Sertarelul cu copii In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte |
,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho
|
| | Retete rapide | |
| | Autor | Mesaj |
---|
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Retete rapide Mier Apr 14, 2010 7:31 pm | |
| cateva retete rapide, pt boscodine,pardon, gospodine grabite? | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: supa de ciuperci si telina Joi Apr 15, 2010 7:10 am | |
| Ingrediente - 2 teline mijlocii,1 ceapa, 1 morcov, 200 gr ciuperci,1 galbenus, 50 ml ulei,1.5 l supa de carne,sare,1 legatura patrunjel verde. Preparare: Se spala,se curata,se dau pe razatoare mare telina si morcovul. Se curata ceapa,si se taie marunt .In oala pt ciorba se inabusa ceapa,telina si morcovul cu ulei si putina apa.Se toarna supa de carne fierbinte si se lasa sa fiarba zarzavatul. Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape,se taie marunt si se adauga in supa cateva clocote. Se sareaza dupa gust, se stinge focul si se drege cu galbenus. La final se adauga patrunjel verde tocat fin. Pofta buna! | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Slata de paste cu sunca Joi Apr 15, 2010 7:48 am | |
| Ingrediente pt 6 portii: 500 gr paste,1 ardei rosu,1 ardei galben sau verde,1 conserva mica de mazare,250 gr sunca, 1 salata verde,200 gr maioneza,sare,piper si alte condimente dupa bunul plac. Se feirb pastele in apa cu sare timp de 8-10 min;se strecoara si se pun in castron. Se lasa mazarea la scurs; se taie ardeii felii subtiri, sunca se taie cubulete. Ingredeintele taiate se amesteca cu maionezasi se condimenteaza dupa gust. Salata verde spalata si scursa de apa,se aseaza pe un platou, deasupra se rastoarna ingredientele de mai sus -amestecate, si se decoreaza cu frunze de patrunjel sau marar.
Maioneza se poate inclocui cu iaurt sau smantana, in loc de sunca se poate folosi ceafa sau pastrama. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Retete rapide Dum Apr 18, 2010 8:10 am | |
| Gogosi cu iaurt ***************** _____________ Ingrediente 200 g iaurt 150 g faina 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie 4 linguri zahar 1/2 de lingurita praf de copt stins sau nestins un praf de sare 3 linguri zahar pudra 1 zahar vanilat ulei pentru prajit ************************* Mod de preparare 1Intr-un bol se amesteca iaurtul cu oul, zaharul, sarea, coaja de lamaie dupa care se pune faina si praful de copt. Compozitia arata ca o smantana foarte groasa. 2Se incinge uleiul la foc mediu-mare. Se ia compozitia cu o lingurita si se pune in uleiul incins. Se lasa cateva minute pana se prajesc, colorandu-se usor in maro. Se tavalesc calde in zahar pudra, eventual amestecat cu putin zahar vanilat. Se servesc calde. sau, se pot taia pe jumatate si se adauga diferite gemuri. | |
| | | guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Retete rapide Vin Iun 18, 2010 5:25 pm | |
| Salata de castraveti cu iaurt
Ingrediente: 1 castravete de sera, 100 gr iaurt, sare, piper, menta uscata sau verde, 2-3 fire marar, 5 masline pt decor
Se curata castravetele, se rade pe razatoarea cu gauri mari, se scurge bine de apa. Intr-un castron se amesteca iaurtul pana devine cremos, se adauga castravetele, sarea, piperul, menta (dupa gust), mararul tocat. Se orneaza cu masline si se da la frigider 10 min. Se poate servi ca aperitiv sau garnitura la snitele de orice fel/ friptura de miel.
Pofta buna! | |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Retete rapide Mier Sept 15, 2010 10:32 am | |
| Rosii cherry umplute cu pasta de avocado
Ingrediente pt 10-12 pers.:
30 de roşii cherry 1/2 de avocado copt 50 g de cremă de brânză
2 linguriţe de pastă de busuioc 1 linguriţă de zeamă de lămâie verdeţuri proaspete, la alegere
Mod de preparare: Taie o felie subţire din partea de sus a fiecărei roşii (dacă doresti, taie o felie foarte subţire şi în partea de jos a tomatei, astfel încât acestea să stea în picioare).
Cu o linguriţă goleşte cu atenţie roşia de miez şi încearcă să scoţi tot ce înseamnă lichid din interior.
Într-un bol pisează jumătatea de avocado, adaugă crema de branză, pasta de busuioc şi zeama de lămâie. Pune compoziţia în roşiile cherry. După ce le-ai umplut, poţi adăuga şi căpăcelele de cherry deasupra. Serveşte-ţi musafirii imediat cu roşiile cherry umplute cu pasta de avocado sau pune-le la frigider, dacă prietenii tăi sosesc mai târziu. Presară şi verdeaţă, dacă doreşti.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Retete rapide Mier Sept 15, 2010 10:35 am | |
| Toast sanoma
Brânză topită, roşii zemoase, busuioc proaspăt, oţet balsamic, măsline ... O nebunie!
Ingrediente: 4 felii de pâine (de care doreşti) caşcaval normal sau afumat, 10 felii de grosime medie o roşie mare, tăiată în felii subţiri 8 frunze de busuioc proaspăt 1 linguriţă de oţet balsamic 1 linguriţă de ulei de măsline verdeţuri
Mod de preparare: Rumeneşte pâinea cu ajutorul prajitorului de pâine, pune feliile de caşcaval peste fiecare bucată de pâine şi bagă-le la cuptor pentru 1-2 minute pentru ca feliile de caşcaval să se topească. Adaugă apoi bucăţile de roşii şi frunzele de caşcaval.
Într-un bol pune linguriţele de oţet balsamic şi ulei de măsline, omogenizează şi stropeşte gustările obţinute. Adaugă şi o ploaie de verdeaţă.
Se servesc foarte calde!
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Retete rapide Mier Sept 15, 2010 10:38 am | |
| Chiftlute mexicane
Iată gustarea ideală pentru un cocktail! porti - 10-12 pers.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, tocată 1 ceapă mare 2 ouă 1 roşie mare 2 caţei de usturoi 2-3 ardei iuţi (chilli) 1 morcov potrivit 1 cartof mic 1 ţelină mică verdeaţă (tarhon sau mărar) ulei pentru prăjit sare şi piper, după gust
Mod de preparare Toacă foarte mărunt morcovul, cartoful, telina, verdeaţa, ceapa şi 1 căţel de usturoi şi amestecă totul cu kilogramul de carne tocată.
Adaugă ouăle, amestecă, apoi pune sare şi piper. Realizează din acest amestec chifteluţe rotunde, de mărimea unor nuci şi prăjeşte-le în ulei încins, la 350 de grade.
În blender sau mixer realizează un sos din ardeii iuţi, roşia şi un caţel de usturoi. Poţi pune sosul peste chifteluţe sau prietenii tăi îl pot servi separat.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Retete rapide Mier Sept 15, 2010 10:47 am | |
| Tiunghiuri cu branza
Ingrediente: 2 căni cu făină (500 gr.) 2 linguriţe cu drojdie 250 ml apă 1 ou 3/4 linguriţă de pudră de ardei iuţi (optional) 1/2 linguriţă cu sare 1/2 cană brânză, de care preferi 4 linguri ulei 3/4 cană de lapte susan, mac (opţional)
Mod de preparare
Din faină, drojdie, apă, sare, ulei şi lapte se face un aluat, pe care îl laşi la dospit 1 oră. Dacă eşti mai comodă din fire sau nu ai timp suficient până îţi vin musafirii, cumpără un pachet de foietaj.
Amestecă brânza cu pudra de ardei iute până se obţine o pastă. Taie aluatul în pătrăţele cât vrei tu de mari, umple-le cu brânză, împătureşte-le, lipeşte capetele cu furculiţa, unge triunghiurile cu oul bătut şi presară susan sau mac şi da-le la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi serveşte-le calde.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Retete rapide | |
| |
| | | | Retete rapide | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|