Sertarelul cu copii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


 

 Ghiduri turistice

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
soricica

soricica


Mesaje : 29
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 48

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptyMier Apr 14, 2010 3:11 pm

pentru ca ne apropiem de sezonul estival si majoritatea dintre noi isi petrec concediile vara, m-am gandit sa deschidem acest subiect.
si pentru ca unele dintre surorile noastre traiesc in hollandica, va propun ca prin tara pe care sa o vizitam sa fie Olanda.

Olanda, o ţară surprinzătoare, cu un un peisaj tipic si nenumărate atracţii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi si alte opere de artă.
Ţara este divizată în 12 provincii. Oraşele importante sunt Amsterdam (capitala), Assen, Zwolle, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam.

Amsterdam este un oraş frumos din Tarile de Jos cu o arhitectură impresionantă, canale adorabile care traversează orasul, oameni prietenoşi şi unde poţi face tot felul de cumpărături. Oraşul satisface gusturile fiecărui călător - fie că acesta preferă cultura şi istoria, petrecerile, sau doar farmecul relaxant al unui vechi oraş European.
Primăvara e sezonul cel mai bun al anului în care să vizitezi orasul. În aprilie toate lalelele sunt înflorite.
Este adevărat ca vinderea marijuanei şi a hashish-ului s-a legalizat. Le poţi cumpăra în celebrele Coffee Shops. Din nefericire, spre detrimentul celorlalţi, unii turişti profită de această libertate şi cred ca nu vor fi luaţi la răspundere pentru faptele lor. În ultimii ani, oraşul a depus eforturi considerabile în a împiedica asemenea abuzuri şi de a-şi menţine în acelaşi timp atmosfera comodă şi placută. E important să faceţi distincţia între expresiile Coffee Shop şi Café, care se traduc in limba română prin acelaşi cuvânt: cafenea. Prima expresie denotă un loc în care este permis sa fumezi droguri, iar a doua, un loc unde poţi servi o ceaşcă de cafea sau un pahar de bere.

Atracţii turistice
Amsterdam este renumit pentru cartierul său călduros Wallen cu ale sale numeroase coffee shops care comercializează în mod legal cânepă indiană (cannabis), muzeul casei Rembrandt, care se găseşte la 30 de kilometri de oraş şi canale pe malul cărora se află case vechi. În Amsterdam poate fi vizitat şi cartierul cu felinare roşii, care adăposteşte o serie de bordeluri.
Prin Amsterdam trec fluviile ’Amstel’ şi ’Het IJ’. Portul din Amsterdam este legat direct cu Marea Nordului prin canalul ’Noordzeekanaal’ .

Obiective turistice
* Rijksmuseum Amsterdam - cel mai mare muzeu din tara, ce deţine o colecţie speciala de artă olandeza
*Anne Frank House - ascunzătoarea din mijlocul orasului unde Anne Frank se adăpostea pentru a-si scrie faimosul jurnal din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial
* Muzeul Houseboat - şansa de a cunoaşte istoria celebrei flote olandeze din Evul Mediu
* Jewish Historical Museum - muzeu cu 4 sinagogi, cea mai veche datând din secolul al XVII- lea
* Muzeul Stedelijka - cu o colecţie de arta moderna si o superba gradina de sculpturi, ce se afla in spatele clădirii
* Muzeul Amstelkring - găzduieşte acum o colecţie de argintărie bisericeasca si tablouri religioase.
* Muzeul Van Gogh - găzduieşte 200 de picturi si 550 de schite ale celebrului pictor.
Numeroase atracţii si privelişti încântatoare fură privirile trecătorilor si merita vizitate, iar printre acestea, cele mai renumite sunt:
* Oude Kerk - veche biserică înconjurată de casuţe in stil gotic renascentist
* Dam Square - loc plin de istorie, situat chiar în centrul oraşului
* Artis Zoo - cea mai veche grădină zoologica din Olanda.
* Cartierul Red Light (al Felinarelor Rosii)

Informatii utileBacşisurile sunt apreciate in Olanda, dar nu strict necesare. Este de aşteptat ca un chelner sau un şofer de taxi să primeasca 10% din valoarea notei de plata.
Accesul la toalete se plăteste, chiar daca la momentul respectiv sunteţi client al unui restaurant. Taxa variază între 20 şi 50 de centi.
In Olanda este tolerat consumul drogurilor uşoare (marijuana), care se procură şi se consumă doar in localuri speciale (Coffee shop).

sursa:besttourism
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza
guzelnico


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 50
Localizare : Istanbul- Turcia

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptyMier Apr 14, 2010 6:59 pm

Soricico, foarte fain subiectul.
Pentru obiective turistice din Olanda, parca vad ca intra Dulcea Mayan sa mai adauge un muzeu ... Embarassed
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza
guzelnico


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 50
Localizare : Istanbul- Turcia

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptyMier Apr 14, 2010 7:13 pm

Eu va invit in Turcia- Istanbul

Istanbul (fost Constantinopol, fost Bizanţ) este cel mai mare oras al Turciei. Desi nu mai este capitala Turciei, Istanbulul are o pozitie majorã în economia si cultura tãrii, fiind cel mai important centru de comert international al Turciei. Singurul oras din lume ce se desfãsoarã pe malurile a douã continente, Europa si Asia, Istanbulul, a fost întemeiat de împãratul Constantin cel Mare, pe locul fostei colonii greceşti Bizant. Sub numele de Constantinopol, orasul a servit drept capitalã a Imperiului Bizantin pentru mai bine de un mileniu. Ulterior, a devenit capitalã a Imperiului Otoman În 1930, numele oficial al orasului a devenit Istanbul. Oraşul este supranumit „Cetatea Eternã”

Aşezare geografică
Oraşul vechi se află pe malul strâmtorii Bosfor, care separã Europa de Asia si Marea Neagră - de Marea Marmara. În ziua de azi, orasul este mult mai mare si acoperã atât partea europeanã, cât si cea asiaticã.

Atracţii turistice
Patrimoniul artistic al Istanbulului este extrem de vast. Printre principalele obiective turistice se numără bisericile, moscheile şi muzeele: Catedrala Sfânta Sofia sau “Biserica Sfintei Întelepciuni”-Hagia Sofia, Fatyh Camii, Biserica Preafericitei Sfânta Maria, una dintre cele mai apreciate lucrãri ale stilului bizantin, Moscheea Albastrã (Sultan Ahmet Camii), datoritã motivelor florale si arabescuri în nenumãrate tonuri si combinatii de albastru, este singura moschee din lume prevãzutã cu sase minarete, Palatul Topkapı Saray localizat în spatele Catedralei Sf. Sofia, Yerebatan Saray sau Palatul Scufundat este o altã sursã de atractie sub forma unei camere luminate având tavanul ca de catedralã, sprijinit pe 336 de coloane. Printre alte puncte de atractie demne de vizitat sunt Marele Bazar, Hipodromul, Moscheea lui Soliman Magnificul sau Suleymanya Cami, Catedrala Sf. Irina, Muzeul Mickiewicz şi Muzeul de Arheologie din Istanbul.
Aceasta este partea culturala a vizitei.

De partea distractiva ma voi ocupa personal: cafeluta/ ceai la Piere Loti sau in Taksim, masa cu preparate marine si raki pe malul Bosforului, o tabla/ un remi in Ortakoy, dupa o plimbare superba pe stramtoare.
Sus In jos
soricica

soricica


Mesaje : 29
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 48

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: ISRAEL   Ghiduri turistice EmptyLun Apr 19, 2010 9:33 am

neata fete,
pentru calatorii azi va invit intr-o scurta vizita catre draga noastra mona, mai exact in Israel.

va doresc o calatorie placuta si mona astept completarii.

pupici


Israelul este o destinatie turistica de peste 2000 ani.
In intreaga tara veti descoperi muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale si locuri sfinte. Israelul este plin de ruine si orase vechi. Oamenii vin in Israel pentru a atinge o parte a trecutului. Evenimentele, povestile si legendele despre aceste locuri au ramas intiparite in mintea oamenilor de pretutindeni.

Oraşele principale: Ierusalim, Tel-Aviv, Haifa.
Ierusalimul adaposteste patru cartiere importante: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Astazi aceste patru comunitati etnice si religioase promoveaza impreuna culturi diferite cu acelasi patrimoniu. Sunt 8 porti care strabat zidurile orasului, iar cel mai important trafic se desfasoara prin Poarta Jaffa.

Obiective turistice
Cetatea Ierusalimului - se poate vizita casa in care a unde a locuit Maica Domnului in cetatea Antonia.

Orasul lui David: Silwan (in Biblie Siloam ) este cea mai veche parte a Ierusalimului. David, Solomon si profetii au trecut pe aici. Gradinile din Siloam au inspirat Cantecul Cantecelor. Orasul lui David poate fi vizitat cel mai bine impreuna cu un ghid autorizat.

Via Dolorosa este drumul pe care Iisus a mers de la judecata catre rastignire. Aici sunt cele „14 opriri ale Crucii” care conduc si spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin , cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Hristos - centrul credintei crestine din intreaga lume.

Zidul Plângerii

Gradinile Suspendate din Haifa

Muntele Sionului - pe care se află Biserica Adormirii Maicii Domnului,

Muntele Maslinilor - loc în care mulţimile se întâlnesc în Duminica Floriilor ca sa reediteze intrarea lui Iisus in Ierusalim. Se opresc acolo unde Domnul a plans, prevazand soarta sa si a orasului. Locul e marcat de o biserica in forma de lacrima, numita Dominus Flevit ("Domnul a plans").
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptyJoi Apr 29, 2010 5:59 am

Ski pe muntele Athos sau doar Skiathos...
(Klever Travel,2010)

Voi incepe prin a va adresa o intrebare, la care astept si raspunsuri: Cum arata locul perfect in care doriti sa va petreceti anul acesta concediul de vara?

Daca gandul va duce la o insula cu vegetatie bogata unde sa gasiti combinatia armonioasa intre albastrul marii, auriul plajelor si verdele padurilor, atunci am sa va dezvalui eu cateva dintre secretele unui astfel de loc! Un colt de Paradis numit Arhipeleagul insulelor Sporade.
Sporadele, acest mic conglomerat de insule din Marea Egee ofera fiecarei persoane cel putin un motiv pentru a zambi.

Skiathos... acolo unde ne poarta gandul pentru aceasta vara.
Arhipeleagul Sporadelor - locul unde visele devin fapte!

Skiathos alaturi de Skopelos, Alonissos, Skyros si alte cateva insule mici, nelocuite, formeaza micul grup de insule aflate in Nord-Vest-ul Marii Egee. Aici linistea se imbina cu distractia, privelistea este nuantata de sunet si culoare, iar aroma devine mai intensa decat in alte parti ale Greciei.

Skiathos-ul este o locatie exotica, care are o suprafata de ceva mai putin de 50 km patrati si doar 12 km lungime de la un capat la altul, cu o latime de maxim 6 kilometri. Acest lucru nu este insa un impediment in a oferi curiosilor peste 69 (suna incitant, nu?) de plaje cu nisip fin. Pe partea sudica a insulei plajele sunt aglomerate, aceasta fiind zona in care cei dornici de distractie isi petrec marea majoritate a timpului. Peste tot se gasesc baruri, taverne, cafenele si cluburi, insa cele mai multe locuri de distractie sunt concentrate in zona portului si pe strazile Papadiamanti, Polytechniou si Evangelistra. Zona de nord a insulei este partea linistita. Cei dornici de o zi doar cu iubitul si/sau iubita vor gasi cu siguranta o plaja doar pentru ei, unde sa se poata bucura de liniste, de razele soarelui, de nisipul fin si de calmul marii.

Koukounaries este cea mai cunoscuta plaja din Skiathos, fiind desemnata drept una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Egee, daca nu chiar din intreaga Mediterana. Aici gasiti beachbar-uri si sporturi nautice care va vor infiebanta sangele. Tot pentru agitatie sunt recomandate si plajele : Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia paraskevi, Vromolimnos, Troulos si Banana.
Dintre plajele de pe partea de nord, cele linistite si uneori (daca aveti noroc) cu portiuni pustii, cele mai recomandate sunt Mandraki, Elia, Angistros, Megalos si Mikros Aselinos si Kechria.

Daca inca nu v-am convins si va mai intrebati: "Vreau pe o Insula dar de ce pe Skiathos?" iata cateva motive in plus ca sa ajungi acolo:
- poti ajunge cu avionul in doar 1:15 h
- charterul direct din Bucuresti pleaca in fiecare Duminica - Prima Data de Plecare: 13 IUNIE 2010 & Ultima Data Plecare: 12 SEPTEMBRIE 2010 - detalii aici.
- transferul catre cel mai indepartat hotel de aeroport dureaza maxim 25 de minute
- atmosfera este unica si e tipic insulara datorita dimensiunilor reduse (40 km patrati)
- padurile de pini acopera insula in proportie de 70%
- orasul Skiathos (singurul de pe insula) este construit terasat, in stil arhitectural tipic greceasc
- portul este un obiectiv turistic spectaculos
- poti alege si alterna intre a petrece o vacanta linistita sau una aventuroasa atat ziua cat si noaptea

Iar daca acum ma vei intreba : "Dar ce pot face eu pe o insula atat de mica?" sau imi vei spune ca te vei plictisi, permite-mi sa te contrazic si sa iti dau si argumentele care te vor face sa vrei sa ajungi direct in locul in care visele devin fapte.

Pentru romantici recomandam apusul de soare pe plaja Agia Eleni. Locul in care soarele imbratiseaza marea reflectand iubire si pasiune. Apoi, pentru ca romantismul sa ne se opreasca aici, poti incerca o cina la Restaurantul Infinity Blue, locul de unde vezi valurile la fiecare apus intr-o alta culoare. Considerat a fi unul dintre cele mai fine restaurante din Skiathos, poti fi sigur ca vei avea parte de o cina memorabila. Ce-i drept, este destul de scump si nu recomandam celor cu un buget limitat sa ia masa acolo.

O croaziera in jurul insulei cu oprire la plaja Lalaria este recomandata tuturor persoanelor care ajung pe insula. Plecarea se face la ora 10.00 din portul Skiathos, si urmareste tarmul pana in nordul insulei. Trecand de pesterile albastre, prima oprire este plaja cu pietris alb, Lalaria dupa care urmeaza satul Kastro - vechea capitala a insulei - si insulita Tsougria - ultima oprire a zilei.

Poti sa iti aloci o parte din timpul tau si descoperirilor. Nu in stilul celor facute de Magellan sau Columb, ci mai degraba un mic capitan Nemo, fara submarin. Poti astfel sa descoperi lumea subacvatica a Marii Egee, fie ca esti un scufundator experimentat sau ca pur si simplu iti doresti sa devii unul. Centrele se scufundari din Skiathos iti ofera programe variate astfel incat sa poti alege in functie de nivelul tau de experienta de la Free Diving pana la Snorkeling.

Pentru a cunoaste mai bine insula si pentru a te bucura de natura, plaje virgine, liniste si de ce nu, aventura poti sa incerci si unul dintre traseele pentru Jeep Safari. La bordul unui Suzuki Jimny 4x4, poti face inconjurul insulei admirand partea salbatica si frumusetea naturala a acesteia. Daca adrenalina motoarelor nu este pe placul tau atunci poti descoperi insula intr-un mod inedit : calare. Poti strabate plajele sau padurile de pin si poti ajunge in locuri in care altfel nu ai fi reusit sa fii.

Iubitorilor de nopti albe le spunem ca Skiathos-ul este insula distractiei. Poti incepe seara cu o oprire in Rock"n Roll Bar, un local micut dar cosmopolit, in care poti savura un ouzo sau un coctail asezat confortabil pe o perna, direct pe strada. Atmosfera este speciala si nu degeaba localul a fost premiat drept unul din cele mai bune baruri din Uniunea Europeana in 2004. Daca vrei sa te misti in ritmuri grecesti si nu numai, poti sa iti continui seara intr-unul din cluburile: Remezzo, Kalhua sau BBC. Mai multe detalii despre viata de noapte in Skiathos gasiti aici.

Pentru o atmosfera linistita alegeti Slip Inn sau Cassablanca unde poti bea un coctail servit direct in pat, in timp ce admiri portul. iar daca vrei o petrecere tipic greceasca, poti sa asculti sunetul faimoasei bouzouki in Stones sau Apothiki Music Hall.

Alte lucruri pe care merita se le faci in Skiathos:
-cina pescareasca la Restaurantul Captain Mihali
-resturantul Platanos, pe cel mai inalt deal din zona cu o vedere panoramica asupra orasului Skiathos - Imagini si detalii aici
-taverna Porto Belo de pe str Papadiamantis (centrul orasului)
-taverna autentica Alexandros, bouzuki live si specialitati culinare grecesti
-vizita la Manastirea Evanghelistra
-inchirierea unei ambarcatiuni (barca cu motor, barca cu vele, catamaran, iahturi mai mici sau mai mari)

Inainte de a ajunge acolo vei crede ca o insula atat de mica nu este suficienta pentru un sejur de sapte nopti, insa cand vei pleca iti vei da seama ca zilele sunt de fapt putine pentru o astfel de insula.

"Ski, in mijlocul verii, pe muntele Athos?"
"Nu, o vacanta de vis pe Insula Skiathos!"
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptyJoi Iun 10, 2010 6:57 pm

Paris low-cost si contra cost

E an de criza economica si, cu toate astea, nu m-am putut indura sa raman acasa toata vara, sa nu planific un mic concediu de relache pe meleaguri straine. Am ales - stiu, nu tocmai o destinatie ieftina - Parisul.
De Alexandrina Satnoianu

Biletele de avion le-am cumparat la un pret foarte rezonabil de la o companie ce opereaza pe aeroportul Baneasa, nu am bifat bagaje de cala, am cumparat din piata doua genti maricele de 20 de lei fiecare + rucsacul din dotare si cam aici ne-am oprit.

Ajunsi la Paris, tot schimband autobuzul cu metroul si liniile intre ele, am inteles si am apreciat utilitatea unor bagaje de mana care nu incomodeaza la urcatul scarilor.

La intoarcere am avut ceva emotii cand am trecut prin filtrul de la aeroport pentru ca s-au apucat francezii mei sa scoata toate sticlutele de parfum vanilie-patchouli din cutiute si sa le ambaleze in pungi separate. Deci, exista inconveniente pentru lipsa bagajelor de cala: nu iti poti lua trusa de manichiura, nu ai voie sa transporti lichide in recipiente mai mari de 100 ml si nu mai mult de 1000 ml/bagaj. Nu ma gandeam eu la peripetii de genul asta cand am pus piciorul in Paris, eram doar incantata de atmosfera, de briza usoara dinspre Sena, de toate deliciile unei saptamani intregi petrecute doar dupa bunul plac si plan.

Hotelul l-am ales pe langa Bastilia, fara mic-dejun (aveam un minimarket la poalele hotelului si o cafenea cu feuille abricot la 20 de metri mai incolo) pentru ca am vrut sa experimentam diverse delicii din patiseria frantuzeasca la Louvre, un cassoulet la Versailles si nu neaparat la ora 9.00 pe Rue de Charonne. Am scutit astfel 11 euro de persoana, cred ca am economisit si la hotel ceva banuti ca nu avea vedere spre Tour Eiffel, ci spre o cladire de birouri, dar nu ne deranja cand ajungeam spre miezul noptii acasa.

Surprinzator si placut a fost sa descopar ca noaptea vine mai greu la Paris, iar la 10.00 pm e inca lumina. Nu-mi venea sa cred, uitandu-ma la ceas, ca e tarziu si noi inca ne plimbam prin oras. Cu abonamentul nostru Navigo Decouverte aveam acoperite toate mijlocele de transport din toate zonele. Ne-a costat 38 de euro de persoana, am venit cu fotografia de acasa, dar am putut folosi metrou, autobuz, biciclete. Foarte trendy sunt plimbarile cu bicicletele prin Paris. Bifezi Navigo Decouverte la un parc de biciclete si, in contul abonamentului platit, iei o bicicleta pana la Jardin de Tuileries. Daca vrei, o lasi acolo si te intorci cu metroul.

Cam astea au fost toate escapadele low-cost. De aici mai departe, povestea mea in Paris incepe sa coste.
copyright.121
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptyJoi Sept 02, 2010 3:23 pm

Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice EmptySam Sept 04, 2010 5:31 pm

Ola, Blanes!!!

Situat pe coasta estica a Spaniei, la 65 km nord-est de Barcelona, orasul turistic Blanes stabileste hotarul sudic al Costa Brava (coasta neinfricata sau coasta salbatica), tarm avand denumirea data de relieful stancos si abrupt, ale carui linii puternice dar suple, daltuite, par pregatite sa “muste” din mare.
La sud de Blanes incepe coasta Maresme, alintata pe timpul sezonului cald de parfumul proaspat si intens al unor flori galbene, parfum inspirand numele acestor plaje.

Administrativ, Blanes tine de regiunea autonoma Catalonia (considerata cea mai bogata regiune a Spaniei), provincia Gerota.

Clima in perioada verii este foarte placuta: aerul umed si proaspat, diferente de temperatura relativ mici intre noapte si zi, temperaturi moderate (media pe timp de zi fiind de 31 – 32 C0). Tipicul mediteranean este individualizat aici de relieful usor inaltat si de vegetatia bogata.

Ce iti ofera Blanes

Plaje cu nisipul putin grunjos, senzual la atingere si o mare de un albastru pur, neverosimil; din ape ies, aproape de mal, cateva stanci cu forme ascutite.

Atentie la tarmul destul de abrupt (la 5-6 m de mal apa poate atinge 1,5 m adancime) si la curentii inselatori.
Faleza avand pavaj deschis, cu care hotelurile si restaurantele in culori pastelate se asorteaza bine. Vegetatie de o diversitate rara: palmieri drepti si impunatori, pini de numeroase soiuri, leandri si alti arbusti specific mediteraneeni dau peisajului o armonie si o prospetime aparte. Liniste. Fosnetul timid al frunzelor ori tipatul razlet al pescarusilor este acompaniat doar seara, in dreptul cate unui restaurant, cu acordurile discrete, dar surprinzatoare ale muzicii flamenco.

Turisti si localnici joviali, deopotriva sedusi de frumusetea acestui loc. Curatenie, respect pentru natura si mai cu seama fata de semeni. Amabilitate. Locuiesc in Bucuresti si, chiar daca stiu ca unii pot fi deranjati de ceea ce urmeaza sa spun, realitatea este ca, din punct de vedere al oamenilor, mi-a venit greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca aceasta atmosfera este…autentica si fireasca.

Obiective turistice

In Blanes:

Gradinile botanice Mar i Murtra si Pinya de Rosa – se afla in partea inaltata a coastei, intinzandu-se pana la peretii abrupti si neregulati care intra in mare. Se poate ajunge pe jos (se urca din centrul Blanes-ului cca o ora), bucurandu-va astfel din plin de parfumul florilor galbene altfel intalnite mai mult pe coasta Maresme, sau cu minicar-ul. Serpentinele cu vile cochete pe margine si gradini pline de arbusti si flori intens colorate alcatuiesc un preambul demn de splendoarea gradinilor botanice. Sunt cunoscute ca unele dintre cele mai frumoase din Europa, reusindu-se aici recrearea a aproape tuturor zonelor si subzonelor climatice ale Planetei. Odata ajunsi in aceste spatii, va poate fi foarte dificil sa mai plecati…

Fortul Sant Joan si manastirea Santa Barbara – sunt localizate aproape unul de cealalta, tot in partea inalta a tarmului. Fortul este cel mai inalt punct apropiat marii, oferind o priveliste unica.

In apropiere de Blanes:
Barcelona – se poate ajunge cu trenul, luand mai intai autobuzul pana la gara (in Barcelona trenul are statii subterane; din centrul Blanes-ului si pana in Placa Catalunia faceti 90 – 100 de minute). Va sunt necesare minim 4-5 zile ca sa va puteti face o imagine de ansamblu asupra acestui oras incantator, incadrat de colinele Montjuic si Tibidabo.

Dintre atractiile turistice:

- Palatul National din Barcelona si ale sale Fantani. In perioada estivala, de doua ori pe saptamana Fantanile fac obiectul unui spectacol magnific de forme, sunet si culoare. Daca nu stati in Barcelona, este mai bine sa mergeti la acest spectacol cand vizitati Barcelona in cadru organizat, deoarece finalul este aproape de ora 10 PM iar sansele de a “prinde” ultimul tren inapoi sunt aproape nule.

- Sagrada Familia, catedrala proiectata de celebrul arhitect Antoni Gaudi si aflata inca in constructie (finalizarea este estimata pentru intervalul 2020 – 2025). A fost inceputa in 1882 iar Gaudi, intristat ca regele si demnitarii nu i-au acordat fondurile necesare construirii, a lasat scris in testamentul sau ca acest templu sa fie ridicat doar din donatii.

- MontJuic, cu Castelul Montjuic, arena olimpica, stalpul de telecomunicatii, gradina botanica si parcul; o telecabina face legatura intre versantul dinspre mare si portul orasului;

- zona portului vechi, cu Acvariul, Muzeul Maritim si statuia lui Cristofor Columb; aleea Ramblas;

- Tibidabo, cu a sa catedrala impunatoare si cu parcul de distractii;

- Palatul si Parcul Guell, proiectate tot de Gaudi;

- Bulevardul Passeig de Gracia;

- Casa Gaudi (in care arhitectul a si locuit o vreme);

- Turnurile Europei.

Montserrat (muntele zimtat), cu formele sale stranii si cu varfuri sterpe si agresive, dand iluzia unor inaltimi mari (in fapt, Muntele are doar putin peste 1,200 m).
In afara peisajului, principala atractie a Montserrat-ului este Manastirea din Montserrat, locasul Madonei Negre.
Statiunile coastei Maresme, Santa Susana avand cea mai frumoasa arhitectura; statiunile de pe Costa Brava.
Asadar, daca inca nu v-ati hotarat asupra zilelor libere ramase si nu ati mai fost in nordul Spaniei, puteti alege Blanes. Veti petrece momente cu adevarat speciale. Gustul pestelui gatit in condimente traditionale, potentat de aroma exotica a sangriei, plajele scaldate intr-un soare bland si de o mare curata, parcurile pline de vegetatie, stancile salbatice, arhitectura creativa si impunatoare a Orasului si mai ales a Barcelonei – toate va vor patrunde adanc in suflet, dand un tonus nou ritmurilor vietii.

Vacanta placuta!
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat





Ghiduri turistice Empty
MesajSubiect: Re: Ghiduri turistice   Ghiduri turistice Empty

Sus In jos
 
Ghiduri turistice
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: Monden-
Mergi direct la: