Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


Distribuiti | 
 

 "Retete inedite" - de casa

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: "Retete inedite" - de casa   Mar Apr 13, 2010 6:35 pm

Cum a trecut ghiftuiala sarbatorilor, mergand la magazin, imi trebuia ceva nou.Am zarit bake rolls. Am cumparat,dar,sincer,as fi mancat 2-3 pungi pe zi.Mi-am amintit ca mama ne facea crutoane.Aveam o paine in frigider.Si am pornit la treaba!
Am pregatit uleiul,pensula, am scos painea si am taiat dupa preferinte felioare nu groase, cam de 2 mm,am pregatit tava in care am pus hartie de copt, am incalzit cuptorul.
Am taiat feliutele de paine cu cutitul zimtat. Le-am asezat in tava,un rand.Le-am uns cu pensula inmuiata in ulei, dar nu prea mult, asa, cam in mijlocul bucatii.Apoi am presarat deasupra un praf de usturoi f fin.Alt rand, la fel.
A doua tura am facut-o cu un condiment pt mancaruri nu prea sarat, pt ca nu imi plac-e unul cumparat din kaufland,adazia se numeste cu ulei de masline.Dar puteti adauga ce va place.
Le lasati la cuptor cam 1/2 de ora, dar, trageti cu ochiul sa nu se arda. Si aveti ce crantani apoi. Pofta buna. flower

Tips:
Daca nu le mancati atunci,imediat, folositi un ulei de buna calitate-de porumb sau de masline.
Nu puneti mirodenii decat pe o parte-e de ajuns.
Pastrati-le in mediu inchis doar dupa ce se racesc.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
danny1



Mesaje : 14
Data de inscriere : 12/04/2010

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Mier Apr 14, 2010 1:39 pm

si eu am facut asa o salata buna,de m-am imbolnavit.nu stiu ce nu mi-a picat bine.ca si D a papat,si nu are nimic.....si de ieri ma doare stomacul si sunt balonata.....de astea numa eu pot face. Evil or Very Mad
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Joi Iun 03, 2010 7:55 am

Inghetata de casa
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa

Ingrediente:
* 4 linguri lapte praf,
* 250 ml. suc proaspat de fructe( poate fi chiar cu pulpa cu tot) sau apa,
* 3-4 oua,
* 4-5 linguri de zahar,
* vanilie,
* cacao sau ce aroma vrem sa dam ingetatei.
Mod de preparare:
Dizolvam laptele praf in apa, si adaugam cacao, vanilie sau alta aroma dorita, iar daca vrem inghetata de fructe, sucul de fructe ori fructele mixate, dar avem grija sa fie 250 de ml. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar si punem amestecul la fiert, pana se ingroasa. Luam compozitia de pe foc, batem albusurile spuma si le adaugam in compozitia racita.Pentru mai multa cremozitate putem adauga cateva linguri de frisca batuta sau crema de patiserie. Punem totul in cupe sau intr-o cutie si o dam la congelator.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Mier Iun 16, 2010 7:25 pm

Cornulete fragede cu gem....incrediente si mod de preparare
350 g de faina
250 g margarina sau unt
un praf de sare
o lingura zahar
o lingura otet
sase linguri de apa
gem+nuca sau rahat 200 g.

Se cerne faina intr-un castron si in mijlloc se face o adancitura unde se pune margarina(untul) inmuiat la temperatura camerei.Se adauga restul de ingrediente si se framanta un aluat.Se intinde in foaie de 4-5 mm si se taie pentru a obtine triunghiuri ce se vor umple dupa preferinta cu gem,rahat sau ce doriti apoi se ruleaza triunghiurile de la baza spre varf dandu-le forma de cornulete. Se coc in cuptorul preincalzit la foc mijlociu aproximatv 25 de minute. Daca doriti se pot pudra calde cu zahar.
Ies aproximativ 35 de bucati.
Pofta mare
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Joi Iun 17, 2010 11:04 am

Foarte usoara reteta. Eu am oroare sa incerc chestii cu coca (imi ies ba, prea tari, ba se sfarama) dar reteta ta o voi incerca.
Sus In jos
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 34
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Joi Iun 17, 2010 3:49 pm

nico...respecta in totalitate reteta si vor fi cele mai gustoase cornulete pe care le-ai mancat vreodata ....e reteta traditionala a mamei flower
Sus In jos
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Mier Sept 15, 2010 10:57 am

Pate de ficat preparat in casa

Inainte sa-ti spunem care este modul de preparare, util este sa afli ce trebuie sa cumperi ca sa reusesti sa-l faci. Asadar, iata care sunt ingredientele...

600 gr ficatei de pasare
3 - 4 cepe mijlocii
3 - 4 linguri untura de porc
150 ml lapte
150 gr unt sau margarina
3 - 4 oua fierte
boia de ardei
sare
piper

Mod de preparare...

Cepele se taie cubulete mici si se calesc in untura de porc. In momentul in care ceapa capata aspect ruginiu se adauga un varf de cutit de boia, laptele si ficateii de pasare. Amestecul astfel realizat se lasa la foc domol pana cand scade putin, iar apoi se lasa se raceasca. Dupa toate aceste etape, am ajuns la final. Acum ouale, margarina sau untul (de preferat unt) si ficateii cu ceapa se amesteca in robotul de bucatarie pana se obtine o pasta omogena, tartinabila.
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
amy
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1369
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 41
Localizare : Ploiesti

MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   Sam Noi 27, 2010 8:05 pm

Pentru o paine facuta intr-o tava mai marisoara (de cozonac) avem nevoie de:
-500 grame faina
-350 ml apa
-1 lingurita sare
-1 cub de taic
-aproximativ o jumatate de pahar de ulei (merge si cu mai putin)
-2 oua (1 pentru uns). Poate fi folosit si un singur ou, care se bate, se amesteca o parte cu aluatul si se pasteaza putin si pentru uns painea pe deasupra.
Pentru maia se incalzeste putin (sa nu fie oparita) cam 150 ml apa, se amesteca cu taicul si cu faina cat sa iasa un aluat moale (nu coca). Se lasa la dospit.
Dupa ce creste maiaua se amesteca cu restul de faina, apa, ulei si ou, pana nu se mai lipeste de mana (daca mai este nevoie, mai puneti putina faina). Cand coca este gata eu o impart in doua parti egale, le modelez in forma de sul si apoi le rasucesc. Se pune painea in tava, se unge cu ulei, se lasa la dospit. Pana sa o bag in cuptor, o ung cu oul ramas, presar mac si gata, e numai buna de pus la copt aproximativ 1 ora-1 ora jumatate.


La final arata asa:


_________________
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore. http://handmadeamy.blogspot.com/
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: "Retete inedite" - de casa   

Sus In jos
 
"Retete inedite" - de casa
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi :: Carte de bucate-
Mergi direct la: