 2

Timpul de preparare: 15 Minut(e)

Timpul de gatire: 20 Minut(e)

Dificultate: Foarte usor


Ingrediente:

* 5 - 6 cartofi noi (300 g)
* 2 maini de spanac cat mai crud (baby spinach)
* 30 g cascaval (cam 2 linguri)
* 50 g bacon (3 - 4 feliute)
* 3 linguri ulei de masline
* 1 lingura otet
* 1 lingurita mustar
* sare, piper Preparare:

Fierbem cartofii noi intregi sau taiati pe jumatate daca sunt mari.
Pregatim sosul pentru salata din ulei, otet, mustar, sare si piper. Razuim cascavalul si il lasam deoparte.
Separat, intr-o tigaie de teflon prajim kaiserul taiat felii. Scoatem kaiserul si aruncam frunzele de spanac in uleiul ramas. Le lasam 2 minute, amestecand mereu, ca sa se soteze putin.
Cand sunt fierti cartofii putem aranja salata pe farfurie: asezam cartofii in mijloc, peste si pe langa ei punem frunze de spanac. Stropim cu o lingura de sos, apoi adaugam kaiserul, inca putin sos, iar deasupra presaram cascavalul razuit.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Iun 09, 2010 7:24 pm

Creveti cu macaroane a la Geta

Timp de preparare: 30 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
* o punga melcisori din comert
* 250-300gr creveti decorticati
* o ceapa mijlocie
* un ardei gras mai maricel
* 2 linguri mari de sos de soia
* 3 linguri de ulei de masline
* 50 ml cognac
* patrunjel verde tocat
* sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se taie cubulete ceapa si ardeiul si se calesc putin in uleiul de masline, dupa care se adauga crevetii si un pahar de apa cat sa acopere compozitia. In cazul in care lichidul scade prea tare se mai adauga putina apa, se fierbe cam 15 minute, dupa care se adauga cognacul, sosul de soia si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se mai fierbe cam 5 minute si se ia de pe foc dupa care se adauga patrunjelul tocat. Separat se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, se spala si se scurg de apa dupa care se pune in castronele si se toarna sosul de creveti deasupra. Bun si gustos si sanatos! Pofta buna!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 10, 2010 8:47 pm

salata cu pipt de pui.....

Ingrediente :
1 piept de pui ( cubulete )
1 farfurioară cartofi pai
200g cascaval ( cubulete )
1 castravete - feliute / cuburi
2 rosii - feliute sau cuburi
boabe de porumb – 1 conserva mica
sos tartar
condimente ( vegeta, sare, piper )
Toate se vor amesteca cu grija sa nu se zdrobeasca si se aseaza intr-un bol.

Sos tartar
maioneza ( la ochi ) – ar trebui cam 500 gr. ca sa fie gustoasa salata
patrunjel verde ( 100 gr.)
ceapa verde ( 300 gr.)
sare, piper
smantana
Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt, apoi se amesteca cu maioneza, smantana ( 1-2 linguri ) si cu condimentele dorite. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-un vas si orneaza dupa preferinta.
pofta mare
Sus In jos
azumica



Mesaje : 213
Data de inscriere : 10/06/2010
Varsta : 21

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 10, 2010 8:50 pm

mie nu-mi prea place carnea, dar in rest suna delicios
Sus In jos
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 10, 2010 8:53 pm

azumi ...uite pt tine ....salata greceasca....

Daca esti vegetariana sau pur si simplu preferi preparatele fara carne, aceasta reteta va fi pe placul tau.
Ingrediente si cantitati:
1 salata verde creata
1 ceapa rosie, taiata felii
1 ceasca de masline negre
1 ardei gras, taiat fasii
1 gogosar, taiat fasii
2 rosii mari, feliate
1 castravete, taiat rondele
1 ceasca de cubulete feta
6 linguri cu ulei de masline
1 lingurita cu oregano
zeama de la o lamaie
piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol salata, ceapa, maslinele, ardeii, rosiile, castravetele si feta.
Amesteca uleiul cu oregano, zeama de lamaie si piperul intr-un vas separat, apoi adauga sosul astfel format peste amestecul din bol. Amesteca bine
Sus In jos
azumica



Mesaje : 213
Data de inscriere : 10/06/2010
Varsta : 21

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Vin Iun 11, 2010 9:28 am

am sa incerc sa o gatesc....merci
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 17, 2010 3:03 pm

Canicula e invinsa de zodia ta: 12 salate racoroase!
"Foamea e cucoana mare si nu cere de mancare"...era vorba bunicii mele de pe vremea cand copilaream la ea. Astazi, as cam pune semnul intrebarii la aceasta zicala, pentru ca mi se pare ca indiferent de conditii, fie ea si o caldura insuportabila, foamea nu numai ca a devenit o "signora" cu gusturi rafinate, dar nu concepe sa o lasi nesatisfacuta...ba dimpotriva, sa ii iesi in cale foamei si sa nu o lasi sa o cotropeasca, caci vai si amar va fi. Stau si ma intreb, unui asemenea rang ce fel de retete i-ar mai prii in acest sezon amenintator de fierbinte si irascibil?! Mi-a fost frica sa ii ofer eu o reteta care sa o incante, asa ca am apelat la zodii pentru cele mai bune recomandari:

Fara pofta de mancare, monser, in acest sezon! Hmm, ce bine-ar fi pentru buzunarul nostru sa mai taiem din bugetul pentru mancare, inevitabil astfel si din silueta si uite-asa ajungi sa arati ca un model pe strada. Stomacelul tau insa se opune acestei dorinte! Si ai spune ca doar el s-a rasculat cand a dat caldura afara si ti-a taiat pofta de mancare pe termen nelimitat! Ei bine, fafla ca era doar un moft de moment asociat caniculei izbitoare ce s-a abatut atat de timpuriu asupra noastra. Cum ar spune chiar stomacul: "a fost doar o perioada de adaptare, abia acum urmeaza rasfatul". In traducere libera, ti-a pus el interdictie la alimente o perioada, insa ce credeai, ca nu isi revine niciodata? Uite-asa te cotropeste o foame de neoprit, dar parca tot nu ai manca orisice. Pana si digestia isi cere "racoarea" de vara: alimente mai light, fara grasimi, eventual fara foc, fara sa cada greu nici la stomac, nici la ficat, cum s-ar spune! Ok, dar de salata de rosii cu castraveti si ardei grasi i s-a cam taiat cheful, iar de banala salata verde cu ceapa asijderea. Pare el simplist si fara pretentii, dar este un fandosit in toata regula! Cum sa-i mai intri in gratii fara sa-ti fie frica ca gresesti?! Habar nu am, dar, ca sa nu cad eu de vinovata pentru alegeri neinspirat, am apelat la o autoritate in domeniu: astrologia - pozitia astrelor, comunicarea planetelor, fenomenele astrale stiu ele mai bine sa dezlege poftele unui astfel de pretentios, stomacul, si signorei lui: foamea!

Berbec

Exotismul se pliaza perfect pe preferintele berbecilor in aceasta perioada, deci ce poate fi mai bun decat o salata revigoranta cu fructe exotice?
Ingrediente
600 g salata creata
2 inimi de salata
2 kiwi
2 portocale
2 papaya
Pentru dressing:
150 g iaurt dietetic
zeama de la 1 lamaie
50 de ml lapte degresat
sare, piper proaspat macinat
1/2 legatura de arpagic verde
25 g ghimbir zaharisit din borcan
Portii: 4
Preparare
1. Curatati salata, desprindeti frunzele, spalati-le, lasati-le sa se scurga bine si puneti-le intr-un castron.
2. Curatati kiwi, taiati-i. Curatati portocalele si papaya, indepartati samburii, taiati-le bucati si puneti-le peste salata.
3. Amestecati iaurtul cu zeama de lamaie si cu laptele degresat, condimentati cu sare si piper si turnati dressind-ul peste salata.
4. Amestecati ingredientele cu grija, presarati deasupra arpacgic taiat si ghimbir zaharisit, taiat felii si serviti.
Alte informatii
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"
Salata creata cu fructe exotice

Taur
Salata creata cu manta de sunca
Pentru ca nicio leguma nu-i precum carnea, asa cum e vorba din popor, pentru a face mai atragatoare clasica salata de legume, zodia ta iti recomanda si cateva feliute de sunca, asa pentru a mai "impodobi" gustul cu ceva satios.

Ingrediente
4 bucati de salata creata
cateva picaturi de otet balsamic
cateva picaturi de ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
150 g sunca fiarta, taiata felii subtiri
2 cepe
4 rosii
Pentru dressing:
100 g manatarci
50 ml smantana lichida
1 pahar iaurt
3 linguri otet de fructe
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper de Cayenne
1 priza de zahar
1 legatura de arpagic verde
fire de verdeata pentru ornat
Portii: 4
Preparare
1. Curatati salata creata, taiati-o in doua, scoateti cotorul, spalati-o, lasati-o sa se scurga bine si pastrati-o la indemana.
2. Picurati pe salata otet balsamic si ulei de masline, condimentati cu sare si piper, impachetati feliile de sunca si aranjati rulourile pe farfurii.
3. Curatati ceapa si taiati-o inele. Dati in clocot 500 ml de apa intr-o oala. Opariti putin inelele de ceapa, scoateti-le lasati-le sa se scurga bine si imprastiati peste rulourile de salata.
4. Spalati rosiile, scoateti cotoarele, taiati-le in 8 si puneti-le peste rulouri. Puneti manatarcile intr-un castron si zdrobiti-le cu o furculita.
5. Adaugati smantana, iaurtul, otetul de fructe si amestecati totul pana se omogenizeaza. Asezonati cu sare, piper, piper de Cayenne si zahar.
6. Turnati in mod egal dressing-ul peste rulourile cu salata, ornati cu arpagic verde curatat, spalat si taiat marunt si cu fire de verdeata.

Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"

Gemeni
E sezonul vinetelor, chiar daca coptul lor ne cam da dureri de cap...insa cu siguranta nu ne vom abtine din aceasta cauza...dar, pentru a mai diminua monotonia banalei salate de vinete, gemenii se pot bucura de gustul aromat al chimenului adaugat salatei, si combinata delicios cu lipie in loc de painica.
Salata de vinete cu chimen si lipie
Ingrediente
4 lipii arabesti
2 vinete mari
un catel de usturoi
1/4 lingurita ulei(de susan, pe cat posibil)
O lingura zeama de lamaie
1/4 lingurita chimen macinat
sare, piper negru macinat
2 linguri patrunjel verde tocat
salata verde, pentru ornat
Portii: 4
Preparare
1. Preincalziti cuptorul cu circa un sfert de ora inainte de a va apuca de gatit.
2. Taiati lipiile fasii, asezati-le intr-un singur strat pe fundul unei atvi mari si bagati-le la cuptor 15 minute, pana cand se rumenesc si devin usor crocante. Lasati-le sa se raceaca pe un gratar.
3. Coaceti vinetele pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu usturoiul, apoi indepartati pielita si lasati-le scurs.
4. Puneti pulpa vinetelor in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu catelul de usturoi, uleiul, zeama de lamaie si chimenul. Mixati pana la obtinerea unei paste fine, omogene.
5. Adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
6. Asezati salata in farfurii individuale, ornati cu frunze de salata verde si serviti cu fasii de lipie.

Rac
Exotic, de vara...de plaja...de vacanta...cred ca Racul s-a gandit sa mai diminueze dorul de vacanta prin aceasta reteta exotica care te poarta cu gandul spre cele mai relaxante plaje exotice. Sa ne racorim atat cu gandul, dar mai ales cu salata!
Salata de mango cu papaya si coriandru
Ingrediente
1 mango de cca 400 g., nu prea copt
1 papaya verde
100 g salata
1 lingura cu coriandru tocat
Pentru vinegreta
Sucul de la 1 lamaie verde
1 lingura cu otet de orez1 lingura cu sos nuoc-mam
1 lingura cu ulei de samburi de struguri
1 lingurita cu ukei de susan
1 varf de cutit cu piper de Cayenne
sare si piper macinat
Portii: 4
Preparare
1. Curatati mango cu un cutit bine ascutit, apoi taiati pulpa in lamele, pe lungime, facand sa alunece cutitul pe langa sambure. Curatati papaya, taiati-o in doua si scoateti samburii. radeti papaya pe razatoarea mare. Spalati si stergeti salata; uscati-o cu hartie absorbanta, apoi taiati-o mare si puneti-o intr-un castron.
2. Pentru vinegreta. Puneti toate ingredientele pentru condimentare intr-un bol si bateti bine cu furculita pentru a omogeniza amestecul. turnati peste salata si amestecati bine.
3. Repartizati salata condimentata in 4 cupe si puneti lamelele de mango deasupra. Presarati cu papaya rasa si cu coriandru, apoi turnati restul de vinegreta peste fructe. Puneti cupele la frigider pana in momentul servirii.

Leu
Leul a trecut pe cura cu...peste! Si nu orice fel de peste, pentru ca zodia s-a gandit sa nu mai puna la gatitpe astfel de temperaturi, a incopit o salata care necesita un pestegata preparat, intr-o salata delicioasa si satioasa!
Salata de macrouri afumate
Ingrediente
300 g macrou afumat
1 salota mica
5 cl smantana lichida
zeama de la 1/2 lamaie
100 g branza de vaci
1 lingurita de otet de vin
1 1/2 lingura cu ciboulette tocat
4 felii subtiri de paine de tara
piper macinat
Portii: 4
Preparare
1. Curatati si tocati fin salata. Turnati smantana intr-un castron si puneti-l 10 minute in congelator.
2. Scoateti pielea si toate oasele macroului. Inlaturati carnea de culoase inchisa.
3. Scoateti smantana din congelator si bateti crema chantilly.
4. Sfaramati macroul intre degete intr-o farfurie adanca. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si amestecati cu furculita.
5. Incorporati crema, branza de vaci si otetul continuand sa amestecati pentru a obtine un amestec omogen. Adaugati salota tocata si 1 lingura de supa cu ciboulette, piperati si amestecati bine. Puneti totul intr-un castron si bagati la congelator 1 ora.
6. In ultimul moment, prajiti painea de tara pe ambele parti.
7. Presarati salata de macrou cu ciboulette si serviti ca gustare , cu salata verde sau ca fel unic pentru o masa usoara.

Fecioara
Rafinat si potrivit cu sezonul torid. O mancare usoara, de care cu siguranta te vei bucura, ba mai mult chiar, vei mai pofti la cateva portii, pentru ca este genul de salata de care nu te saturi si la care poftesti in orice conditii: fie ca e canicula, fie ca ger cumplit!

