Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


Distribuiţi | 
 

 Retete rapide

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat
avatar

Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Retete rapide   Mier Apr 14, 2010 7:31 pm

cateva retete rapide, pt boscodine,pardon, gospodine grabite? cheers
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
avatar

Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: supa de ciuperci si telina   Joi Apr 15, 2010 7:10 am

Ingrediente - 2 teline mijlocii,1 ceapa, 1 morcov, 200 gr ciuperci,1 galbenus,
50 ml ulei,1.5 l supa de carne,sare,1 legatura patrunjel verde.
Preparare:
Se spala,se curata,se dau pe razatoare mare telina si morcovul.
Se curata ceapa,si se taie marunt .In oala pt ciorba se inabusa ceapa,telina si morcovul
cu ulei si putina apa.Se toarna supa de carne fierbinte si se lasa sa fiarba zarzavatul.
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape,se taie marunt si se adauga in supa cateva clocote.
Se sareaza dupa gust, se stinge focul si se drege cu galbenus.
La final se adauga patrunjel verde tocat fin. Pofta buna!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
avatar

Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Slata de paste cu sunca   Joi Apr 15, 2010 7:48 am

Ingrediente pt 6 portii:
500 gr paste,1 ardei rosu,1 ardei galben sau verde,1 conserva mica de mazare,250 gr sunca,
1 salata verde,200 gr maioneza,sare,piper si alte condimente dupa bunul plac.
Se feirb pastele in apa cu sare timp de 8-10 min;se strecoara si se pun in castron.
Se lasa mazarea la scurs; se taie ardeii felii subtiri, sunca se taie cubulete.
Ingredeintele taiate se amesteca cu maionezasi se condimenteaza dupa gust.
Salata verde spalata si scursa de apa,se aseaza pe un platou, deasupra se rastoarna
ingredientele de mai sus -amestecate, si se decoreaza cu frunze de patrunjel sau marar.

Maioneza se poate inclocui cu iaurt sau smantana, in loc de sunca se poate folosi ceafa sau pastrama.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
avatar

Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Retete rapide   Dum Apr 18, 2010 8:10 am

Gogosi cu iaurt
*****************
_____________
Ingrediente
200 g iaurt
150 g faina
1 ou
1 varf de cutit coaja de lamaie
4 linguri zahar
1/2 de lingurita praf de copt stins sau nestins
un praf de sare
3 linguri zahar pudra
1 zahar vanilat
ulei pentru prajit
*************************
Mod de preparare
1Intr-un bol se amesteca iaurtul cu oul, zaharul, sarea, coaja de lamaie dupa care se pune faina si praful de copt. Compozitia arata ca o smantana foarte groasa.
2Se incinge uleiul la foc mediu-mare. Se ia compozitia cu o lingurita si se pune in uleiul incins. Se lasa cateva minute pana se prajesc, colorandu-se usor in maro. Se tavalesc calde in zahar pudra, eventual amestecat cu putin zahar vanilat. Se servesc calde.
sau, se pot taia pe jumatate si se adauga diferite gemuri.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
guzelnico
membru de baza
membru de baza
avatar

Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Retete rapide   Vin Iun 18, 2010 5:25 pm

Salata de castraveti cu iaurt

Ingrediente: 1 castravete de sera, 100 gr iaurt, sare, piper, menta uscata sau verde, 2-3 fire marar, 5 masline pt decor

Se curata castravetele, se rade pe razatoarea cu gauri mari, se scurge bine de apa.
Intr-un castron se amesteca iaurtul pana devine cremos, se adauga castravetele, sarea, piperul, menta (dupa gust), mararul tocat.
Se orneaza cu masline si se da la frigider 10 min.
Se poate servi ca aperitiv sau garnitura la snitele de orice fel/ friptura de miel.


Pofta buna!
Sus In jos
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Retete rapide   Mier Sept 15, 2010 10:32 am

Rosii cherry umplute cu pasta de avocado

Ingrediente pt 10-12 pers.:

30 de roşii cherry
1/2 de avocado copt
50 g de cremă de brânză

2 linguriţe de pastă de busuioc
1 linguriţă de zeamă de lămâie
verdeţuri proaspete, la alegere

Mod de preparare:
Taie o felie subţire din partea de sus a fiecărei roşii (dacă doresti, taie o felie foarte subţire şi în partea de jos a tomatei, astfel încât acestea să stea în picioare).

Cu o linguriţă goleşte cu atenţie roşia de miez şi încearcă să scoţi tot ce înseamnă lichid din interior.

Într-un bol pisează jumătatea de avocado, adaugă crema de branză, pasta de busuioc şi zeama de lămâie. Pune compoziţia în roşiile cherry. După ce le-ai umplut, poţi adăuga şi căpăcelele de cherry deasupra. Serveşte-ţi musafirii imediat cu roşiile cherry umplute cu pasta de avocado sau pune-le la frigider, dacă prietenii tăi sosesc mai târziu. Presară şi verdeaţă, dacă doreşti.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Retete rapide   Mier Sept 15, 2010 10:35 am

Toast sanoma

Brânză topită, roşii zemoase, busuioc proaspăt, oţet balsamic, măsline ... O nebunie!

Ingrediente:
4 felii de pâine (de care doreşti)
caşcaval normal sau afumat, 10 felii de grosime medie
o roşie mare, tăiată în felii subţiri
8 frunze de busuioc proaspăt
1 linguriţă de oţet balsamic
1 linguriţă de ulei de măsline
verdeţuri

Mod de preparare:
Rumeneşte pâinea cu ajutorul prajitorului de pâine, pune feliile de caşcaval peste fiecare bucată de pâine şi bagă-le la cuptor pentru 1-2 minute pentru ca feliile de caşcaval să se topească. Adaugă apoi bucăţile de roşii şi frunzele de caşcaval.

Într-un bol pune linguriţele de oţet balsamic şi ulei de măsline, omogenizează şi stropeşte gustările obţinute. Adaugă şi o ploaie de verdeaţă.

Se servesc foarte calde!
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Retete rapide   Mier Sept 15, 2010 10:38 am

Chiftlute mexicane

Iată gustarea ideală pentru un cocktail!
porti - 10-12 pers.

Ingrediente:
1 kg carne de porc, tocată
1 ceapă mare
2 ouă
1 roşie mare
2 caţei de usturoi
2-3 ardei iuţi (chilli)
1 morcov potrivit
1 cartof mic
1 ţelină mică
verdeaţă (tarhon sau mărar)
ulei pentru prăjit
sare şi piper, după gust

Mod de preparare
Toacă foarte mărunt morcovul, cartoful, telina, verdeaţa, ceapa şi 1 căţel de usturoi şi amestecă totul cu kilogramul de carne tocată.

Adaugă ouăle, amestecă, apoi pune sare şi piper. Realizează din acest amestec chifteluţe rotunde, de mărimea unor nuci şi prăjeşte-le în ulei încins, la 350 de grade.

În blender sau mixer realizează un sos din ardeii iuţi, roşia şi un caţel de usturoi. Poţi pune sosul peste chifteluţe sau prietenii tăi îl pot servi separat.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: Retete rapide   Mier Sept 15, 2010 10:47 am

Tiunghiuri cu branza

Ingrediente:
2 căni cu făină (500 gr.)
2 linguriţe cu drojdie
250 ml apă
1 ou
3/4 linguriţă de pudră de ardei iuţi (optional)
1/2 linguriţă cu sare
1/2 cană brânză, de care preferi
4 linguri ulei
3/4 cană de lapte
susan, mac (opţional)

Mod de preparare

Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.

Amestecă brânza cu pudra de ardei iute până se obţine o pastă. Taie aluatul în pătrăţele cât vrei tu de mari, umple-le cu brânză, împătureşte-le, lipeşte capetele cu furculiţa, unge triunghiurile cu oul bătut şi presară susan sau mac şi da-le la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi serveşte-le calde.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Retete rapide   

Sus In jos
 
Retete rapide
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi :: Carte de bucate-
Mergi direct la: