Sertarelul cu copii In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte |
,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho
|
| | Ciorba de vacuta cu perisoare - 5 luni | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Ciorba de vacuta cu perisoare - 5 luni Joi Iul 22, 2010 3:28 pm | |
| Ciorba de vacuta cu perisoare
- 500 g apa, - 200 g carne fara os, - 2 cepe mici, - 1 morcov, - 1 radacina patrunjel, - 150-200 g os de vaca, - 2 lingurite orez, - patrunjel verde, - sare. Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel. Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iul 22, 2010 3:31 pm, editata de 1 ori | |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Morcovi cu orez Joi Iul 22, 2010 3:29 pm | |
| E nevoie de 2 morcovi taiati bucati, 10 gr orez pentru copii, 75 ml lapte. Se fierb morcovii si orezul, se paseaza si se amesteca cu laptele.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Piure de spanac - 5 luni Joi Iul 22, 2010 3:30 pm | |
| E nevoie de 200 g spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare, lamaie. Se spala spanaculfoarte bine, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca marunt. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se consuma imediat fara a fi reincalzit, caci poate fi toxic..
Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iul 22, 2010 3:36 pm, editata de 1 ori | |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Iaurtel cu fructe proaspete - 5 luni Joi Iul 22, 2010 3:33 pm | |
| 1 iaurtel 1 fruct de sezon Se zdrobeste fructul, se amesteca cu iaurtelul. Se serveste.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Piept de pui cu legume Joi Iul 22, 2010 3:34 pm | |
| (preparare: 15 min./fierbere: 2 ore)
20 g piept de pui 1 morcov 1 nap 1 mana de fasole verde extra-fina 1 mana de boabe de mazare 1 frunza de patrunjel 1 cubulet de unt sare
Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece in care s-a adaugat un varf de sare si se fierbe 2 ore la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer dupa ce s-a adaugat cubuletul de unt.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: >6 luni - Piure spanac Joi Iul 22, 2010 3:40 pm | |
| Această mâncare se dă de la vârsta de 6 luni. Ingrediente: 50 gr cartofi, 20 gr piept de pui, 100 gr spanac proaspăt, 15 gr banane, 1 lingură de ulei.
Se fierbe cartoful în apă cam 20 de minute la foc mic, pieptul de pui îl tăiem în bucăţele mici şi îl fierbem câteva minute într-un vas mic, spanacul îl fierbem în apă clocotită cam 4 – 5 minute. Să curăţăm bine frunzele de codiţele de spanac pentru că acestea conţin nitrat. Amestecăm ingredientele şi le dăm prin blender, adăugăm câte puţin ulei în pireu.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: >7 luni - Mancarica de broccoli cu cartofi Joi Iul 22, 2010 3:42 pm | |
| Această mâncărică se poate da la bebeluşii peste 7 luni. Ingrediente : broccoli, dovleac tăiat cubuleţe, 1 cartof, ulei.
Curăţăm şi spălăm legumele. Cartofi îi punem la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt pe jumătate fierţi adăugăm şi restul legumelor. Când sunt gata fierte le punem în blender cu puţin ulei de măsline şi facem un pireu.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: 6-8 luni -Cartofi cu rosii Joi Iul 22, 2010 3:43 pm | |
| Mâncărică pentru copii de 6 – 8 luni. Ingrediente: 2 roşii proaspete, 100 gr cartofi, frunze de ţelină, ulei.
Cartofii îi punem la fiert în apă cu puţină sare şi după ce au fiert îi facem pireu. Îi punem din nou pe foc şi adăugăm uleiul şi îi amestecăm până devin spumoşi. Frunzele de ţelină şi roşiile pasate punem într-un vas cu puţină apă şi le lăsăm să fiarbă până devin cremoase. Apoi le adăugăm peste pireul de cartofi.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: >10 luni - Gris cu lapte si banane Joi Iul 22, 2010 3:45 pm | |
| Această mâncărică este bună de la 10 luni. Ingrediente:200 ml lapte, 2 linguri griş, ½ banană,
În 200 ml de lapte introducem, banana tăiată mărunt, când fierbe adăugăm încet şi grişul în lapte. Lăsăm să fiarbă normal ca orice alt griş în lapte.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: >8 luni - Branza cu banane si piersici Joi Iul 22, 2010 3:47 pm | |
| Mâncărică pentru copii de peste 8 luni. Ingrediente: 2 linguri de brânză de vaci, 2 – 3 buc de piersici uscate, ½ buc de banană.
Piersicile uscate se pun în apă de cu seară. A doua zi se mixează cu brânzica împreună, dacă este prea uscată atunci putem adăuga apa în care au stat piersicile, adăugăm şi banana tăiată bucăţele şi le mixăm bine. se pot folosi si piersici proaspete - parca sunt mai bune. | |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: 1 an - Mancarica de mazare Joi Iul 22, 2010 3:48 pm | |
| Această mâncărică se dă de la 1 an. Ingrediente: 50 gr mazăre proaspătă, 1 lingură de orez, 1 linguriţă de zahăr, puţină sare, 200 ml de lapte.
Mazărea se căleşte în puţin ulei, se adaugă sarea şi se lasă la fiert în puţină apă. După ce a fiert bine mazărea şi separat orezul, se amestecă laptele cu făină şi se adaugă peste mazăre şi orez. Se lasă aşa la fiert până devine cremă.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: >10 luni - Piure de carne Joi Iul 22, 2010 3:49 pm | |
| Mâncărică pentru bebeluşi de 10 luni. Ingrediente: supă de legume, piept de pui tăiat fâşii.
Se pune carnea la fiert în supa de legume cam 45 de minute. Când scade zeama de pe carne se adaugă în continuu supă de legume peste ea. După ce carnea s-a fiert se mixează.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: >1,6 luni Sufleu de cartofi Joi Iul 22, 2010 3:58 pm | |
| Timp de preparare: 50 minute. Ingrediente pentru 2 portii: 4 cartofi, 300 g branza, 300 ml lapte, 3 linguri de unt, (optional: 1 ou) Preparare: amestecati branza rasa cu cartofii taiati bucati potrivite si cu laptele si oul batut spuma. Se poate sa gatiti sufleul de cartofi si fara ou, dar acesta il face mai pufos. Topiti untul intr-o craticioarasi puneti peste el compozitia de branza si cartofi, dupa care dati la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana cand se inmoaie cartofii si se rumeneste sufleul. Aceasta reteta de sufleu cu cartofi pentru copii este potrivita pentru pranz sau cina pentru copii de peste un an si jumatate.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Ciorba de legume Joi Iul 22, 2010 4:01 pm | |
| Timp de preparare :45 de minute Ingrediente: -morcov -ardei -dovlecel -telina -conopida -sfecla rosie -cartofi -2 linguri smantana (Optional,cand bebelusul e mai mare) -1 ou Se pun la fiert morcovii.Cand sunt aproape gata se adauga ardei,dovlecel,telina,conopida,sfecla rosie si cartofii.Se fierb toate bine.Se scot din apa,se mixeaza si se mai pun la fiert adaugand verdeturile. La sfarsit se ia oala de pe fac si se adauga oul batut cu smantana. Se poate servi cu crutoane.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Supa-crema de conopida Joi Iul 22, 2010 4:02 pm | |
| 600ml apa, 150g conopida, 25g faina, 50ml lapte, o lingurita unt, ½ galbenus ou, sare, patrunjel verde
Faina se rumeneste putin in unt si se stinge cu lapte. Se adauga apa clocotita si se fierbe.In supa fiarta se pune conopida bine spalata si desfacuta bucatele mici si sare.Se mai fierbe 15 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga galbenusul si patrunjelul tocat.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Salau gratinat Joi Iul 22, 2010 4:04 pm | |
| 500-600g salau, un morcov, o ceapa, 2 cartofi, o lingura unt, 1-2 lingurite svainter ras, sare
In apa clocotita cu sare se introduce ceapa, morcovul si apoi cartofii felii groase. Cand zarzavatul este fiert, se adauga pestele curatat si bine spalat, care se fierbe aproximativ 10 minute. Apoi pestele se scoate pe o farfurie, se lasa sa se raceasca si se curata de oase si de piele. Separat, se topeste untul, se adauga zeama in care a fiert pestele, se clocoteste un pic si apoi se adauga bucatile de peste.Se presara cu svaiter ras si se da la cuptor 20 de minute.
Zarzavatul fiert se scurge de zeama, se amesteca cu unt si zeama de lamaie, se paseaza si se serveste cu pestele gratinat.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Mere coapte umplute cu dulceata Joi Iul 22, 2010 4:05 pm | |
| Se aleg mere sanatoase, care se aseaza intr-o craticioara de 1 litru. Se curata, se spala si se scobesc. In scobitura se pune dulceata de visine si eventual nuca macinata. Se aseaza merele in craticioara unsa cu unt si se da la cuptor la foc potrivit pana se coc merele. Se servesc calde.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Supa-crema de dovlecei Joi Iul 22, 2010 4:05 pm | |
| Supa-crema de dovlecei
200g dovlecei, 50ml lapte, 10g faina, 500ml supa de zarzavat, sare, marar verde, 2 linguri iaurt
Se fierb dovleceii 15-20 minute in supa de zarzavat. Se trec prin sita. Separat se leaga faina cu laptele rece, apoi se inglobeaza in supa. Sare dupa gust. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Inainte de a fi servita se adauga iaurt si marar tocat.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Cartofi cu branza si smantana Joi Iul 22, 2010 4:06 pm | |
| Cartofi cu branza si smantana
3 cartofi, un ou fiert, 2 linguri de unt, 2-3 linguri de smantana, 100g branza de vaci, telemea sau cascaval ( cand se prepara cu branza telemea sau cascaval se da la copii trecuti de 2 ani), un pic de lapte
Cartofii bine spalati se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca, se curate si se taie felii subtiri. Se unge o craticioara cu unt si se presara cu pesmet, apoi se aseaza un rand de cartofi, cateva feliute de ou fiert, apoi branza de vaci si se stropeste cu smantana.Se aseaza astfel de straturi pana se termina cantitatea toccata. Deasupra se se toarna restul de smantana amestecata cu lapte si se da la cuptor 20-30 minute, pana se rumeneste.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Galuste de ficat Joi Iul 22, 2010 4:07 pm | |
| 200g ficat proaspat, 200g franzela, 100ml lapte, 50g ulei, 2 galbenusuri, o ceapa mica, sare, o lingura de faina
Franzela se taie si se inmoaie in lapte cald. Se adauga ceapa in ulei, ficatul tocat marunt crud si galbenusurile. Se amesteca totul bine, apoi se formeaza galuste rotunde, se dau prin faina si se fierb in apa sarata 12-15 minute. Se servesc cu spanac sau se pun in supa de pui/vitel.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Rizoto de zarzavat Joi Iul 22, 2010 4:08 pm | |
| 60g orez, 15-20g unt (o lingura), 50g cascaval ras, 120g legume diferite(conopida, broccoli, morcovi, ardei, dovlecei, fasole verde), sos de rosii
Se prajeste orezul in unt topit pana se ingalbeneste usor. Se pune in zeama in care au fiert zarzavaturile si se fierbe amestecand usor.Cand este moale, se adauga zarzavaturile fierte si sosul de rosii si se da la cuptor pana scade zeama complet.
Se serveste cu cascaval ras deasupra.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Dovlecei umpluti cu branza de vaca Joi Iul 22, 2010 4:09 pm | |
| 3-4 dovlecei mici, 100g branza de vaci, un ou, 20g unt, marar, 2-3 linguri de iaurt
Dovleceii se spala si se curate, se taie in doua si se scoate miezul cu coada unei linguri. Se aseaza intr-o strecuratoare, se oparesc cu apa clocotita cu sare si se lasa sa se scurga. Se umplu cu branza de vaci amestecata cu galbenusul, albusul batut spuma si marar tocat. Se dau la cuptor intr-o craticioara unsa cu unt in care s-a pus si putina apa. Cand s-au rumenit, se servesc cu iaurt.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Supa de rosii Joi Iul 22, 2010 4:10 pm | |
| 600ml apa, 300g rosii, o ceapa, un morcov, un patrunjel, un ardei gras, frunze de telina, o lingura de orez, unt proaspat, patrunjel verde tocat
Zarzavatul spalat si curatat se pune in apa clocotita si se fierbe pana se moaie. Apoi se adauga rosiile si ardeiul si se fierbe impreuna pana se inmoaie rosiile. Se strecoara supa, iar zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. Cand s-a fiert, se adauga la supa sare, unt si patrunjel verde.
In loc de orez, supa poate fi servita cu taitei ( fierti separat ).
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Iaurt de casa Joi Iul 22, 2010 4:11 pm | |
| Iaurt de casa
1l de lapte, 2 linguri de iaurt bine inchegat
Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasca un pic cat sa fie cald. Se aseaza cratita in care s-a fiert intr-un loc ferit de curenti de aer. Se amesteca cele doua linguri de iaurt cu un pic de lapte caldut pana se omogenizeaza bine. Se toarna in laptele cald si se amesteca. Se acopera cratita cu un capac si se inveleste bine in paturi, astfel incat sa stea la cald. Se lasa in jur de 6 ore, dupa care, daca se observa ca s-a inchegat se pune la frigider.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ciorba de vacuta cu perisoare - 5 luni | |
| |
| | | | Ciorba de vacuta cu perisoare - 5 luni | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|