Salata de castraveti si somon, cu ghimbir
Ingrediente
1 castravete mic
2 mere verzi
sucul de la 1 lamaie
200 g somon afumat
2 lingurite cu otet de alcool
2 linguri cu icre de somon (facultativ)
1 lingurita cu ghimbir proaspat tocat
1 lingura cu ciboulette tocat
10 cl smantana lichida
sare si piper alb macinat
Portii: 4
Preparare
1. Curatati castravetele cu un cutit, lasand si o parte din coaja verde. Taiati-l in doua pe lungime, inlaturati semintele si taiati-l in lamele subtiri. Spalati merele si setrgeti-le. Taiati merele in doua, fara sa le decojiti, scoateti semintele. Taiati jumatatile in felii subtiri si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri. Taiati somonul in fileuri.
2. Dati drumul lamelelor de castraveteintr-o craticioara cu apa clocotita si sarata si adaugati otetul. Fierbeti 3 minute, apoi scoateti-le cu spumiera si dati-le drumul in apa rece. Scurgeti-le si uscati-le cu hartie absorbanta. Lasati feliile de castravete sa se raceasca.
3. Puneti castravetii, merele, somonul, icrele, ghimbirul si ciboulette intr-un castron si amestecati.
4. Bateti usor smantana intr-un castron, cu o furculita, pentru a capata putin volum. Sarati, piperati si rasturnati peste salata. Puneti in frigider pana in momentul servirii.


Ultima editare efectuata de catre galliciana in Joi Iun 17, 2010 3:23 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 17, 2010 3:17 pm

Balanta

O delicatesa potrivita pentru pretentioasele Balante. pentru ca, indiferent de sezon, meniul lor trebuie sa fie la inaltime...asa ca si-l adapteaza mereu alegand cele mai delicioase alimente.

Salata creata cu piept de rata si mustar
Ingrediente
1 salata creata mica
4 oua
200 g piept de rata afumat, taiat felii
Pentru sosul de mustar
1 lamaie
1 lingurita cu mustar iute
1 lingura cu smantana lichida
sare si piper macinat
Portii: 4
Preparare
1. Fierbeti ouale in apa clocotita timp de 6 minute, din momentul cand apa incepe sa fiarbam pentru ca ouale sa iasa cleioase, Puneti-le imediat in apa rece si cand se racesc, decojiti-le.
2, Alegeti salata, spalati frunzele in mai multe ape si scurgeti-le. Uscati si taiati frunzele in bucati mari. Puneti frunzele intr-un castron.
3. Scoateti grasimea din pieptul de rata si taiati-l cubulete.
4. Preparati sosul de mustar. Stoarceti lamaia. Puneti intr-un bol mustarul, sucul de lamaie, smantana, 1 praf de sare, 1 praf de piper si amestecati pana ce preparatul devine omogen.
5. Puneti feliile de piept de rata in bol si tavaliti-l in sos. Rasturnati pipetul peste salata si puneti deasupra ouale cleioase, taiate in doua. Serviti imediat!

Scorpion
Scorpionul se mentine la inaltime in orice domeniu, chiar si culinar si abordeaza intotdeauna retete interesante si savuroase, asa cum suna si recomandarea pentru purtatoarele demne ale acestui semn.

Salata de praz cu scoici si sos curry
Ingrediente
16 bucati albe de praz tanar
2 kg de scoici
1/2 lingurita cu curry pisat
cateva frunze de hatmatuchi
sare si piper macinat
Pentru sosul cu gust de peste:
500 gmaruntaie de peste alb (capete, aripioare)
1/2 ceapa intepata cu 2 cuisoare
1 salota mica
30 g tije de telina
verdeata asortata (1/2 foaie de dafin, 2 crengute de cimbru, 4 fire patrunjel)
Portii: 4
Preparare
1. Preparati sosul cu aroma de peste. Puneti toate ingredientele impreuna cu 60 cl de apa intr-o cratita, lasati sa fiarba in clocote mici 30 de minute, luand mereu spuma. Strecurati lichidul printr-o sita fina.
2. Spalati scoicile. Puneti-le intr-o oala si lsati-le sa fiarba acoperite 5 minute, pe foc iute, clatinand mereu oala, pana se desfac toate scoicile. Rasturnati-le intr-o strecuratoare usa deasupra unui castron, lasati-le sa se racoreasca si decojiti-le. Puneti scoicile deoparte.
3. Spalati bucatile albe de praz. Lasati sa fiarba pe aburi 10-12 minute, pudrate cu putina sare.
4. strecurati zeama in care ati fiert scoicile si amestecati-o intr-o cratita cu sosul cu aroma de peste si cu curry. Puneti la fiert pana scade amestecul si raman numai 20-25 cl lichid. Piperati si adaugati scoicile incalzindu-le 1-2 minute.
5. Scurgeti prazul si repartizati-l pe 4 farfurii. Asezati de jur imprejur scoicile, acoperiti cu zeama de curry si ornati cu hatmutachi. Serviti imediat.

Sagetator
Simplu, la-ndemana, gustos...imi aminteste de salata orientala...este cam la fel, numai ca are un usor iz mai fresh. Credeti-ma ca, desi afara erau 36-38 de grade, tot nu m-am abtinut pana nu mi-am fiert cativa cartofi pentru a incorpi o delicioasa salata, care cu cat sta mai mult la frigider cu atat e mai gustoasa.

Salata de cartofi cu ceapa verde
Ingrediente
800 g cartofi
4 ridichi roz
4 fire ceapa verde
8 felii subtiri de bacon (facultativ)
sare grunjoasa
Pentru sosul condimentat:
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
4 linguri cu supa de pasare
2 linguri cu otet de miere
boia dulce de ardei
sare si piper macinat
Portii: 4
Preparare
1. Spalati bine coaja cartofilor si fierbeti-i 20-30 de minute pe aburi, dupa ce i-ati presarat cu sare grunjoasa, pana devin foarte moi. Scurgeti apa.
2. Spalati ridichiile. Curatati ceapa si scurtati cozile; taiati ridichiile feliute
3. Daca folositi bacon, rumeniti feliile intr-o tigaie, fara ulei, pe ambele parti. Scurgeti-le pe hartie absorbanta.
4. Intr-un castron amestecati ingredientele pentru sosul cu care condimentati si bateti-le foarte bine pentru a obtine o emulsie.
5. Curatati cartofii calzi inca si zdrobiti-o cu furculita. Puneti-i intr-un castron si amestecati. Repartizati deasupra ridichiile, ceapa si eventual bacon. Serviti imediat!

Capricorn
O reteta rapida care satisface orice preferinta...de data aceasta, Capricornul este practic...si eficient!
Salata de lastari de soia cu crevete
Ingrediente
400 g lastari de soia proaspeti
10 g ciuperci negre uscate
1 morcov mediu
300 g crevete roz, crude
1 lingura cu ceapa tocata fin
1 lingura cu coriandru tocat
sare grunjoasa
Sos:
1/2 lingurita cu pasta de ardei
1 lingura cu otet de orez
1 lingura cu sos nuoc-mam
2 linguri cu sos de soia limpede
1 lingurita cu ulei de susan (sau de arahide)
Portii: 4
Preparare
1. Inmuiati ciupercile, timp de 30 de minute, in apa clocotita. Scurgeti-le si taiati-le fin. Curatati si spalati morcovul si taiati-l batoane subtiri. Fierbeti-le 4 minute in apa clocotita sarata, apoi scrugeti-le si lasati-le sa se raceasca.
2. Decorticati crevetele, scoateti vena dorsala si spalati-le. Fierbeti-le 1-2 minute in apa cu sare, apoi scurgeti-le si lasati0le sa se raceasca.
3. Spalati si scurgeti lastarii de soia. Dati-le drumul in multa apa clocotita, pe foc iute. Cand apa incepe din nou sa fiarba, scoateti lastarii cu spumiera si puneti-i intr-un castron cu apa cu gheata. Scurgeti-i apoi si lasati-i sa se raceasca. Uscati lastarii intr-un servet.
4. Preparati sosul amestecand ingredientele intr-un castron mare. Adaugati soia, morcovul, ceapa si amestecati. Repartizati compozitia in 4 farfurii si puneti crevetele peste salata. Presarati coriandru si serviti.

Varsator
O incantare multicolora, presarata cu un gust de senzatie...o vara plina de racoroare, oferita nu de aerul conditionat, ci de legume, propune Varsatorul.
Salata chinezeasca cu sos de soia si ghimbir
Ingrediente
o varza chinezeasca (creata)
2 gulii de dimensiuni potrivite
6 fire de ceapa verde, taiate fasii
4 rosii pitice
125 gr fasole verde pastai
125 gr muguri de fasole
2 linguri coriandru proaspat, tocat marunt
Pentru sos:
2 linguri ulei de floarea soarelui
4 linguri de sos de soia
1 bucata de ghimbir de circa 2.5 cm, curatata de coaja
si data prin razatoarea mica
zeama si coaja rasa de la o lamaie
sare, piper negru macinat
Portii: 4
Preparare
1. Spalati varza si tocati-o cat mai fin cu putinta, asezati-o pe un platou.
2. Curatati guliile de coaja si taiati-le in felii subtiri; taiati ceapa cerde in bucati de 2.5 cm lungime pe care le veti taia la randul lor in fasii.
3. Taiati fiecare rosie in 6 felii.
4. Fierbeti fasolea 2-3 minute in apa clocotita, intr-un vas acoperit; taiati pastaile in jumatate, pe diagonala.
5. Puneti toate legumele peste varza tocata, presarati coriandrul tocat.
6. Pentru a prepara sosul, amestecati toate ingredientele pana la obtinerea unei compozitii omogene din care veti turna un pic peste salata din platou, iar restul il veti servi, impreuna cu felii de paine cu coaja groasa, alaturi de salata.

Pesti
Oare pe taramurile asiatice o fi mai racoare ca la noi? Fie ca da, fie ca nu, Pestii ne demonstreaza ca exista revitalizare prin mancare prin aceasta reteta delicioasa:
Salata de castraveti asiatica
Ingrediente
1 castravete de marime medie
1 lingura de ardei gras verde
1/4 ceasca de otet din orez
1/4 ceasca de apa
1 lingura de sirop de artar
un varf de condiment special chinezesc (din 5 arome) si piper cayenne
Portii: 1
Preparare
- se curata castravetele si se feliaza (nici prea gros, nici prea subtire)
- se toaca nu foarte marunt ardeiul gras
- se amesteca intr-un bol si se pun ingredientele in ordine
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 17, 2010 3:53 pm

gali ...eu sunt sagetator si reteta este foarte buna insa eu am o problema cu ridichi,nu pot sa ii mananc ....dar cred ca si fara sau ceva inlocuitor o sa fie la fel de gustoasa
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 17, 2010 4:07 pm

alinuta, si eu la fel!!!!!!!!!!!! I love you
ridichiile se pot inlocui cu succes cu -
telina- radacina sau frunze, sau appia
,gulii,morcovi,varza noua,
castraveti, ardei gras, sau fructe....
dupa gust...
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Joi Iun 17, 2010 4:15 pm

Gallicuto, daca-mi zici si ce e ala ciboulette, voi sti sa-l toc si sa-l pun la salata. Embarassed Si cred ca voi inlocui smantana cu iaurt batut bine, ca aici nu se gaseste smantana. Rolling Eyes Iar castravetii i-as lasa naturali, fierti nu ma atrag deloc.

Multumim pt salate! flower
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Vin Iun 18, 2010 5:55 am

nico, ciboulette e un fel de ceapa verde cu frunze f subtiri si micuta "la statura". se cultiva in ghivece,de obicei.
o poti inlocui cu succes cu ceapa verde,probabil nu prea multa!
bineinteles ca smantana se poate inlocui cu iaurt! mai ales ca nu este asa gras!
spor la lucru si pofta buna!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Vin Iun 18, 2010 9:00 pm

Salată mixtă


O salata delicioasa, care combina carnea usoara de pui - pieptul gustos - cu legumele (ardei gras, mazare) si orez fiert, totul condimentat cu mustar, otet de fructe si tarhon. Alunele care asezoneaza aceasta salata mixta si care pot fi inlocuite cu succes de nuci sau seminte de floarea-soarelui, ii confera o consistenta ceva mai crocanta si un gust deosebit. Nu mai pofti! Pune-te pe treaba si... pofta buna!

Ingrediente si cantitati:

400 g piept de pui fiert;
3 ardei grasi rosii;
150 g orez fiert;
150 g mazare fiarta;

2 linguri mustar;
4 linguri ulei;
2 linguri otet de fructe;
1 lingura patrunjel verde tocat;
1 lingura tarhon tocat;
2 linguri alune, prajite si zdrobite;
sare;
piper.

Mod de preparare:

1. Ardeii grasi se spala si se coc pe plita, dupa care se curata de pielite, seminte si se rup fasii subtiri.

2. Intr-un castron, se pun orezul fiert, mazarea fiarta, pieptul de pui, taiat fasii inguste, si fasiile de ardei copti. Se amesteca usor.

3. Mustarul se freaca bine cu uleiul, dupa care se adauga otetul de fructe, tarhonul tocat, sarea si piperul.

4. Sosul preparat se toarna in castronul cu mazare, orez, carne si ardei. Se amesteca pentru omogenizare. Salata se pune la rece, pentru minimum o ora, inainte de a fi servita.

5. Cand se aduce la masa, se presara cu patrunjel verde tocat si alune prajite si zdrobite.

Sugestie:

Alunele pot fi inlocuite cu nuci sau seminte de floarea-soarelui decojite, care se prajesc usor, intr-o tigaie, fara grasime, apoi se zdrobesc cu un sucitor de lemn.

Timp de preparare: 25 de minute, plus timpul de stat la rece.
POFTA MARE Laughing
Sus In jos
menics
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1730
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Constanta

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mar Iul 20, 2010 9:37 am

dragelor, pt mine, vara nimic nu mi se pare mai potrivit decat Tabouleh cu humus si cartofi prajiti...
tabouleh :
rosii proaspete
1 legatura zdravana de patrunjel
1ceapa rosie mica -
2-3 fruzulite de menta proaspata
zeama de lamaie dupa gust
sare
ulei de masline
eu pun si o spartura de grau ( o lingura), pe care il macin acasa ( pana se strica robotul) am inteles ca merge si cus cus...eu nu am folosit
rosiile spalate (cam trei- patru bucati... depinde de marime , si cum iti place...) se taie cubulete, cepa marunt taiata, adaugam patrunjelul tocat, sare zeama de lamaie , menta, spartura de grau numai dupa ce a fost lasata la inmuiat ceva timp, si la final ulei de masline.
Pofta buna!


humus:
naut
pasta de susan ( na ca am uitat cum se numeste)
ulei de masline
lamaie
usturoi( optional)
se fierbe nautul in apa cu sare, dupa ce a fost lasat peste noapte in apa, se curata de coji ( eu nu o fac, ia cam mult timp) se mixeaza cu blenderul, adaugand apa in care a fiert...pana devine o pasta, se adauga pasta de susan cam o lingura doua dupa gust, ulei de masline si zeama de la o lamaie, mai punem zeama in care a fiert nautul daca este prea uscat, trebuie sa aibe consistenta unui piure mai gros, o pasta... la final de pune un graunte zdrobit de usturoi.

eu asa fac, va doresc pofta buna si...
guze, daca am omis ceva, corecteaza-ma , sau sfatuieste-ma... Laughing

ei si la toate astea fac si lipie acasa... dar reteta o am scrisa... faina drojdie si apa...si le coc in tigaia de teflon fara ulei , normal...
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Sam Iul 31, 2010 7:38 am

Salata picanta cu broccoli

Tipul retetei: Antreuri

Numarul de portii: 4

Timpul de preparare: 10 Minut(e)

Timpul de gatire: 20 Minut(e)

Dificultate: Usor

ingrediente:
2 morcovi
3 catei de usturoi
o ceapa
un ardei iute
cateva pastai de fasole verde
broccoli
sare, vegeta,piper
patrunjel si cimbru verde
zeama de lamaie

Preparare:
Planta de broccoli poate fi cultivata cu succes si in gradina.
Se poate planta primavara sau toamna si are nevoie de un sol ingrasat natural, temperaturi nu foarte ridicate si irigare periodica.
Recoltarea se face inainte ca florile sa se deschida.

Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata... Smile

PREPARARE:

Taiem morcovul in rondele foarte
subtiri. Ceapa o tocam marunt.
Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu
3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa.
Calim pana se inmoaie putin morcovul.
Daca este nevoie ,mai putem adauga
1-2 linguri cu apa.

Adaugam ardeiul taiat rondele, usturoiul
taiat felii subtiri si buchetelele de broccoli
pe care le-am fiert separat in apa cu sare,
timp de 3-4 minute.

Condimentam cu sare, vegeta, piper.
Mai calim 3-4 minute si oprim focul.

Punem totul intr-un bol.
Adaugam patrunjel tocat marunt,
frunze de cimbru verde, si pastaile
de fasole - pe care le-am fiert separat
in apa cu sare timp de 8-10 min.
(De la pastaile de fasole mai mari
eu am folosit numai boabele din interior.)

Stropim salata cu zeama de lamaie si amestecam.
Se poate servi atat calda cat si rece
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Vin Aug 13, 2010 6:14 am

Salata de cartofi cu sos tiganesc

Pentru 2 portii avem nevoie de:
2 rosii mari
2 ciuperci mari
500 g carotfi
3 felii sunca presata
2 felii bacon
2-3 fire ceapa verde
100 ml vin alb
2 catei usturoi
cimbru, boia
sare, piper
2 linguri ulei
1 legatura patrunjel
Curatam cartofii si ii punem la fiert si in timp ce fierb, preparam sosul. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le calim intr-o tigaie de teflon cu o lingura de ulei. Ciupercile le curatam, le taiem bucatele mai mari si le punem peste ceapa.
Oparim rosiile timp de 1 minut intr-un vas cu apa fiarta, pentru ca sa se desprinda usor pielita. Apoi le curatam de pielita si le tocam. Daca au multe seminte, puteti sa le curatati si de seminte. Adaugam rosiile si vinul peste amestecul de ceapa si ciuperci, condimentam cu cimbru si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 10 - 15 minute. Cand sosul a scazut si toate legumele sunt fierte, adaugam sunca si baconul taiate fasii, condimentam cu sare, piper si boia, mai lasam 2 - 3 minute pe foc si sosul este gata.
Revenim la cartofi, dupa ce s-au fiert, ii scurgem si ii calim intr-o lingura de ulei cat sa capete o crusta aurie. Putem sari peste acest pas daca ne grabim, sau nu vrem sa mai adaugam o lingura de ulei la compozitie.
Asezam cartofii pe farfurie, deasupra punem sosul, presaram cu mult patrunjel tocat si servim cat e calda. Un adevarat deliciu, foarte satios, cu doar 100 calorii la 100 grame, sau 400 calorii pentru o portie.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Vin Aug 13, 2010 6:18 am

Farfalle cu vinete

povestea unor fluturasi cu vinete,simpli,invaluiti in putin ulei de masline si o aroma unica,cea a coriandrului...
ingrediente:
1 vinata,taiata cuburi mici,
200grame farfalle,fierte conform instructiunilor de pe pachet si scurse,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita de boabe de coriandru zdrobite ,
patrunjel verde tocat,
sare ,piper.
intr-o tigaie incingem uleiul si prajim vinetele la foc iute,cca 5 minute,din cind in cind amestecind in ele,dupa care asezonam cu coriandru,sare ,piper,acoperim cu un capac si le tinem asa ,la foc mic inca vreo 10 minute,daca e nevoie mai adaugam cite putina apa fierbinte.dupa care amestecam cubuletele de vinete cu fluturasii,decoram cu patrunjelul tocat si servim cald,
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Dum Sept 12, 2010 4:35 pm

O salatica calduta, numa' buna pentru o zi de post. Reteta e din Ioana Secretele Bucatariei.

Ingrediente :
- 1 kg cartofi rosii
- 3 linguri rondele ceapa ciorii
- 250 ml supa de legume
- un praf zahar
- 3 LG otet
- 3 LG ulei
- sare. piper ...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cartofii se fierb in coaja, se decojesc cat sunt calzi, ca merge mai usor, apoi se lasa nitel la racorit si se taie rondele de 1 cm grosime.
In supa de legume calda se adauga zaharul , otetul, uleiu , sarea si piperul - desigur, cantitatile de mai sus sunt orientative, fiecare pune cat vrea. Sosul se toarna peste cartofi, se lasa 10 minute sa se traga, apoi se serveste, cu rondele de ceapa deasupra. Pofta buna!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Sept 15, 2010 11:35 am

Salata speciala de patrunjel

Iti propun o salata speciala, echivalentul unei injectii cu vitamine. Efectele ei tonice sunt garantate.

Ingrediente:
trei legaturi de patrunjel
doua legaturi de marar
o telina mica
o salata verde
o legatura de leurda
o legatura de usturoi verde
o legatura de ceapa verde
o lingura de miere
zeama de la o lamaie
sare
piper
o lingura de hrean ras
un borcanel de iaurt
nuca pisata (50 de grame) sau seminte de dovleac, prajite usor si tocate

Mod de preparare:
1.In primul rand, salata se prepara exact inainte de a fi mancata, nu se pastreaza.
2.Toate verdeturile, bine spalate, se taie marunt si se pun intr-un bol.
3.Se taie ceapa verde si usturoiul cat mai fin, se rade prin razatoarea fina telina si se freaca cu mana cu un praf de sare. Se adauga peste verdeturi, cu tot cu sucul lasat.
4.Se face un sos din miere, o lingura de apa calda, zeama de lamaie, sare, piper si iaurt. Se adauga peste celelalte ingrediente in bol.
5.Deasupra pune hreanul si nuca macinata sau semintele de dovleac. Se mai amesteca o data. Se serveste pe felii de paine prajita.

Sfat Eva: Incearca reteta cu suc de portocala in loc de lamaie si injumatateste cantitatea de miere. Adauga in salata portocala taiata marunt.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Sept 15, 2010 11:41 am

Salata de untisor si leurda

Untisorul este o planta pe care o gasesti in piata, la tarani. Are funze mici ca niste banuti si este usor amaruie. Leurda se mai numeste si usturoi salbatic. Miroase a usturoi si este usor dulce.

Ingrediente:
doua salate
doua legaturi de leurda
doua gramajoare de untisor
o lingura-doua de miere
zeama de la o lamaie mare
100 de grame de nuca macinata

Mod de preparare:
1. Spala salata, untisorul si leurda, foaie cu foaie.
2.Taie-le sau rupe-le in bucati si pune-le intr-un bol.
3.Amesteca mierea cu o lingura - doua de apa calda, adauga sucul de lamaie si nuca macinata.
4.Amesteca sosul peste frunze si serveste.
Sfat Eva: Crutoanele din paine pot fi o varianta ideala de servire. Pentru un plus de savoare, adauga in salata bucatele de ananas proaspat sau o para cat mai zemoasa.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Sept 15, 2010 12:03 pm

Salata de pui cu migdale

Ingrediente si cantitati:

1/2 cana maioneza
1 lingura zeama de lamaie
1/4 lingurita piper negru, macinat
2 cani piept de pui la gratar, presarat cu busuioc sau rozmarin, taiat bucatele
1/2 cana migdale, taiate marunt
1 telina mica, tocata marunt

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie, pe foc mic, rumeneste usor migdalele.
2. Intr-un bol de dimensiuni medii, amesteca maioneza, zeama de lamaie si piperul negru.
3. Adauga pieptul de pui taiat bucatele, migdalele si telina.

Timp de preparare: 10 minute.
Se obtin 2 portii.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Sept 15, 2010 12:05 pm

Salata de broccoli si bacon

O salata gustoasa, care combina atat legumele si fructele, cat si carnea. In cazul in care esti mare amatoare de broccoli, poti adauga un buchetel in plus.

Ingrediente si cantitati:

2 buchetele de broccoli proaspat
1 ceapa rosie
220 g bacon
3/4 cana stafide
3/4 cana migdale, taiate fin
1 cana maioneza
1/2 cana zahar
2 linguri otet de vin alb

Mod de preparare:

1. Prajeste baconul pe foc mediu, apoi lasa-l la racit si taie-l marunt.
2. Taie broccoli bucatele si taie fin ceapa.
3. Amesteca bine broccoli si ceapa cu baconul, stafidele si migdalele.
4. Pentru sos, amesteca maioneza, zaharul si otetul de vin alb, pana cand obtii o compozitie fina si omogena.
5. Amesteca sosul cu salata, apoi introdu preparatul la frigider si serveste rece.

Timp de preparare: 30 de minute.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   Mier Sept 15, 2010 12:09 pm

Salata de ou si muraturi

Pentru aceasta salata de ou si muraturi, poti folosi chiar ouale fierte si vopsite de Paste. Acest preparat poate fi, in acelasi timp, baza pentru o alta salata, o umplutura pentru sandvisuri sau o cina consistenta.

Ingrediente si cantitati:

6 oua fierte tare
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
3 linguri maioneza
1 lingurita mustar
2 lingurite muraturi

Mod de preparare:

1. Curata ouale de coaja si taie-le marunt - le poti faramita cu ajutorul unei furculite.
2. Amesteca bine ouale cu sare si piper.
3. Adauga maioneza, mustarul si muraturile si amesteca foarte bine, pana cand obtii o compozitie omogena.

Sfat Eva: Salata de ou poate fi tinuta la frigider si folosita atunci cand ai nevoie. Este excelenta servita rece sau pe paine.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Salate de tot felul   

Sus In jos
 
Salate de tot felul
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi :: Carte de bucate-
Mergi direct la: