Sertarelul cu copii In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte |
,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho
|
| | Meniuri de vara | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Meniuri de vara Vin Iul 23, 2010 7:00 am | |
| Supe de vara preparate fara foc
Daca ai pofta de o supa racoritoare in zilele caniculare, cele nepreparate termic sunt o varianta extrem de rapida, delicioasa si plina de nutrienti. Inspira-te din aceste retete si creeaza combinatiile tale preferate in doar 5 minute!
Deoarece este esential sa consumam in fiecare zi o varietate de legume, de obicei ne gandim ca singura solutie pe care o avem la indemana este o salata de diverse cruditati.
Este mai mult decat binevenita si racoritoare, insa in cazul in care ai pofta de ceva cremos care sa-ti incante papilele gustative cu arome perfect imbinate, supa preparata fara foc este solutia potrivita.
* Este usor de preparat; * Nu ai nevoie decat de 5 minute din timpul tau pentru a o prepara; * Este usor de transportat si la serviciu; * Este plina de vitamine si minerale; * Incluzi mai multe legume si verdeturi in planul tau de meniu.
Reguli de baza in prepararea supelor Cunoscute si sub denumirea de supa rece, supa cruda sau supa raw, aceste combinatii de legume amestecate la blender pot fi "gatite" extrem de usor si rapid. In plus, nefiind fierte, legumele si verdeturile isi pastreaza calitatea nutritionala intacta, astfel ca organismul tau are asigurat necesarul de vitamine si minerale. Poti sa faci orice combinatie de legume de sezon, tinand cont de preferintele tale, insa inainte de a incepe treaba afla ca sunt cateva reguli de baza de care trebuie sa tii cont daca iti doresti o supa rece delicioasa.
Exista 6 ingrediente care reprezinta baza pentru orice supa raw:
* legume apoase si/sau legume cu frunze verzi: rosii, zuchini, telina, ardei rosu, salata verde, spanacul. Un truc: nu amesteca foarte multe legume verzi sau rosii. De exemplu o singura rosie si un pumn de frunze de spanac sunt echilibrate pentru a obtine o culoare verde intensa; * apa, pentru ca nu vrei ca supa sa iasa un fel de piure sau dressing pentru salate. De asemenea, apa va atenua putin aromele, pentru ca ele sa nu fie foarte concentrate; * zeama de citrice (lamaie, lime sau portocala) care accentueaza aromele si ofera un gust usor acrisor; * sare de mare; * condimente: poti sa alegi verdeturi, curry, usturoi, ceapa; * grasimi, insa din cele sanatoase: poti sa folosesti o jumatate de avocado sau 1 lingura de ulei de masline sau diverse nuci si seminte inmuiate in prealabil in apa.
Supa rece de legume - gazpacho (2 portii)
Reteta originala de gazpacho include paine mai uscata, rosii, castraveti, ardei, usturoi, ulei de masline, otet din vin, sare si ceapa, uneori. Insa, o putem modifica si imbunatati in functie de preferintele noastre.
Ingrediente 2 rosii 1 castravete de gradina curatat de coaja 1 catel de usturoi 1/2 ardei apa rece, in functie de consistenta dorita sare, piper 2 linguri ulei de masline; 1 lingura otet din vin sau zeama de lamaie; putina ceapa (optional) rosii uscate la soare, hidratate in prealabil in apa (optional) Se pun in blender toate ingredientele si se amesteca pana se obtine consistenta dorita. Taie cubulete de avocado si rosii, asaza-le intr-un bol si toarna supa deasupra. De asemenea, poti taia si cubulete de paine mai veche si uscata si sa presari deasupra verdeturile care-ti plac.
Supa rece de castraveti si marar (2 portii) Ingrediente 1 -2 castraveti, curatati de coaja 2 bucati de ceapa verde sau putina ceapa uscata marar proaspat 1 lingura zeama de lamaie 1/4 lingurita sare de mare 1/2 cana seminte de canepa (contin proteine, vitamina E, acizi grasi esentiali, magneziu) 1/2 cana apa 2 linguri ulei de masline Se amesteca toate ingredientele in blender pana se obtine consistenta dorita. Se presara deasupra ulei de masline si marar. Daca nu ai seminte de canepa le poti inlocui cu o jumatate de avocado.
Supa rece de morcovi (2 portii) Ingrediente 3 cani suc de morcovi 1 rosie 1 avocado 2 linguri marar prosapat sau uscat 1/2 ardei 1/4 ceapa 2 linguri ulei de masline zeama de lamaie Se amesteca ingredientele in blender pana se obtine consistenta dorita. Se garniseste cu bucati de ardei rosu si marar.
Supa picanta de rosii (2 portii) Ingrediente
4 rosii uscate la soare si hidratate in apa cateva minute 2-3 rosii proaspete 1 ardei verde/rosu mic 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 pumn de frunze proaspete de busuioc putin chilli sare de mare apa, in functie de consistenta dorita Se amesteca toate ingredientele in blender. Se garniseste cu bucati de castravete, avocado si frunze proaspete de busuioc.
Supa rece de avocado Ingrediente 1 1/2 avocado sare 2 linguri ulei de masline 2 cani apa zeama de lamaie rozmarin sau marar chilli 1 rosie (optional) Se amesteca toate ingredintele in blender pana se obtine o supa cremoasa si delicioasa. Se garniseste cu rosii taiate cubulete si rozmarin sau marar. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Meniuri de vara Mar Aug 03, 2010 6:07 am | |
| Paste cu rosii si masline Ingrediente: o cutie de paste integrale scurte; o lingura cu ulei de masline; o cutie cu boabe de fasole; un catel de usturoi pisat; 2 rosii taiate cubulete; 2 linguri cu masline negre sau verzi, fara samburi, tocate; 2 linguri cu cascaval ras; un sfert de ceasca cu busuioc proaspat, tocat marunt sau o lingurita de busuioc uscat; piper dupa gust. Preparare: Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le de apa. Intr-o tigaie, incinge uleiul si adauga boabele de fasole din conserva. Lasa-le pe foc timp de 2 - 3 minute, pana ce se incalzesc foarte bine. Ia tigaia de pe foc si adauga imediat rosiile, usturoiul, maslinele, busuiocul si cascavalul ras. Amesteca apoi toarna compozitia peste paste.. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Meniuri de vara Mar Aug 03, 2010 6:08 am | |
| Salata greceasca cu sardine Ingrediente: 3 linguri cu zeama de lamaie; 2 linguri cu ulei de masline; 1 catel de usturoi pisat; 2 lingurite cu oregano uscat; 3 rosii, taiate in bucati mari; doi castraveti taiati in bucati mari; 1/4 ceasca cu branza feta; 1/4 ceapa rosie tocata marunt; 2 linguri cu masline fara samburi, taiate in jumatati; 2 conserve de sardine in ulei sau apa; sare si piper dupa gust. Preparare Amesteca zeama de lamaie cu uleiul, usturoiul, sarea, piperul si oregano pentru a obtine un dressing omogen. Amesteca toate legumele intr-un bol mare, impreuna cu dressingul, apoi asaza sardinele deasupra.. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Meniuri de vara Mar Aug 03, 2010 6:10 am | |
| Salata de cartofi cu ton Ingrediente: 6 cartofi; o conserva de ton bucati; 3 oua; 2 cepe; 3 linguri cu ulei de masline; 3 linguri cu otet sau zeama de lamaie; 2 linguri cu mustar dulce; sare dupa gust. Preparare: Curata cartofii, taie-i in bucati egale si pune-i la fiert. Fierbe ouale, pune-le la racit cu coaja in apa rece, apoi curata-le si taie-le rondele. Taie ceapa rondele. Scurge tonul de apa sau ulei, in functie de ce ai ales. Fa un dressing pentru salata din mustar, otet, ulei si sare. Amesteca toata ingredientele impreuna cu dressingul, cu grija sa nu se farame cartofii. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Meniuri de vara Mar Aug 03, 2010 6:11 am | |
| Pui cu legume la tigaie Ingrediente: un piept de pui dezosat si fara piele, taiat in fasii subtiri; 2 ardei grasi, taiati felii; o cana cu pastai de fasole verde; 1/3 cana cu mustar dulce; 1/3 cana cu sos barbeque; 1/2 cana cu apa; sare dupa gust. Preparare: Incinge bine o tigaie cu strat antiaderent. Pune foarte putin ulei si prajeste pieptul de pui la foc puternic, timp de cinci minute, pana ce carnea devine maronie. Scoate carnea intr-un bol. Pune legumele in tigaie si prajeste-le timp de doua minute, pana ce se inmoaie putin. Adauga restul ingredientelor (mustarul, sosul si apa). Adauga bucatelele de carne. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasa pe foc inca trei minute.. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Meniuri de vara | |
| |
| | | | Meniuri de vara | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|