Autor | Mesaj |
---|
menics membru de baza
Mesaje : 1730 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mar Iul 20, 2010 7:44 am | |
| eu m-am copt ieri, facand niste ardei umpluti la cuptor.... | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Vin Iul 23, 2010 6:31 am | |
| ieri am facut o supa de pui cu taitei si zdrente de ou! | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Dum Iul 25, 2010 9:08 am | |
| ciorba de porc cu legume si zdrente de ou cartofi prajiti cu branza si ceafa de porc prajita clatite cu dulceata si branza sarata pepene galben | |
|
| |
menics membru de baza
Mesaje : 1730 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 9:45 am | |
| he, he eu dupa plaja am facut "pipiriti".... ati ghicit mancare macedoneasca... si pt ca nu este deloc greu de facut, si este chiar gustoasa , iar lui G ia placut lanebunie, m-a rugat sa-i mai fac... | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 1:21 pm | |
| Salata de vinete cu ardei copti Si inca astept mesajul de confirmare pt felul principal : friptura de vitel la gratar cu cartofi prajiti/ mancare de naut cu carne de miel si pilaf turcesc. Desert- o s-o rog pe Galli sa-mi trimita niste clatite. | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 1:23 pm | |
| Meni, ia dezvolta nitelus cu ce este 'pipiriti". Are o denumire comica. | |
|
| |
menics membru de baza
Mesaje : 1730 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 1:35 pm | |
| nico, si pe mine ma apuca rasul dar...incerc sa ma abtin hihihihi aici macar pot rade in voie ardei de doua culeri adica ardei gras 3 buc, kapia 2, taiati destul mari adica mai mult patrate decat felii... trei rosii mari decojite si tocate cubulete... ulei 2 oua si, nelipsitul "cas" adica branza de oaie, maturata, mai veche ( eu am cumparat vidata) ardei pe pun in uleiul incins si se calesc pana se inmoaie..se scot , in acelasi ulei se pun rosiile , sare ( eu am pus si o jum de lingurita de zahar) sare, si se lasa sa scada...dar nu de tot... se pune branza sfaramata intre degete , nu data prin razatoare amestecata cu ou si o lasi pana se leaga...ce sa spun, ca spect...am fost cam suspecta, dar mie mi-a placut la gust..hihi, m-m macedonit..hihi nico, daca vrei poti pune doar branza fara ou, la mine asa fost comanda data "cum facea mama" a lui G bineinteles... am inteles ca piperca este ardei in mecedoneasca - deci asta e mancare de ardei.. ma rog pe acolo... pofta buna! | |
|
| |
menics membru de baza
Mesaje : 1730 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 1:37 pm | |
| auzi vinelete amestecate cu ardeiul copt???? spune-mi si mie... | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 6:04 pm | |
| Da, da, amestecate. Vinete coapte taiate cubulete, nu tocate ca pt salata+ ardei copt taiat cubulete (dar dupa ce ai facut dresingul obisnuit pt salata de ardei copti). In felul acesta, la amestecul de vinete cu ardei nu trebuie sa mai adaugi nimic, cu exceptia catorva fire de patrunjel/ menta verde (ce preferi). Eventual, ca sa nu te coci prea mult in bucatarie, vinetele le poti coace tu si cumperi un borcan de ardei copti gata preparati. Cand am avut multi invitati la masa, eu am cumparat un borcan de vinete coapte (aratau f bine, erau albe-albe) si un borcan de ardei copti. | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Iul 26, 2010 6:07 pm | |
| Reteta de pipiriti seamana cu menemen de aici. Doar ca ardeii se taie cubulete mici si se amesteca cu rosiile decojite, branza si oua. E un fel de mancare ff apreciat ca mic dejun. Mie nu-mi place cum arata, asa ca nici nu-l mananc, nici nu-l gatesc. | |
|
| |
menics membru de baza
Mesaje : 1730 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mar Iul 27, 2010 9:07 am | |
| yammmyyyy, voi face si eu vinete cu ardei, si voi pune si menta si patrunjel, ca-mi plac... dar tu cumfaci dresingul pt ardei copti??? ulei, otet, usturoi???? ma gandesc sa nu incurc ceva... | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Joi Iul 29, 2010 7:36 am | |
| la ardei copti, poti adauga in amestec un pic de zahar,sau marar. | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Joi Iul 29, 2010 7:38 am | |
| acum 3 zile, supa de pui cu taitei tocanita de pui cu ceapa muuuuuuuulta si cus-cus | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Joi Iul 29, 2010 9:52 am | |
| Dresingul pt ardei copti: ulei de masline si zeama de lamaie in aceeasi cantitate, un strop de otet si un cubulet de zahar (sau mai mult, dupa gust). Daca-ti place, da, poti pune si niste ursturoi tocat marunt-marunt. N-am incercat sa combin menta cu patrunjel. Am impartit cantitatea de salata vinete+ardei in doua, intr-o portie am pus patrunjel, in cealalta am pus menta. Dar trebuie sa fie interesant si amestecul menta+ patrunjel. | |
|
| |
menics membru de baza
Mesaje : 1730 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Joi Iul 29, 2010 1:15 pm | |
| MAMA, NICO, SIGUR VOI INCERCA ... | |
|
| |
MayanMistica
Mesaje : 48 Data de inscriere : 15/04/2010 Varsta : 53 Localizare : Netherland
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Sam Iul 31, 2010 11:10 pm | |
| Din carticica aceasta : reteta : Kaiserin Sissis lieblingsgeback ischler tortchen O lumina si o camera digitala de tot rahatul.O sa mai incerc maine la pranzu mare cu camera lu barbatemiu. | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Sam Aug 28, 2010 12:56 pm | |
| supa de pui cu fidea si zdrente de ou conopida pane salata de vinete cu dovlecel si maioneza pui prajit in/cu faina si mai vad eu, ca treb sa hranesc si cainele din dotare.... | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Aug 30, 2010 6:47 am | |
| ieri am facut cateva snitele de porc, pe cand au fost gata nu mi-au mai trebuit - eram plina si satula de mirosuri.... | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Sam Sept 04, 2010 6:36 am | |
| ciorba de vara cu carne de porc salata de vinete cu dovlecei,maioneza si usturoi | |
|
| |
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mar Oct 19, 2010 3:01 pm | |
| lasagna pulpe de pui la cuptor cu piure si poate muraturi | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mar Oct 19, 2010 6:44 pm | |
| Astazi felurile principale le-a gatit cumnatica:
Ciorba de iaurt (Yayla ciorbasi) Pilaf din bulgur cu ceapa
Eu am pregatit doar:
Carnita de vita prajita si apoi inabusita bine la foc mic Strudel cu mere (am gasit o reteta super simpla)
| |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mier Oct 20, 2010 11:40 am | |
| YAYLA CIORBASI (Ciorba de iaurt)
Ingrediente:
500 g iaurt gras 3-4 pahare de apă 1 lingura orez 1 ou 1 lingura rasa de faina (optional) 1 lingura unt 1 lingurita sare 1 lingurita menta
Orezul se spala bine si se pune intr-un castronel cu apa fiarta cca 5 min. In oala in care se va face ciorba se amesteca bine: iaurtul, oul, faina, orezul scurs bine, sarea, apa fiarta. Se pune la foc mic amestecand din cand in cand cu un tel, pana se fierbe bine orezul. La final, se adauga untul si menta, se mai da intr-un clocot, se ia oala de pe foc si se lasa acoperita cu capacul. Se serveste calda.
P.S. Este o ciorba mai groasa, aproape ca si supa crema de legume sau cea de linte, spre exemplu.
| |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Lun Oct 25, 2010 7:34 pm | |
| Supa de pui cu fidea Mancare de conopida cu carne tocata Irmik Helvasi | |
|
| |
alinutahu incepator
Mesaje : 481 Data de inscriere : 13/04/2010 Varsta : 41 Localizare : budapesta
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mier Oct 27, 2010 10:02 am | |
| astazi o sa intru si eu in activitate ..... pulpe de pui inabusite cu ciuperci si ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc,mancarea preferata a mami | |
|
| |
guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? Mier Oct 27, 2010 4:28 pm | |
| Piept de curcan la gratar Ciuperci la cuptor | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ce mai gatim azi? | |
| |
|
| |
| Ce mai gatim azi? | |
|