Sertarelul cu copii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


 

 Sosuri

In jos 
AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Sosuri Empty
MesajSubiect: Sosuri   Sosuri EmptyVin Iul 30, 2010 6:36 am

Sosul Gravy - Osmanda

Fel de mancare:
Retete delicioase
Ingrediente:
Pentru acest sos tip gravy, iti propun sa folosesti o fiertura de pui sau, cum i se mai spune, baza.
Mod de preparare:
Pune ceva mai mult de 1, 1/4 litri de apa intr-o oala si pune-o la foc, nu inainte de a adauga un morcov mare si o ceapa pe masura (taiate bucati). Dupa ce au fiert 15-20 de minute, adaug un cub concentrat de pui. Poti folosi orice alte legume mai ai la indemana, mai ales pastarnac si telina - sunt foarte bune. Ideea principala este sa mai adaugi cateva legume la fiert inainte sa pui cubul concentrat de pui. Asa ca tot ce trebuie sa faci este sa ai aceasta supa fierband la foc mic atunci cand scoti puiul de la cuptor si totul va fi in regula.

Te mai despart trei pasi simpli de un sos tip gravy absolut remarcabil:

Pentru inceput, scoate pasarea gatita din tava impreuna cu orice altceva ai mai bagat la cuptor cu ea si inclina putin tava astfel incat tot sucul sa se stranga intr-un colt. Ia o lingura cat mai mare si ia toata grasimea ce se ridica deasupra, mai putin o lingura - va mai ramane putina in tava, dar este in regula pentru ca vei avea nevoie de ea - si dupa ce ai facut asta, ramai in tava cu sosul puiului, ramas pe fund dupa ce s-a ridicat grasimea.

Acum pune tava pe unul sau chiar pe doua dintre ochiurile aragazului si incalzeste lichidul pana cand este pe punctul de a da in clocot. Adauga doua linguri de faina, amestecand in permanenta cu o lingura de lemn pe masura ce o adaugi si scade focul. Pe masura ce amesteci, culege toate bucatelele ramase in tava (de la pui sau de la legume - nu conteaza, toate contribuie la un sos mai bun). Inceaca sa omogenizezi acest amestec cat mai bine pe masura ce amesteci, dar nu te ingrijora daca se formeaza ceva cocoloase (le rezolvam in pasul urmator).

Mai creste focul putin si adauga supa (fara legumele cu care a fiert), putin cate putin, in timp ce amesteci constant. Scapa de cocoloase amestecand bine si zdrobindu-le cu lingura. Dupa ce ai terminat de adaugat supa, iar sosul tip gravy este bine amestecat si nu mai are cocoloase, lasa totul la foc mic vreo doua minute si gusta sa vezi daca-i mai trebuie sare, piper sau altceva. Toarna totul intr-un vas de sos si este gata de servit.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
 
Sosuri
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi :: Carte de bucate-
Mergi direct la: