Sertarelul cu copii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


 

 FIV

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 5:44 am

Informatii generale,clinici,preturi
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 5:54 am

FIV este simpla unire a unui ovul cu un spermatozoid in vitro (in laborator). Ulterior, embrionii sunt transferati in uter prin colul uterin si aceasta permite inceperea sarcinii. Procesul se face cu ajutorul inductorilor ovulatiei (medicamente ce induc ovulatia), al monitorizarii nivelului hormonal si al scanarii foliculare cu ajutorul ultrasunetelor.
Eficacitate
In medie, cuplurile au nevoie de 3 incercari inainte de a obtine o sarcina prin fertilizare in vitro, totul depinzand de diagnostic. Pentru unele cupluri care au mai multe cauze de infertilitate, FIV este singura optiune realista de a avea o sarcina.

Indicatiile testarii
In continuare sunt prezentati factorii ce indica folosirea FIV:

- cauzele anexiale, pot insemna ca trompele uterine ale unei femei sunt obstruate (blocate) sau stricate, facand dificila fertilizarea ovulului sau trecerea embrionului in uter
- factorii masculini, pot include o cantitate scazuta de spermatozoizi, probleme ale functionarii sau ale motilitatii spermatozoizilor, care pot ingreuna fertilizarea ovulului de catre spermatozoid fara ajutor
- endometrioza severa, poate afecta si fertilizarea ovulului si implantarea embrionului in uter
- probleme ovariene, care impiedica eliberarea sau productia de ovule
- forma anormala a uterului, fibroamele uterine sau expunerea fetusului la dietilstilbestrol (DES)
- infertilitatea inexplicabila.

Modul de efectuare a testelor
Etapele fertilizarii in vitro sunt urmatoarele:
-inductia ovulatiei
-recuperarea sau extragerea ovulelor
-colectarea si prepararea spermatozoizilor
-inseminarea ovulelor si cultivarea embrionilor
-transferul embrionilor in uter.

Daca tu si partenerul tau planificati sa faceti o procedura de fertilizare in vitro, atunci probabil esti destul de nerabdatoare si de optimista in legatura cu rezultatele. Unul dintre cei mai importanti pasi in cadrul procedurii FIV este procesul de extragere a ovulelor. Pentru a produce embrioni viabili pentru implantare, trebuie sa se extraga un numar de ovule mature de la nivelul ovarelor femeii. Doar dupa aceea procedura FIV poate sa continue cu succes.
-sfatul medicului-
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 5:55 am

Riscurile procedurii FIV


Tehnologiile de reproducere umana asistata se refera la un numar mare de tehnici ce includ: fertilizarea in vitro (FIV) si embriotransferul (FIV-ET), transferul de gameti in trompa uterina (GIFT), transferul de zigoti in trompa uterina (ZIFT), injectarea intracitoplasmatica de spermatozoizi (ICSI) si crioconservarea. Ele s-au impus datorita esecurilor terapiei conventionale in ceea ce priveste dobandirea fertilitatii. Dintre toate metodele prezentate, fertilizarea in vitro (FIV) si embriotransferul (FIV-ET) sunt cele mai uzitate, interesul international crescand ca urmare a simplitatii acestor tehnici.

Iata, succint, prezentarea fiecarei tehnici in parte:

1. Fertilizarea in vitro (FIV) si embriotransferul (FIV-ET) reprezinta cultivarea in laborator (in vitro) a ovocitelor si spermatozoizilor, fiind urmata de plasarea trancervicala (prin colul uterin) a embrionilor in cavitatea uterina.

2. Transferul de gameti in trompa uterina (GIFT) reprezinta plasarea directa in trompa uterina a ovocitelor si spermatozoizilor.

3. Transferul de zigoti in trompa uterina (ZIFT) reprezinta cultivarea in laborator a zigotilor obtinuti prin interactiunea ovocitelor cu spermatozoizii, urmata de pozitionarea directa a acestora in trompa uterina.

4. Injectarea intracitoplasmatica de spermatozoizi (ICSI) este o tehnica ce implica injectarea unui spermatozoid in citoplasma ovocitului, urmata de transferul transcervical al produsului de conceptie in uter. ICSI se foloseste in cazurile in care spermograma prezinta alterari severe, in urma esecului metodei FIV-ET, etc.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 5:57 am

Tehnica fecundarii in vitro

Tehnica fecundarii IN VITRO si injectarea intracitoplasmatica a spermei.

Etapele fecundarii in vitro conventionale (FIV) si ale injectarii intracitoplasmatice a spermei (ICSI) sunt definite in functie de modul in care se produce intalnirea dintre spermatozoid si ovocit. In FIV, spermatozoidul reuseste el insusi sa patrunda in ovocit dupa traversarea barierelor care il inconjoara (cumulus si zona pellucida), in timp ce in ICSI, spermatozoidul este plasat direct in interiorul citoplasmei ovocitului.

Recoltarea ovocitelor

Fiecare ovocit se gaseste in interiorul unui folicul ovarian, care se prezinta sub forma unei cavitati pline cu lichid folicular. Cresterea foliculilor a fost urmarita prin ecografie in timpul stimularii ovariene si incepand cu o anumita marime a acestuia se decide declan sarea ovulatiei printr-o injectie cu hCG. Din momentul injectarii si pana la ovulatie sunt necesare 36 de ore pentru maturarea finala a ovocitului. Imediat inaintea momentului de producere a ovulatiei se aspira rapid continutul foliculilor si se examineaza la microscop, pentru a gasi ovocitul si pentru a-l transfera in mediul de cultura adecvat. Ovocitul, imediat dupa recoltare, se regaseste inglobat in celulele foliculare, dispuse sub forma de cumulus. Diametrul ovocitului este de aproximativ 0,1 mm, in timp ce acela al complexului cumulus - oofor este de aproximativ 1 mm.

Pregatirea spermei

Injectarea intracitoplasmatica a spermei In cea mai mare parte din cazuri, spermatozoizii provin din sperma ejaculata, dar pot, de asemenea, proveni din epididim (punctie epididimara sau MESA) sau direct din testicul (biopsie testiculara sau TESA). Spermatozoizii umani pot fi congelati, dar trebuie retinut ca aceasta procedura le diminua mobilitatea cu 50%. In cazul provenientei spermatozoizilor, din epididim sau din testicul, ICSI va fi sistematic aleasa, iar calitatea spermogramei este cea care va determina tipul de tratament care va fi propus cuplului. Ejaculatul este produs imediat dupa recoltarea ovocitelor. Scopul prepararii spermei ejaculate este de a elimina plasma seminala si de a selectiona o populatie de spermatozoizi mobili si normali din punct de vedere morfologic. Una dintre metodele utilizate curent este centrifugarea spermatozoizilor, iar prin intermediul gradientului de densitate (PureSperm), spermatozoizii de densitate joasa (morti,anormali) precum si detritusurile (contaminantii celulari) ejaculatului se acumuleaza in fractiunile de densitate corespondente, in timp ce spermatozoizii de densitate mare (mobili,normali) traverseaza gradientul si se regasesc pe fundul tubului. Spermatozoizii izolati prin aceasta metoda sunt spalati intr-un mediu de cultra pentru a elimina toate urmele de PureSperm. Spermatozoizii epididimari pot fi aspirati si congelati inainte de tratamentul femeii. Este posibil, de asemenea, ca aspiratia epididimara sa se faca in aceea si zi ca si recoltarea ovocitelor. Materialul de biopsia testiculara este desfacut in portiuni mici pentru a permite eliberarea spermatozoizilor. Doar spermatozoizii maturi sunt utilizati pentru ICSI.Biopsia poate fi realizata inainte de tratamentul femeii si spermatozoizii recoltati se congeleaza.

Fecundarea ovocitelor

Etapele principale ale fecundarii in vitro, cu sau fara ICSI Ziua 0: Recoltarea ovocitelor Prepararea spermei Punerea in contact a gametilor: FIV conventionala sau ICSI

Ziua 1: Observarea fecundarii, prezenta a doi pronuclei, stadiul: zigot Dezvoltarea in vitro a maximum 3 zigoti Congelarea zigotilor supranumerari

Ziua 2: Continuarea dezvoltarii embrionare, stadiul: embrion 2-4 blastomere

Ziua 3: Transferul embrionilor, stadiul: embrion 4-8 blastomere. -FIV - fecundarea in vitro traditionala Ovocitele sunt puse in contact cu numero si spermatozoizi mobili, din care doar unul fecundeaza ovocitul. Astfel, ovocitele prelevate prin punctie foliculara sunt plasate individual sau in grup de cate 2 sau 3 in 0,5 ml de mediu de cultura. Spermatozoizii pregatiti sunt adaugati ovocitelor (50.000-100.000 spermatozoizi mobili/ml). In orele care urmeaza, unii spermatozoizi traverseaza cumulusul si se ataseaza zonei pellucida care inconjoara ovocitul. Zona pellucida este o bariera importanta si spermatozoizii trebuie sa execute miscari puternice pentru a o traversa. In general, un singur spermatozoid reuseste sa traverseze zona pellucida, sa atinga suprafata ovocitului si sa patrunda in interiorul acestuia. Deoarece mobilitatea spermatozoizilor este esentiala pentru ca acestia sa ajunga pana la ovocit, morfologia spermatozoidului este, in mod egal, la fel de importanta pentru a asigura succesul fecundarii in vitro.

-ICSI

Cu ajutorul acestei tehnici, spermatozoidul este injectat direct in ovocit cu o pipeta foarte fina din sticla. Un microscop optic foarte performant si o pereche de micromanipulatoare sunt necesare pentru ICSI.

-Pregatirea ovocitelor

Este necesar ca ovocitul sa fie foarte bine vizibil pentru a permite injectarea unui spermatozoid. Pentru aceasta, celulele cumulusului care inconjoara ovocitul sunt eliminate folosind o enzima numita hialuronidaza. Doar un singur ovocit matur poate fi fecundat. Ovocitul matur se gaseste in metafaza celei de-a doua diviziuni meiotice (metafaza II) si se caracterizeaza prin prezenta primului globul polar in spatiul perivitelin (intre suprafata ovocitului si zona pellucida). Ovocitul imatur se gaseste in stadiul diploten al profazei I si prezinta un nucleu mare, numit vezicula germinala .Ovocitul in curs de maturare se gaseste intr-un stadiu intermediar al meiozei si nu mai are vezicula germinala, iar primul globul polar nu a aparut inca. Maturarea ovocitului se face in ovar, ca raspuns al injectarii de hCG prin declansarea ovulatiei. Ea este, in general terminata in timpul ecoltarii ovocitelor, dar se intampla ca mai multe ovocite sa fie inca imature. Ovocitele imature reprezinta, in general, o proportie redusa din ovocitele ecoltate. Aceste ovocite sunt eliberate in cultura si nu sunt injectate decat atunci cand ajung la maturitate in vitro.

Selectia spermatozoidului

Spermatozoiizii mobili si posibil, de morfologie normala sunt alesi pentru a fi injectati. Mobilitatea este importanta pentru ca ea semnaleaza faptul ca spermatozoidul este viu. Pentru a incetini viteza de deplasare a acestora, se adauga polivinilpirolidona (PVP,10%) suspensiei chiar inainte de folosire. O picatura (5 µl) din aceasta suspensie este pusa pe un suport si acoperita cu ulei. Sub microscop, spermatozoidul selectionat este imobilizat comprimandu-i coada pe suport cu ajutorul pipetei de injectie si aspirat prin aceasta, mai intai coada. Imobilizarea spermatozoidului este necesara pentru a evita leziunile induse de miscarile spermatozoidului in citoplasma si pentru a permite activarea ovocitului.

Imobilizarea ovocitului

Ovocitul care urmeaza a fi injectat este plasat intr-o picatura (5 µl)acoperita de ulei si mentinuta pe loc cu ajutorul unei pipete de contentie. Primul globul polar se regasete la ora 6, astfel incat, fusul meiotic pe care sunt dispusi cromozomii materni si care, in general, este in vecinatatea globulului polar, sa nu se regaseasca pe traiectoria pipetei de injectie. Penetrarea membranei plasmatice (oolema) si injectarea spermatozoidului Oolema nu este intotdeauna usor de strapuns cu ajutorul pipetei de injectie. Pentru a facilita uptura oolemei, pipeta care contine spermatozoidul este introdusa profund in ovocit si o cantitate mica de citoplasma este imediat aspirata, pana ce membrana ovocitului se rupe. In acest moment, citoplasma aspirata este reinjectata in ovocit si spermatozoidul depus in citoplasma cu un minim in mijloc. Pipeta este retrasa delicat si ovocitul este eliberat si introdus imediat in cultura.

Observarea fecundarii

Este important de determinat daca fecundarea s-a produs si se desfasoara normal. Fecundarea normala se traduce prin expulzia celui de al doilea globul polar in spatiul perivitelin si prezenta a doi pronuclei in ovocit. Pronucleii contin materialul genetic al tatalui si, respectiv, al mamei. Pronucleii pot aparea in cateva ore dupa inseminarea conventionala sau dupa ICSI si sunt adesea inca vizibili 20 ore mai tarziu. Din comoditate, ovocitele sunt, in general, observate a doua zi dupa ecoltarea ovocitara, la 14 pana la 18 ore dupa inseminare. Ovocitele fecundate sunt considerate si ele zigoti. Dupa o FIV conventionala, celulele care sunt inca asociate ovocitului (corona radiata) trebuie sa fie detasate pentru ca citoplasma sa fie vizibila. Miscarile de dute-vino ale ovocitului in pipeta, care are un diametru putin mai mare decat acesta, permite ovocitului sa se detaseze de celulele coronei adiata, aceasta procedura fiind numita decoronizare. In multe cazuri, numarul zigotilor obtinuti este superior numarului maxim de embrioni care vor fi trasferati in uter, de obicei 2,3. In consecinta, 2 sau trei zigoti sunt mentinuti in cultura in vederea transferului, iar ceilalti (zigotii supranumerari) sunt congelati. Acesti zigoti congelati vor putea fi trasferati in uter intr-un ciclu ulterior.

-Esecul fecundatiei

Un esec al fecundatiei se poate produce din diverse motive. In FIV conventionala, spermatozoizii pot prezenta o anomalie (mobilitate insuficienta,morfologie alterata,prezenta anticorpilor,anomalie nedefinita) care impiedica fecundarea ovocitului. Imaturitatea ovocitului poate fi cauza de esec a fecundatiei. Absenta activarii ovocitului, datorata unei anomalii de ovocit sau de spermatozoid, pare sa fie cauza cea mai probabila a unui esec al fecundatiei intr-un ICSI. Totodata, pentru un cuplu dat, un esec de fecundatie intr-un ciclu ICSI nu inseamna neaparat ca va exista un al doilea esec la un tratament ulterior.

-Fecundatia anormala

Fecundatia este anormala atunci cand sunt prezenti mai mult de doi pronuclei. In FIV conventionala, acest fenomen este foarte probabil datorat patrunderii mai multor spermatozoizi in ovocit in timpul unei ICSI si se crede ca absenta expulziei celui de al doilea globul polar este cauza. Prezenta unui singur pronucleu este, de asemenea, o situatie anormala, deoarece este vorba despre o activare a dezvoltarii produsa fara concursul spermatozoizilor. Ovocitele fecundate anormal nu sunt niciodata utilizate pentru tratament.

Dezvoltarea embrionara

Disparitia pronucleilor indica faptul ca cromozomii paterni, cat si cei materni s-au regrupat pentru a forma genomul embrionar si ca ovocitul fecundat se pregateste de prima diviziune celulara. Primele diviziuni sunt vizibile in ziua imediat urmatoare observarii pronucleilor. In general, embrionul prezinta 2 pana la 4 blastomere in ziua 2, 4-8 blastomere in ziua 3 si atinge stadiul de blastocist in zilele 5 sau 6. Blastocistul este stadiul in care embrionul se implanteaza in uter. Deoarece majoritatea zigotilor ating primele stadii de diviziune (2-4 blastomere), aproximativ jumatate vor genera blastocisti. Transferul embrionilor Embrionii sunt transportati de la laborator in sala de transfer, care este echipata cu o mica hota cu flux laminar pentru incalzire si cu un microscop. Aceasta instalatie permite plasarea embrionilor in cateterul de transfer chiar langa pacienta. Transferul embrionilor are loc, in general, in ziua a 3-a, cand embrionii au intre 4 si 8 blastomere. Maximum 3 embrioni sunt trasferati in cavitatea uterina cu ajutorul cateterului. Sub microscop, embrionii sunt aspirati in cateter cu un minim de mediu de cultura. Medicul introduce apoi rapid cateterul in cavitatea uterina si depoziteaza embrionii la acest nivel.

Congelarea embrionilor

Din punct de vedere biologic,congelarea embrionilor se face in diferite stadii: de la primele diviziuni celulare (2-4 blastomere) pana la stadiul de blastocist. Congelarea poate sa se faca si in stadiul de zigot, cand sunt prezenti 2 pronuclei (in acest stadiu, nu este vorba despre inca de un embrion). Din pacate, cu tehnicile care exista la ora actuala, nu este posibil sa se congeleze ovocite fara lezarea acestora. Pentru a nu leza zigotul si pentru a-i pastra capacitatea de dezvoltare, trebuie congelat inainte de singamie, adica inainte de disparitia pronucleilor si dupa sinteza de ADN, care se petrece la 10-16 ore dupa inseminare. Pentru a proteja zigotul in timpul congelarii, se adauga crioprotectoare (1,2 propandiol si sucroza) in solutia de congelare. Dupa echilibrarea cu solutia de congelare, zigotii sunt plasati in ecipiente si sunt introdusi in aparatul care permite controlul foarte precis al vitezei de racire si induce cristalizarea la un moment determinat. Congelarea se face foarte lent, pentru a evita formarea de cristale mari de gheata in interiorul zigotului. Zigotii sunt apoi conservati la temperatura foarte joasa in azot lichid (-196C) pentru a servi la inseminari ulterioare. In ajunul trasferului prevazut, zigotii sunt decongelati, spalati pentru eliminarea crioprotectorilor si introdu si in cultura pana a doua zi pentru desfasurarea primei diviziuni celulare. 75%din zigoti supravietuiesc congelarii, dar se poate intampla ca pentru un cuplu sa nu existe posibilitatea supravietuirii zigotilor. In aceste cazuri, trasferul se anuleaza.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:03 am

Fertilizarea “in vitro” – FIV si transferul de embrioni – ET

Dupa stimularea hormonala a ovarelor, ovocitele (ovocitul este celula germinativa feminina) sunt extrase si se pun in contact cu spermatozoizii sotului intr-un recipient (“eprubeta”). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele si astfel se vor obtine embrioni care vor fi introdusi in uterul viitoarei mame, unde acestia vor continua sa se dezvolte in conditii ideale, rezultand sarcina.

Dupa cum reiese din descrierea anterioara, nu mai sunt necesare trompele uterine, deoarece ovocitele fecundate sunt reintroduse in cavitatea uterina, sub forma de embrioni, dupa prealabila trecere prin “eprubeta”. In acest fel, metoda este aplicabila si femeilor care, fie ca au trompele uterine infundate, fie ca acestea nu mai sunt functionale si la care nu mai este posibila inlaturarea chirurgicala a acestei cauze de sterilitate.

Aceasta metoda a cunoscut o larga raspandire in ultimii 20 de ani, dupa nasterea primului copil prin FIV in anul 1978, fiind astazi aplicata si in tratamentul altor cauze de sterilitate. In momentul de fata, doar jumatate din tratamentele de FIV se adreseaza cauzelor de sterilitate datorate unor boli a trompelor uterine.

Aceasta metoda se mai numeste uzual si “fertilizare artificiala”, dar aceasta expresie nu este corecta deoarece fertilizarea ovocitului de catre spermatozoizi are loc la fel ca si in mod natural, doar ca intr-un recipient special. Astfel nu fertilizarea in sine , ci doar locul unde aceasta are loc este “artificial”.

Etapele tratamentului
Pentru inceput se stabileste diagnosticul si indicatia de FIV. In mod uzual are loc o discutie amanuntita in care ii sunt precizate cuplului procedurile, riscurile si sansele de succes ale tratamentului propus. Sunt controlate initial premizele pentru efectuarea tratamentului si, la nevoie, sunt efectuate investigatii complementare.

Terapia cuprinde o etapa de inhibare hormonala si o etapa de stimulare ovariana. Terapia de inhibare hormonala ovariana incepe dupa o prealabila ecografie efectuata pacientei si excluderea unei infectii prezente in sperma barbatului. Aceasta etapa dureaza in medie 2 saptamani si are rolul prevenirii unei ovulatii precoce. Urmeaza apoi etapa de stimulare ovariana.

Terapia de stimulare hormonala ovariana, cuprinde in prima saptamana injectii de stimulare care se efectueaza zilnic. Urmeaza apoi o asa numita monitorizare a ciclului, efectuandu-se la anumite intervale controale ecografice si hormonale. Doza de hormoni se individualizeaza apoi in functie de aceste rezultate.

Aceste controale se efectueaza pana ce se obtin valori optime in ceea ce priveste marimea si numarul foliculilor, si respectiv, valorile hormonale din sange. Cand sunt obtinute conditiile optime, se administreaza un nou hormon in vederea pregatirii ovocitelor pentru recoltare. Acest hormon se numeste HCG, este tot o injectie care determina ruperea foliculilor si eliberarea ovocitelor.

Dupa 36 de ore de la administrarea HCG, se realizeaza recoltarea ovocitelor,procedeu care se numeste punctie foliculara. Aceasta tehnica se realizeaza prin vagin sub control ecografic si anestezie. Recoltarea ovocitelor dureaza 10 – 20 de minute. Ovocitele se evidentiaza apoi la microscop si se introduc intr-un mediu special de cultura. In ziua punctiei foliculare, sotul trebuie sa obtina o proba de sperma. Dupa o pregatire speciala, spermatozoizii sunt pusi in contact direct cu ovocitele.

Dupa aproximativ 18 ore se controleaza fecundarea ovocitelor. Ovocitul fertilizat prezinta 2 pronuclei, care reprezinta materialul genetic ce provine de la ovocite si de la spermatozoid. Acesta este primul stadiu in dezvoltarea embrionului.

Peste 48-72 ore de la punctia foliculara, embrionii astfel rezultati, vor fi introdusi in uter, tehnica numita embriotransfer. Acest procedeu nu necesita anestezie, deoarece este o manevra extrem de blanda. Dupa embriotransfer este necesar un tratament special pentru sustinerea dezvoltarii embrionului. La 2 saptamani de la embriotransfer se efectueaza testul de sarcina din sange.

Rezultate
Rata de sarcini dupa FIV – ET este dependenta de cauzele care determina sterilitatea. Un alt factor important este varsta pacientei. In lumea intreaga se considera ca rata de reusita/embriotransfer este de 25%-35%. La unele loturi de paciente am ajuns la o rata de reusita de chiar 50%.

Riscuri
In rare cazuri (<1%) se pot intalni urmatoarele complicatii ca urmare a punctiei foliculare: lezare de vase de sange, vezica urinara, intestin subtire, intestin gros.

Intr-un procent de 5-10% apare sindromul de suprastimulare ovariana, care necesita o supraveghere mai atenta a pacientei dupa embriotransfer. Rata de sarcini multiple este de 5%, usor mai crescuta la pacientele tinere si la care se transfera mai mult de 3 embrioni.

Evolutia unei sarcini aparuta dupa FIV este exact ca a unei sarcini aparuta pe cale naturala.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:15 am

Conditii pentru FIV
Conditii generale ce trebuie indeplinite de catre pacienti pentru realizarea fertilizarii “in vitro”

Centrul medical “MED NEW LIFE”, prin departamentul de obstrtica-ginecologie, se ocupa, in mod special, de tratamentul sterilitatii, folosind cele mai noi metode de investigatie. In cazurile speciale, in care toate tratamentele clasice au esuat, recurgem la metoda reproducerii umane asistate (fertilizarea “in vitro” – IVF).

Prima consultatie presupune:

A. Prezenta obligatorie a cuplului;

B. Discutie despre istoricul sterilitatii :

•antecedente heredocolaterale de sterilitate;
•confirmarea cauzei sterilitatii;
•tratamente efectuate anterior.
C. Verificarea analizelor efectuate de cuplu :

•daca sunt recente si de calitate nu se refac;
•daca sunt vechi sau lipsesc se efectueaza un nou set;
•analize obligatorii ce vor exclude cauzele care pot afecta sarcina, sanatatea mamei sau a fatului :
◦Ac anti-rubeola;
◦Ag Hb-s;
◦Ag Hb-c;
◦HIV;
◦VDRL, TPHA;
◦Dozari hormonale (in cazul ciclurilor neregulate, patologiei ovulatorii sau infertilitatii primare):
■Progesteron seric (ziua 21);
■Estradiol seric;
■FSH, LH (ziua 3);
■Prolactina;
■TSH;
■Androgeni.
◦Examen glera cervicala;
◦Examen secretie vaginala;
◦Examen citologic Babes – Papanicolau (pentru a exclude procesele neoplazice de la nivelul colului uterin);
◦Examen ecografic vaginal;
◦Histero-salpingografie (in special in cazurile de sterilitate secundara);
◦Biopsie de endometru (pentru eliminarea unei patologii ovulatorii, a tulburarilor de faza luteala). Se efectueaza cu ajutorul unor catetere foarte fine (Pipelle Cornier), introduse prin colul uterin si care nu necesita dilatatia acestuia (fara anestezie). Prin aspirare se recolteaza material din mucoasa endometriala, ce va fi ulterior analizat anatomo-patologic.
◦Spermograma :
■sa fie recenta (nu mai veche de un an);
■pentru eliminarea cauzelor de sterilitate masculina;
■daca spermatozoizii nu prezinta calitatile de numar, de forma, de mobilitate se realizeaza fertilizarea “in vitro”, cu introducerea spermatozoidului in ovocit cu ajutorul micromanipulatiei.
D. Examenul clinic al pacientei, la care se adauga :

•examen citologic Papanicolau;
•examen secretie vaginala;
•examenul ecografic se efectueaza in ziua a 12-14-a a ciclului, pentru urmarirea caracterelor ovulatiei (grosimea mucoasei, caracteristicile foliculilor ovarieni).
Stabilirea cauzei sterilitatii si a conduitei terapeutice :

•sterilitatea de cauza endocrina :
◦hiperprolactinemie (Parlodel, Parilac, Dopergin);
◦hipogonadism – hipogonadotrop (stimularea ovulatiei cu Gn-RH);
◦hipogonadism – hipogonadotrop (pacienta necesita donare de ovocite);
◦oligoastenoteratospermie (fertilizare “in vitro” cu ICSI).
•cazuri de sterilitate ce pot fi tratate chirurgical:
◦obstructii distale ale trompelor (laparoscopic);
◦procese aderentiale (laparoscopic);
◦punctie pe cale vaginala a chisturilor ovariene pur lichidiene;
◦interventie pe cale laparoscopica pentru chisturile de orice natura;
◦histeroscopie diagnostica si operatori pentru patologia uterina.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:21 am

‘Tarife’

Centrul Medical Med New LifeLista preturi obstetrica/ginecologie
March 8th, 2010
Serviciu

Pret

CONSULTATIE

100 – 150 *

CONSULTATIE INFERTILITATE

150

CONTROL

50

ECOGRAFIE

100

ECOGRAFIE SAN

100

ECOGRAFIE MONITORIZARE

50

EC. MORFOLOGIE TRIM I

400

EC. MORFOLOGIE TRIM II

400

EC. MORFOLOGIE TRIM III

400

ECOGRAFIE BIOMETRIE

200

EC. SARCINA GEMELARA

800

HISTEROSCOPIE DIAGNOSTICA

800

COLPOSCOPIE

150

INSEMINARE

800-1000 *

CHIURETAJ

900

* Preturile difera in functie de specialitatea medicului

Citeste tot | Comments Off

Lista preturi medicina interna
March 8th, 2010
Serviciu

Pret

CONSULTATIE

100

CONTROL

50

ECOGRAFIE

100

ECG

30

Citeste tot | Comments Off

Lista preturi fertilizarea in vitro
March 8th, 2010
Serviciu

Pret

CONSULTATIE

100 euro

CONTROL

50 euro

ECOGRAFIE SARCINA

100 euro

FERTILIZARE IN VITRO 1

3000 euro

FERTILIZARE IN VITRO 2

3500 euro

EMBRIOTRANSFER

900 euro

PUNCTIE TESTICULARA

1200 euro

ACESTE PRETURI NU INCLUD MEDICATIA SI NICI INVESTIGATIILE EFECTUATE ANTERIOR INSCRIERII IN ACESTE PROCEDURI SPECIALE.
TARIFELE VOR FI ACHITATE IN LEI LA CURSUL BNR DIN ZIUA RESPECTIVA

Programari:
‘Programari online’

Programari online
February 19th, 2010
Tu fa-ti programarea, iar noi te vom contacta telefonic pentru confirmare, sau contacteaza-ne la Tel : 021 – 326.39.99, 326.39.98, 326.39.97
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:26 am

CLINICA MEDICALA GYNERA

str. C-tin Aricescu, nr 8., sector 1, Bucuresti
tel: 031/1065698, 0727833833
fax:031/1 euro
065708
email: office@gynera.ro

Tarife:
1. Pachet FIV standard ( monitorizare prelevare, ovocite, preparare sperma, cultivare embrioni, embriotransfer ziua 2 sau 3) 2300 euro
2. Proceduri aditionale:
a) Anestezie generala pt prelevare ovocite 180 euro
b) ICSI 400 euro
c) P-ICSI 500 euro
d) Assisted Hatching( ecloziune asistata a embrionilor) 150 euro
e) Cultivare extinsa a embrionilor mai mult de 72 ore ( Blastocisti ) 220 euro
f) Recoltare chirurgicala a spermatozoizilor-punctie/biopsie cu anestezie generala 650 euro
3. Crioconservare:
a) Crioconservare sperma si stocare pana la 12 luni 150 euro
b) Vitrificare embrioni sau ovocite si pastrare pana la 12 luni 400 euro
c) Stocare embrioni/ ovocite/ sperma-tarif anual ( dupa primul an) 100 euro
d) Dezghetare ovocite /embrioni vitrificati si incubare 100 euro
f) ET cu embrioni vitrificati 400 euro
4. Programe donare/mama surogat:
a) Evaluare si avizare donator de sperma sau ovocite, mama surogat 250 euro
b) Consultatie si monitorizare primitor ovocite/embrioni, mama surogat 300 euro
c) Sperma de la donator anonim-tarif pe flacon( o proba) 180 euro
Costul consultatiei initiale 130 euro ( echivalent in RON).
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:32 am

Este ultimul pas catre redresarea infertilitatii,inainte de a considera o mama surogat sau adoptia.
Este metoda de concepere a unui bebelus prin care fecundarea se realizeaza in afara corpului mamei. Metoda consta in recoltarea unor ovule din ovarul mamei, dupa o etapa prealabila de stimulare ovariana. Femeia este tratata cu gonadotrofine pentru a produce foliculi ovarieni mari, ce contin ovociti. Cand acestia ating un nivel optim de maturare, care se evalueaza ecografic, se pun in contact cu spermatozoizii partenerului pregatiti in conditii speciale. Dupa 2-3 zile de incubare are loc transferul embrionului din eprubeta in cavitatea uterina. Problema cea mai serioasa a acestui procedeu o constituie incidenta mare de sarcini multiple si costul ridicat al procedurii.

Fertilizarea in vitro si procedurile urmatoare, "high tech", sint referite ca tehnologie de reproducere asistata. (TRA).
Toate aceste proceduri implica colectarea de ovocite si plasarea lor direct in sperma.
impreuna ,formeaza un adevarat alphabet al TRA : FIV,TIFG,TIFZ,IICS si TEF.
In termini simpli si des intilniti, fertilizarea in vitro (FIV) este procedura care uneste ovulele cu sperma intr-un mediu neutru,in vitro,in laborator.
Subsecvent,embrionii rezultati sint transferati apoi in uter, prin cervix, si astfel este posibila o sarcina.
FIV a fost prima dintre tehnologiile TRA care au fost dezvoltate. Prima nastere in urma unei fertilizari in vitro a avut loc in Londra ,in 1978. Procedura a fost initiate de medicii/profesori Steptoe si Edwards.

TIFG (transfer intrafallopian de gameti),este procedura imediat urmatoare ca folosinta.
Aceasta procedura necesuta laparascopie si o anestezie generala.Conform recentelor rapoarte FIV si TIFG au aceeasi rata de success,dar pentru ca FIV nu necesita operatie este mult mai ceruta.

Procedura TIFZ (transfer intrafallopian de zigoti) implica FIV si apoi o laparoscopie pentru a transfera embrioanele in trompele fallopiene.Deoarece transferarea embrioanelor prin cervix prin metoda FIV are aceeasi rata ca si ZIFT sin u necesita operatie,multe cupluri aleg tot metoda FIV.
Pe masura ce anii trec,FIV,datorita simplicitatii,eficacitatii si lipsei de invaziune, a devenit tehnologia predominanta in clasa TRA.
Un ciclu tipic de FIV incepe cu "inchiderea" ovarelor. Aceasta se face cu un medicament cunoscut ca agonist GnRH. Cel mai des medicament folosit este Lupron. Acesta este administrat pentru aproximativ 2 saptamini dupa care ovarele devin temporar inactive.
Faza urmatoare consta in stimularea ovarelor cu medicatie specifica,de multe ori sub forma injectabila,medicatie care trebuie luata timp de 10 zile. Cind ovulele sint formate si gata de recoltat,hCG este administrat pentru a le ajuta la maturizare. Apoi ovulele sint culese prin tehnica numita ecografie de colectare ghidata vaginala. Sub anestezie si cu ghidare ecografica,un ac subtire este introdus in ovare si ovulele sint aspirate din foliculi.
In mod normal,in jur de 5-15 ovule sint colectate. Pentru a fertiliza ovulele,circa 100.000 de spermatozoizi de buna calitate si motilitate sint adaugati fiecarui ovul.
Daca totusi sperma nu fertilizeaza ovulele in mod natural,se va trece la procedura IICS (injectare intracitoplasmica de sperma ).
Aceasta procedura consta in punctarea directa a ovulului sub microscop si injectarea spermei in acesta.In zilele urmatoare (3-6 zile ) colectarii si combinarii gametilor,fertilizarea va fi monitorizata sub microscop si documentata. In mod current 3-4 embrioni sint plasati in cateter si transferati prin cervix in uter.TEF (tranferul embrionilor fertili) Este o procedura relativ asemanatoare testului Papanicolau.
In mod current ,embrionii sint transferati in uter in a treia zi ,embrion care este deja in stagiul de 6-8 celule.

Este posibil de asemenea transferal de embrion blastocist. Acest embrion este mai rezistent si necesita o cantitate mai mica de transfer.

Dezvoltarea embrionului

Ziua recoltarii ovulelor
Sperma este recoltata prin procedura IFV sau ICSI.
Un numar de celule incojoara ovulul care in prealabil a fost aspirat dintr-un folicul matur.

Ziua 1
Cei 2 pronuclei vizibili in centrul ovulului indica o fertilizare normala.

Ziua 2
O dezvoltare normala progresiva a embroinului ne va arata o celula divizata in 4.Aceasta celula divizata in 4 se poate observa deasupra planului focal in centrul embrionului.

Ziua 3
O dezvoltare progresiva normala a embrionului ne va arata o celula deja divizata in 8 parti,dar numarul poate varia intre 5-12 celule.

Ziua 4
Celulele stagiului Morula sunt compacte si nu mai sunt distincte asa cum erau in ziua 3.

Ziua 5
Embrionul va deveni un blastocist prin formarea unei cavitati umplute cu lichid.In acest stagiu,celulele se vor diferentia intre ele.Unele vor deveni cele destinate formarii fatului(celule din interior,vazute ca un mic palc in dreptul orei 7)si cele ce vor deveni placenta si membranele amniotice.(tropectoderma si celulele perimetrice).

Ziua 6
Blastocitul va migra din zona pelucida pentru a se implanta in uter.Aceasta se va intampla dupa ce embrionul a fost transferat in uter.

La doua saptamini dupa transferul intrauterin un test de sarcina poate fi efectuat. La inca alte 2 saptamini,ecografia va stabili succesul sau insuccesul procedurii.
Daca au fost generate mai multe embrioane,crioprezervarea lor poate fi facuta la cerere.
De-a lungul anilor,procedura FIV s-a imbunatatit considerabil. Astazi este,fara doar si poate,cea mai efectiva tehnica pentru tratarea infertilitatii in comparative cu alte metode de tratament lunare.

Are totusi si efecte negative.

Primul dintre ele ar fi costul ridicat al procedurii (poate atinge cote de 6000-7000 $/sedinta de fertilizare). Sint sanse sa nu mearga din primul ciclu.Pot rezulta sarcini multiple. Rata de succes este situata intre 20-60%.
Riscul sarcinilor multiple poate varia in functie de virsta. Pacientele mai tinere au nevoie de mai putini embrioni inlocuiti iar cele mai in virsta de mai multi.
Cel mai rau lucru care se poate intimpla in procedura FIV este concurenta centrelor de fertilizare care vor sa primeze in cursa de "cine produce mai multi embrioni" fara a da atentia cuvenita riscului crescut de sarcini multiple.
Trebuie luat in calcul si atent discutat cu medical faptul ca sistemul imunitar al fiecarui individ joaca un rol extern de important in reproductia umana.Celule inflamatorii si secretiile lor sint implicate in procesul de ovulatie si de pregatire al endometrului pentru implantarea ovulelor fertilizate.Disfunctia sistemului imunitar poate interfera cu procesul de reproducere si poate cauza infertilitate.

Sursa : www.copilaria.com
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:38 am

ISCARE-Clinica de fertilizare in vitro

NoutatiContract cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi18.07.2010

Centrul medical ISCARE are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi, oferind anumite servicii medicale ambulatorii pe baza biletelor de trimitere.

Autorizare Fertilizare in Vitro18.07.2010

Centrul Iscare anunta obtinerea autorizarii de Fertilizare in Vitro, conform Ordinului Ministerului Sanatatii Nr 1009/06.07.2010.

Ne face placere sa va informam ca am deschis un Centru Medical privat, SC ISCARE INTERNATIONAL SRL care are ca obiect de activitate Reproducerea Umana Asistata si Chirurgia Uro-Genitala cu spitalizare de zi.
Centrul ISCARE este situat in Tudor Center, etaj 1, str. Ciurchi 126-128, Iasi si face parte din reteaua europeana ISCARE: centre private de fertilizare in vitro si chirurgie uro-genitala cu spitalizare de zi, retea cu experienta de peste 15 ani.

Preturi si proceduriProcedurile care se realizeaza in centrul ISCARE

*Mentionam ca preturile pentru profesori difera, avem rugamintea sa contactati centrul pentru mai multe informatii.

Denumire Pret EURO Medici
histeroscopie diagnostica 143,00
recoltare biopsie 48,00
extractie biopsie 167,00
histeroscopie polipi 214,00
histeroscopie septuri 214,00
histeroscopie sinechii 214,00
histeroscopie op fibroame 476,00
histeroscopie op sinf ut 476,00
histeroscopie op endometrectomie 476,00
fertiloscopie 476,00
laparoscopie diagnostica 405,00
cromotubatie / dye 429,00
coagulare endometrioza 429,00
biopsii multiple 429,00
adezioliza 476,00
rezectii aderente 595,00
drilling ovarian / sterilizare tubara 476,00
salpingoneostomie 595,00
salpingectomie 595,00
chistectomie 667,00
ovariectomie 667,00
anexectomie 667,00
miomectomie 714,00
montare bandeleta pt IU 667,00
exereza nodul mamar benign 405,00
chist glanda Bartholin 238,00
DTC 143,00
interventie cistocel 714,00
interventie perineu 714,00
colposcopie 24,00
conizatie / LLETZ 143,00
cura laparoscopica varicocel 595,00
biopsie testiculara 381,00
supliment rezerva 71,00
rezerva in regim single 48,00
consultatie infertilitate 0,00
consultatie ginecologie generala 23,81
ecografie ginecologica simpla 23,81
monitorizare ecografica 35,71
recoltare analize sange 7,14
recoltare alte analize 11,90
administrare tratamente 4,76
FIV (fertilizare in vitro) ziua 3 1700,00
FIV (fertilizare in vitro) ziua 5 3000,00
ICSI 2200,00
FIV nereusit 500,00
sperma donor 450,00
congelare embrionara 1-3 300,00
congelare embrionara peste 3 400,00
inseminare artificiala cu partener 150,00
inseminare cu donor sperma 600,00
spermograma 20,00
Assisted Hatching 170,00
PGD 0,00

Mentionam ca in centrul medical ISCARE nu se efectueaza proceduri obstetricale, scopul centrului fiind doar de a ajuta cuplurile sa obtina si sa mentina sarcina dorita.



Special pentru dumneavoastra centrul ISCARE ofera prima consultatie GRATUIT pentru toate pacientele care efectueaza un ciclu FIV (fertilizare in vitro) complet.

Pentru efectuarea unor proceduri repetate sau complementare se ofera REDUCERI suplimentare.


Adresa: IASI: Str. Ciurchi Nr. 126 - 128,

Tudor Office Center, Et. 1

Tel / Fax: 0232 220 785,

Orange: 0374 011 065,

Mobil: 0755 083 885, 0758 042 785

Email: office@iscare.ro


Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 6:51 am

Centru privat de FIV, in Timisoara 29 Martie 2010

Timisorenii si nu numai pot primi acum servicii medicale in cel mai mare spital privat din vestul tarii. Asta pentru ca unitatea a fost inaugurata si se axeaza in special pe reproducere umana asistata si ginecologie. In plus, spitalul "Athena", dispune de echipament chirurgical si imagistic performant, dupa cum informeaza Agerpres.

Investitia s-a ridicat la peste 12 milioane de euro si reprezinta cel mai bine dotat centru de fertilizare in vitro si infertilitate din tara, dupa cum sustine Ovidiu Cristian Patrut, directorul executiv al unitatii.

"Putem asigura cel putin 5.000 de nasteri si 4.000 de interventii chirurgicale anual, similar unei maternitati bugetare din Timisoara. In plus, banca noastra de celule stem are capacitate de stocare si conservare, acestea reprezentand unul dintre punctele de referinta pentru standardele ridicate la care se vor plasa serviciile prestate de medicii spitalului. Banca va functiona din luna mai. Prelevarea si stocarea (pentru 20 ani), se vor face la cele mai inalte standarde, unice pentru piata nationala si regionala. Toate aceste servicii vor avea un pret rezonabil, pentru standardele mentionate, de aproximativ 1.500 de euro", a explicat Ovidiu Cristian Patrut
38 de saloane

Din cele 38 de saloane pentru internari, 32 au doua sau trei paturi, sase fiind rezerve cu cate un singur pat. Capacitatea totala de internare este de 80 de adulti si 30 de nou-nascuti.

Unitatea are cinci incubatoare, dotari speciale de terapie intensiva, un bloc operator cu sase sali de interventie, inclusiv telemedicina si o linie de garda permanenta pentru ATI.

De altfel, "Athena" dispune de un laborator de analize (pentru imunologie, bacteriologie, biochimie, analiza urinei si hematologie), un centru de diagnostic prenatal (dotat cu ecografe, inclusiv Doppler 4D, unde se pot depista sarcinile cu grad inalt de risc, pe langa colposcopie si amniocenteza) si un departament pentru interventii septice. Mai exista compartimente de ATI pentru adulti, altele de chirurgie generala, obstetrica, ginecologie, spitalizare de zi si diverse specialitati chirurgicale - neurochirurgie, chirurgie vasculara, plastica, microchirurgie reconstructiva, ortopedie, traumatologie, urologie, ORL.

Servicii gratuite, din aprilie

"Vom incheia un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, din aprilie, astfel ca pacientii vor putea beneficia si de servicii gratuite", a declarat directorul spitalului "Athena".

Prof. dr. Konstantinos Giatras, fost student al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara este principalul actionar. Acesta va lucra impreuna cu prof. Ioan Munteanu, parintele fertilizarii in vitro din Romania.

Totodata, pe lista de asteptare s-au inscris deja 300 de cupluri.

Sursa: PaginaMedicala.ro
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 7:05 am

Primeste stirile pe e-mail
Fertilizarea in vitro (FIV) este un subiect sensibil in Romania. Dupa ce fostul ministru al Sanatatii, Ion Bazac, a interzis efectuarea contra cost a procedurilor de fertilizare in vitro si a celor de inseminare artificiala, procedurile de reproducere umana intra acum sub incidenta traficului de celule umane.

Doctorul Gerard Salama (foto) de la Spitalul American din Paris, eminent chirurg francez, specialist in obstetrica ginecologie si Cavaler al Legiunii de Onoare a fost prezent in Pipera cu ocazia lansarii Euroclinic, construita dupa conceptul "community clinic".

Franta - procedurile FIV au acelasi pret

La fel ca si in Romania, in Franta exista cele doua sisteme de sanatate, cel de stat si cel privat. Pacientii recurg adesea la alternativa de stat chiar si atunci cand vine vorba de fertilizarea in vitro, de vreme ce populatia beneficiaza de tratamente gratuite.

"Din cauza gratuitatii, sunt foarte multe paciente pe lista de asteptare pentru procedurile de FIV. Ele sunt nevoite sa astepte sase luni, alteori un an", a declarat dr. Gerard Salama, in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro. "Tocmai din acest motiv, strainilor le este practic imposibil sa vina si sa aiba parte de tratamente de fertilizare in vitro in spitalele de stat din Franta", a mai adaugat medicul.

Mergand pe celalalt palier de discutie, si anume alternativa privata, Gerald Salama a subliniat ca in Franta suma perceputa pacientilor pentru o asemenea procedura este unitara.

"Pentru fertilizarea in vitro nu sunt percepute preturi diferite, ci este vorba intotdeauna de aceeasi suma de bani. Fiecare tentativa de FIV costa aproximativ 2000 - 2500 de euro", a sustinut francezul. "In Europa daca ai, de exemplu, asigurare, nu platesti absolut nimic, intrucat asigurarea va acoperi cheltuielile respective", a mentionat Salama, care a tinut sa precizeze ca majoritatea conationalilor sai beneficiaza de asigurari de sanatate ori sociale si apeleaza deseori la spitalele private pentru inseminarea artificiala.

Infertilitatea - o problema in Franta

De asemenea, fiind specializat in probleme legate de sterilitate masculina si feminina, precum si in probleme hormonale ce acompaniaza perioada de pre-menopauza si menopauza, doctorul Gerard Salama ne-a explicat situatia privind incidenta infertilitatii la el in tara.

Potrivit spuselor sale, in momentul de fata Franta se confrunta cu o serie de probleme legate de infertilitate. Una dintre constatarile facute a fost ca desi unele cupluri nu au niciun fel de probleme in conceperea primului copil, acestea intampina dificultati atunci cand vor sa aduca pe lume un al doilea copil. "Nu avem inca o explicatie pentru acest fenomen", a spus chirugul francez.

"In orice caz, problemele acestea nu exista doar in Franta, ci peste tot. Principalul motiv il reprezinta modul de viata pe care il avem si schimbarile continue prin care trecem", a mai adaugat Salama. Se pare ca in cazul femeilor, sursele ce duc la sterilitate sunt infectiile cauzate de schimbarea deasa a partenerilor de viata, endometrioza, problemele hormonale si, nu in ultimul rand, stresul zilnic.

Pesticidele din mancare - una dintre cauzele sterilitatii la barbati

Pe de alta parte, sterilitatea masculina provine in primul rand de la pesticidele aflate in mancare. "Daca acum 20 de ani barbatii nici nu intrau in discutie atunci cand vorbeam despre infertilitate, acum situatia este cu totul alta", a explicat medicul francez. Salama a insistat asupra pericolelor create de pesticidele regasite in mancarea pe care o consumam zi de zi.

"Nu cred ca va fi gasita o solutie la aceasta problema, intrucat interesele economice sunt prea mari. Dupa cum spuneam, nu multi vor sa dezbata acest subiect, pentru ca este unul foarte sensibil si deopotriva incomod. Eu insa, alaturi de alti colegi de-ai mei, vreau sa aduc la cunostinta publicului pericolele la care sunt expusi. Vorbesc despre infertilitate, dar de ce oare in momentul de fata exista atat de multe tipuri de cancer si asa multi bolnavi?", a fost o intrebare retorica pe care a adresat-o insusi medicul.

Consultatii si operatii in Romania

Referitor la introducerea sa in programul "Visiting Doctors", Salama a parut entuziasmat ca va avea posibilitatea de a colabora cu medicii romani de la Euroclinic.

"Vreau sa vin in fiecare luna pentru cateva zile in Romania pentru consultatii si operatii. Sper ca aceasta colaborare intre mine si personalul medical de aici va fi una cat se poate de eficienta", a conchis chirurgul Gerard Salama.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro


Maternitate
Departamentul Maternitate al Spitalului Euroclinic este constituit dintr-o echipa formata din medici obstetricieni si neonatologi, moase si asistente. Personalul este specializat in oferirea asistentei pentru unul dintre cele mai importante momente din viata: nasterea unui copil.

Nasterea propriu-zisa este doar una dintre etapele ce duc la minunea aparitiei copilului. Viitoarea mamica va trece prin procese importante de decizie si de schimbari in starea de sanatate. Spitalul Euroclinic ofera servicii complete de monitorizare a sarcinii in centrele medicale Euroclinic, ambulatoriul de specialitate si in spital.

La Euroclinic pot naste atat paciente care au fost monitorizate in cadrul ambulatoriul de specialitate al spitalului sau centrelor noastre medicale, cat si cele care doresc doar serviciile maternitatii. Viitoarele mamici sunt invitate sa consulte lista Medicilor din cadrul departamentului "Maternitate".

Maternitatea reprezinta spitalul/sectia care asigura asistenta medicala a femeii gravide in perioada sarcinii, a nasterii si a lauziei. La Spitalul Euroclinic va asteaptam sa nasteti intr-un ambient cald si prietenos, prevazut cu toate facilitatile necesare pentru a face fata momentului nasterii fara griji. Mai multe detalii despre nasterea la Euroclinic

Dincolo de o echipa de profesionisti, punem la dispozitia pacientelor noastre conditii la standarde internationale.

Rezervele standard si rezervele VIP sunt pregatite pentru venirea pe lume a bebelusului dvs.

Maternitatea e direct conectata cu salile de nastere si blocul operator. Are in componenta si o sala de tratamente pe etaj, unitate de terapie intensiva pentru nou nascuti, precum si un spatiu de asteptare pentru vizitatori.

Noi va vom spulbera temerile si angoasele sau frica de necunoscut, va vom ajuta sa intelegeti vulnerabilitatea si nevoile bebelusului dvs., precum si cum sa traiti in armonie in trei. Toate informatiile legate de schimbarile petrecute in timpul sarcinii si in travaliu, sau la nastere, deopotriva in sens fizic si psihologic, le puteti invata de la specialistii Euroclinic, participand la cursurile Programului de educatie "Scoala Parintilor".

Echipa de medici obstetricieni si neonatologi, echipa completa de moase si asistente, se vor afla in permanenta langa dvs., 24/24 h, pentru a va ajuta in acest moment atat de important, al aducerii pe lume a unui bebelus. Veti fi asistata in permanenta in timpul travaliului si al nasterii.

Medicii din cadrul departamentului Maternitate isi ofera expertiza in urmatoarele arii

•Nasteri naturale
•Operatii cezariane
•Morfologie fetala
•Sarcina multipla
•Anestezie rahi si peridurala
•Hipertensiune gestationala, preeclampsie
•Oligoamnios, hidroamnios
•Varsta inaintata a mamei
•Mari multipare (>5 sarcini)
•Travaliu prematur sau ruperea prematura a membranelor
•Diverse conditii medicale/chirurgicale aparute in timpul sarcinii - in colaborare cu alti specialisti

Informatii suplimentare puteti primi la: +4021 200 68 00.

contact -* http://www.spitaluleuroclinic.ro/48/cariere/
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 7:21 am

Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 2:43 pm

Vivamed.ro
Toate serviciile de medicina reproducerii de care cuplurile au nevoie sunt posibile la Vivamed. Pentru fiecare caz in parte, membrii Centrului vor putea oferi consultatii si tratamente in toate domeniile integrante ale reproducerii asistate, de la endocrinologia reproducerii, embriologie umana, andrologia si psihologia.

Expertii nostri si resursele noastre vaste confera posibilitatea de a va oferi cele mai noi proceduri si tratamente pentru tratarea infertilitatii.

Serviciile de infertilitate sunt grupate in urmatoarele categorii:
- Consultatie infertilitate
- Monitorizare tratament de simulare ovariana
- Tehnici de reproducere umana asistata: inseminare artificiala si fertilizare in-vitro.

Pentru a beneficia de toate aceste servicii primul pas este cel de a va face o programare.

Pe langa acestea, in clinica noastra mai puteti beneficia si de urmatoarele servicii:

GINECOLOGIE
- Consultatie ginecologica cu ecografie endovaginala
- Consultatie ginecologica fara ecografie endovaginala
- Aplicare DIU
- Extractie DIU
- Recoltare produse biologice
- Test Papanicolau

OBSTETRICA
- Consultatie obstetrica cu biometrie fetala ecografica
- Consultatie obstetrica cu ecografica Doppler

PEDIATRIE
- Consultatie pediatrie

Staff-ul nostru este alcatuit din nume consacrate precum si din pionieri in domeniul infertilitatii, toti pregatiti sa va intampine si sa va puna la dispozitie informatiile cele mai valoroase dar si servicii de cea mai inalta calitate, respectand cele mai noi standarde academice si stiintifice europene in domeniu.

Suntem onorati sa fim afiliati Centrului de Reproducere Umana Asistata condus de Prof. Dr. Bogdan Marinescu din cadrul Spitalului Clinic de Obstretica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti.


Echipa medicala este formata din:

Prof. Dr. Bogdan Marinescu
- Medic Primar O.G.
- Sef de sectie
- Managerul Spitalului Clinic O.G. "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti
- Specialist in embriologia reproducerii
- Coordonator al centrului de reproducere umana asistat din cadrul Spitalului Clinic "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti

Dr. Gabriela Lupu
- Specialist O.G., Spitalul O.G. "Dr. I.A. Sbarcea" Brasov
- Specialist in endocrinologia reproducerii
- Supraspecializare in tehnici de reproducere umana
- Doctorand UMF "Carol Davila" Bucuresti
- Membru al Societatii Europene de Reproducere Umana Asistata
- Curs Endocrinologie-IVF Praga, Lyon, Barcelona
- Specializare in embriologie la Spitalul "Sf. Janos" din Budapesta

Dr. Diana Cocei
- Medic specialist O.G.
- Cercetator stiintific la Spitalul Clinic "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti
- Specialist in endocrinologia reproducerii
- Supraspecializare in IVF-ICSI Universitatea Iowa - SUA
- Training embriologie la diferite universitati din Belgia si Austria
- Presedinte a Asociatiei Romane a Embriologilor (AER)
- Membru al Societatii Europene de Reproducere Umana Asistata


Dr. Sorin Lupu
- Medic Specialist urolog
- Specializare andrologie clinica
- Atestat european ESU in andrologie si disfunctii erectil

Psiholog Adina Voinea
- Masterat in consiliere si psihologie
- Psiholog la Spitalul de Neuro-Psihiatrie Brasov
- Practica privata
Asistent Claudia Sofetlea


- Membru al Societatii Europene de Reproducere Umana Asistata
- Training FIV efectuat la Spit. Clinic "Prof. Dr. Panait Sarbu" Bucuresti
- Training IVF - Manchester, UK
- 11 ani experienta ca asistenta medicala


Exista doua modalitati de a va face o programare pentru centrul nostru.
- prima modalitate este prin telefon, la numarul 0268 410 647
- alternativa este data de completarea unui simplu formular on-line, dupa care veti fi contactati de secretariatul Vivamed pentru a vi se comunica data si ora programarii.


Indiferent de modalitatea aleasa la prima consultatie trebuie sa aveti la dumneavoastra un formular care reprezinta: "Baremul Minim de Investigatii FIV". Acesta se descarca de mai jos. Dupa completarea cat mai exacta, alaturati rezultatele obtinute la analizele solicitate prin "Baremul Minim de Investigatii FIV", si cu toate aceste acte va prezentati la prima consultatie.

Atentie: analizele medicale sint valabile NUMAI cu autentificare medicala data de stampila si semnatura medicului care le-a efectuat.




Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyLun Iul 26, 2010 2:56 pm

Med Life
Centrul de Medicina Materno-Fetala
Programari (021) -9646

Din dorinta de a acoperi o gama cat mai larga de servicii, am deschis, la inceputul anului 2008, Centrul de Medicina Materno-Fetala – dedicat femeilor gravide, cuplurilor sterile sau infertile si tuturor femeilor care doresc sa fie mereu la curent cu starea lor de sanatate. Acesta este primul centru din tara care a integrat dotarile tehnologice medicale si specialistii necesari pentru a efectua diagnosticul prenatal, screening pentru cancer genito-mamar, imagistica, genetica medicala si tehnici de reproducere asistata.

Servicii integrate ultraspecializate

Serviciile medicale oferite in cadrul Centrului sunt ultraspecializate: fertilizare in vitro, inseminare artificiala, diagnosticul sterilitatii si infertilitatii, amniocenteze si testari genetice, cordocenteze, ecografii 3D si 4D, ecografii mamare si endovaginale, depistarea precoce a cancerului de col uterin si mamar, bi si triplutest, testari imunologice de sarcina, determinarea infectiei cu HPV.

Medici cu o inalta reputatie in domeniu

Centrul reuneste unii dintre cei mai buni specialisti, care dau dovada de inalt profesionalism si se bucura de o vasta reputatie in domeniilor lor:

Dr. Silviu Adrian Predoi, medic primar obstetrica-ginecologie, Doctor in Medicina; specializari: ultrasonografie obstetricala si ginecologica; tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata; chirurgie laparoscopica ginecologica; medicina materno-fetala

Dr. Deliana Predoi, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu ultraspecializare in FIV si colposcopie
Dr. Dragos Albu, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu ultraspecializare in FIV si colposcopie
Dr. Alina Bolintineanu, medic primar obstetrica-ginecologie, cu ultraspecializare in ecografie si FIV
Dr. Andreea Mustata, medic specialist genetica, cu ultraspecializare in embriologie
Dr. Mihaela Radu, medic specialist genetica, cu ultraspecializare in embriologie

Rezultate importante in tratarea cuplurilor infertile

De la infiintare si pana in prezent, departamentul de Fertilizare in Vitro, parte a centrului de Medicina Materno-Fetala, a inregistrat aproximativ 700 de cupluri infertile tratate sau in curs de tratament. Fertilizarea in vitro presupune ca prim pas consultatia cuplului de catre comisia de sterilitate-infertilitate a centrului, urmata de tratamentul medical indicat de comisie.

Program:
Va stam la dispozitie de luni pana vineri, in intervalul 08:00 – 21:00, in cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita.

Albu Dragos

Albu Dragos
Specializari: Obstetrica - ginecologieGrad profesional: Medic Specialist - 04:00PM
/
08:00PM - - - - - vezi
preturi
Abdominala ginecologica
220 RON
programare Endovagina de monitorizare ovulatie
430 RON
programare Rechemare
220 RON
programare San bilateral
180 RON
programare San unilateral
130 RON
programare Sarcina gemelara II sau III (fara morfologie fetala)
430 RON
programare Sarcina gemelara trim. I (fara morfologie fetala)
290 RON
programare Sarcina gemelara trim. II ( morfologie fetala)
600 RON
programare Sarcina gemerala trim. I (morfologie fetala)
400 RON
programare Sarcina trim. I (fara morfologie)
250 RON
programare Sarcina trim. II - morfologie fetala
430 RON
programare Sarcina trim.I (morfologie fetala)
290 RON
programare Sarcina tripleti trim. I
450 RON
programare Sarcina tripleti trim. II sau III (fara morfologie fetala)
630 RON
programare Sarcina tripleti trim. II sau III (morfologie fetala)
800 RON
programare Sarcina-trim. II sau III (fara morfologie fetala)
330 RON
programare Transabdominal - Trim. I
250 RON
programare Transvaginala - Trim I
220 RON
programare Transvaginala ginecologica
250 RON

programari on-line - http://www.medlife.ro/centre-medlife/centrul-de-medicina-materno-fetala/programare-online/34/
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
guzelnico
membru de baza
membru de baza
guzelnico


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 50
Localizare : Istanbul- Turcia

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyVin Noi 12, 2010 10:55 am

Sus In jos
samira33
membru de baza
membru de baza
samira33


Mesaje : 1631
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV EmptyVin Ian 28, 2011 10:10 pm

pregatirea organismului pentru FIV-foarte util articol

http://infertility.health-info.org/fertility-diet-lifestyle/diet-supplements.html
Sus In jos
Continut sponsorizat





FIV Empty
MesajSubiect: Re: FIV   FIV Empty

Sus In jos
 
FIV
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: Conceptia si sarcina-
Mergi direct la: