Sertarelul cu copii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


 

 Tratamente naturiste

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyLun Apr 12, 2010 10:37 am

Sa impartasim si celorlalti binefacerile plantelor medicinale. flower
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyDum Mai 02, 2010 7:20 pm

Tratament naturist cu Buruiana Marul Lupului

Denumirea stiintifica a acestei plante este Aristolochia clematitis. In zona de vest a tarii i se spune marul-lupului, in sudul Moldovei, curcubetica, iar pe malul Dunarii, buruiana de remf. Creste prin vii, la margini de camp si prin locuri virane. Este inalta de jumatate de metru, uneori mai mult, iar frunzele ei amintesc oarecum de cele ale fasolei. Are florile galbene, un miros foarte puternic si destul de inecacios, fiind ocolita de insectele daunatoare, precum si de bolile virale si bacteriene ale plantelor. Este atat de rezistenta si vivace, incat sufoca adesea culturile, taranii nostri nemaistiind cum sa scape de ea (intre altele, rezista foarte bine si la ierbicide). Buruiana aceasta este - se pare - una din cele mai puternice plante medicinale din flora noastra, avand atat de multe aplicatii, incat ar putea fi scrise despre ea tomuri intregi. Comparatia cu forta unei explozii atomice nu este hazardata, doar ca efectul e pozitiv.


Partea aeriana a fost studiata intens in anii ‘80, cand savantii au fost fascinati de efectele sale imunostimulatoare extrem de intense. S-a incercat atunci izolarea din frunzele sale a unui medicament de semisinteza cu administrare interna, insa s-a dovedit ca separat de celelalte componente ale plantei, acidul aristolochic, principiul activ imunostimulator secretat de ea, este foarte toxic pentru ficat, putand favoriza chiar formarea tumorilor hepatice. Atunci s-a renuntat la studierea sa, ea ramanand, ca si pana atunci, in apanajul medicinii pore. Ceea ce ne determina acum sa scriem despre ea sunt nenumaratele semnale primite de la cititori, referitoare la miracolele terapeutice facute cu ajutorul acestei plante. Lista afectiunilor vindecate cu ea este impresionanta: de la boli hepatice si infectii recidivante la dermatoze rezistente la orice alta forma de tratament, tumori benigne si maligne sau boli ginecologice.


Utilizarea interna

Prezinta fara doar si poate riscuri, deoarece marul-lupului, fara a fi atat de toxic ca spanzul, matraguna sau rostopasca, are o anumita actiune nefasta la nivelul rinichilor si a tubului digestiv, in doze mari dand reactii adverse severe. Se pare ca in doze mici, de pana la 1,5 grame pe zi pentru un adult, administrat o perioada limitata de timp (maximum o luna), nu prezinta nici un inconvenient, fiind chiar un remediu rapid in tratarea cancerului pulmonar, de piele, la san si la intestin, a hepatitelor virale, precum si a infectiilor intestinale, insa singurul care are investitura sa prescrie si sa conduca acest tratament este medicul curant. Din acest motiv, nu ne vom ocupa in acest articol de administrarea interna a marului-lupului, ci doar de tratamentele externe, care sunt lipsite de pericole, au o eficienta foarte mare si se aplica unei game foarte largi de boli.
Cateva forme de preparare si administrarea externa

Cataplasma cu marul-lupului

Se macina fin iarba de marul-lupului cu ajutorul unei rasnite de cafea, iar pulberea obtinuta se combina in proportii egale cu pulbere de radacina de tataneasa. Peste amestecul de pulbere de marul-lupului si tataneasa se adauga apoi apa calduta, amestecand mereu, asa incat sa se formeze o pasta cat mai omogena. Aceasta pasta se aplica printr-un tifon pe zona afectata vreme de o ora.
Baia de sezut cu marul-lupului
O mana de plante se lasa sa se macereze in 2 l de apa, vreme de 8-10 ore (de dimineata pana seara), dupa care se filtreaza. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca 2 l de apa clocotita, dupa care se acopera, se lasa sa se raceasca si se filtreaza din nou. In final se combina cele doua extracte intr-un lighean, in care se va sta cu sezutul vreme de 20 de minute (adaugand din cand in cand apa calda, daca este nevoie). Este un leac foarte bun pentru hemoroizi, inflamatii anale, infectii genito-urinare recidivante.

Clisma cu marul-lupului

Preparatul pentru clisma se obtine dintr-o lingura rasa de pulbere de marul-lupului, o lingura de radacina de tataneasa si o lingura de flori de musetel, care se lasa la inmuiat in jumatate de litru de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in jumatate de litru de apa pana cand scade la jumatate; se lasa la racit decoctul, dupa care se combina cu maceratul. Cu preparatul astfel obtinut se fac clisme cu ajutorul irigatorului. Lichidul se tine in intestin vreme de 10 minute inainte de a fi eliminat.
Tinctura de marul-lupului

Intr-un borcan cu filet se pun frunze de marul-lupului bine pisate ori macinate cu rasnita de cafea, pana se umple borcanul. Apoi se adauga alcool alimentar de minimum 70°, atat cat cuprinde, amestecand din cand in cand, astfel ca planta sa fie bine patrunsa de alcool. Se inchide borcanul si se lasa la macerat vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza prin tifon. Se pun comprese pe locurile afectate cu tinctura astfel obtinuta.


Unguentul de marul-lupului

Sase linguri de tinctura se pun pe o farfurioara curata si se lasa sa se evapore pana isi reduc volumul de circa trei ori, obtinandu-se aproximativ doua linguri dintr-o pasta groasa si usor lipicioasa, cu miros puternic de planta. Aceasta pasta va fi adaugata peste un sfert de pachet de unt (usor inmuiat in prealabil in apropierea unei surse de caldura, fara a-l topi complet), amestecand bine cu o lingura pana se omogenizeaza perfect aceasta combinatie, care apoi va fi pastrata la frigider.
Boli care se vindeca prin tratamentul extern cu marul-lupului

• Pentru o cicatrizare estetica a ranilor sau a taieturilor in urma unor interventii chirurgicale - se pune pe locul afectat o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului o data pe zi, tinandu-se vreme de o ora. Viteza de vindecare va creste simtitor, iar cicatricele vor deveni cu timpul abia vizibile.

• Ranile (inclusiv de la interventii chirurgicale) care nu se inchid - se trateaza cu comprese cu tinctura de marul-lupului. Un tifon bine imbibat cu tinctura se pune pe locul afectat vreme de 30 de minute, dupa care se indeparteaza compresa si se lasa pielea sa se zvante vreme de macar o jumatate de ora.

• Cancer intestinal, genital, de rect, de prostata - se recomanda clismele cu marul-lupului, facute o data la doua zile. In cazul in care clismele sunt contraindicate, se fac zilnic bai de sezut.

• In cancerul genital la femei se face o clisma la doua zile si o irigatie vaginala (cu acelasi tip de preparat ca si la clisme) o data la trei-patru zile.

• Cancer esofagian, la limba etc. - se face gargara cu ceai de marul-lupului, tataneasa si musetel, preparat intocmai ca si cel pentru clisme. In cadrul aceluiasi tratament se vor realiza totodata clisme cu marul-lupului, o data la doua zile.

• Cancerul de piele - se face o data la doua zile o clisma cu marul-lupului si in plus se aplica zilnic o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului. Aplicarea cataplasmelor se repeta pana la disparitia totala a leziunii.

Infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya - se fac spalaturi vaginale cu un ceai preparat la fel ca cel pentru clisme. Tratamentul se face vreme de 7-10 zile cu doua saptamani de pauza pentru refacerea florei vaginale. La barbati se fac zilnic bai de sezut cu marul-lupului, pentru sporirea imunitatii locale. Mai ales in infectii cu chlamidya si in cele bacteriene va fi respectat cu strictete tratamentul cu antibiotice prescris de medic, cele doua terapii mergand foarte bine in paralel.

• Rani purulente, greu vindecabile la degetele de la maini si de la picioare - se umple pe jumatate un paharel ingust cu tinctura de marul-lupului, dupa care se inmoaie in el degetul afectat vreme de 20-30 de minute. In cateva zile infectia se va retrage si apoi va disparea. Sunt multe cazuri de pacienti carora trebuia sa le fie amputat degetul si l-au salvat ca prin minune doar cu acest tratament simplu.

• Abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament - se pune pe locul afectat o cataplasma cu marul-lupului vreme de trei-patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber vreme de o ora. Se repeta aplicatia zilnic, pana la vindecarea totala.

• Contra hemoroizilor - se foloseste unguentul al carui mod de preparare a fost descris anterior, cu care se fac aplicatii locale de doua-trei ori pe zi. Foarte utile sunt si baile de sezut cu marul-lupului, care vor fi facute o data la doua-trei zile.


Intoxicatia cu marul-lupului

Apare la adulti atunci cand se depaseste doza de 6 grame pe zi si se manifesta prin urmatoarele simptome: greata, varsaturi, scaune numeroase (uneori sangvinolente), urinari dese, inflamatii severe ale rinichilor, tulburari circulatorii. Utilizat extern, nu prezinta nici un fel de inconveniente, cu conditia sa fim atenti la manirea si depozitarea sa corecta. Toate tratamentele interne vor fi facute sub directa indrumare si supraveghere a unui medic. In caz de intoxicatie, de la primele simptome adresati-va medicului curant. Tratamentul consta in voma terapeutica (spalaturi gastrice), administrarea de carbune medicinal, producerea unei purgatii puternice. Nu faceti tratament intern cu marul-lupului fara indrumare medicala. Daca aveti in casa plante toxice, atunci pastrati-le in dulapiorul de medicamente, bine inchise, si puneti la indemana si antidotul elementar - carbunele medicinal, care trebuie administrat imediat, pana ajungeti la cea mai apropiata unitate sanitara.

Marul-lupului este una dintre cele mai utilizate plante inca din cele mai vechi timpuri. Primele consemnari despre folosirea ei in scopuri medicinale dateaza de acum... 5000 de ani, din Egiptul antic, unde ea era numita "iarba cobrei", intrucat era singurul remediu eficient contra veninului temutei reptile. Tot in Egipt era administrata pentru tratamentul infectiilor pielii, pentru vindecarea rapida a muscaturilor de animale si insecte, precum si pentru a apara oamenii de epidemii.

Vechii gali foloseau marul-lupului pentru tratarea tumorilor si a oricaror excrescente aparute pe corp.

In Evul Mediu, in Spania, planta era remediul de taina al cavalerilor care o foloseau pentru a-si tamadui rapid ranile primite in lupta si pentru a preveni infectiile, care in vremurile acelea erau fatale.

Herboristii englezi din secolele XVI-XVII recomandau mestecarea a doua-trei frunze de marul-lupului pe zi, pentru intarirea organismului impotriva epidemiilor, pentru eliminarea abceselor dentare si a tuturor afectiunilor gurii. Tot ei avertizau asupra toxicitatii plantei, aratand ca tratamentele interne mai lungi de trei saptamani pot dauna rinichilor, vezicii urinare si tubului digestiv.

In medicina noastra pora este consemnata folosirea acestei plante in foarte multe zone ale tarii. In Banat era utilizata contra "ranilor rele", adica a cancerului la piele, in Satu Mare si in Bistrita Nasaud era folosita pentru tot soiul de "bube" (boli de piele), pentru "tranji" (hemoroizi), dar si pentru tratarea cancerului de rect sau de intestin. In Moldova este consemnata folosirea acestei plante mai ales in judetele Vrancea, Galati si Bacau, unde era considerata un adevarat elixir contra bolilor femeiesti, precum si a celor recto-anale (se folosea sub forma de bai). De asemenea, se folosea pentru a face parul sa creasca frumos, pentru a indeparta cosurile de pe fata si a infrumuseta pielea. In Oltenia, marul-lupului era folosit in special pentru tratarea ranilor si a bolilor de piele, dar si a hepatitei si ulcerului stomacal (se administra putina radacina fiarta in lapte).

Marul-lupului are efecte fantastice in orice afectiuni ale rectului si colonului (de la fisuri anale si hemoroizi pana la cancer de rect si colon), in orice fel de problema genitala (inclusiv cancer cu localizari genitale), in hepatite (inclusiv hepatita cu virus C) si in alte afectiuni hepatice, gastroenterologice (de exemplu, ulcerul), in boli dermatologice (chiar si psoriazis), in orice tip de cancer de piele, tumori bucale si esofagiene, tumori craniene, cancer mamar. Marul-lupului are puterea sa colecteze infectiile, sa le elimine si sa inchida in timp foarte scurt ranile, fiind foarte util in vindecarea leziunilor vechi, cronicizate. De asemenea, este foarte util daca se foloseste ca tratament impotriva caderii parului.
N-as vrea sa par lipsit de modestie, dar cred ca peste 1000 de oameni au beneficiat de acest tratament. Am observat o eficienta mai scazuta doar in cazul cancerului pulmonar si al cancerului de san. De aceea, in toate bolile de san (chisturi si tumori mamare) utilizez in tratament spanzul, pentru cura interna, iar pentru cura externa - cataplasme cu argila, cataplasme cu varza si comprese cu marul-lupului. In toate cazurile recomand si alte tratamente naturiste care, in plan general, sunt benefice procesului de vindecare. De exemplu, baile de aburi cu paie de ovaz, flori de fan sau coada-calului - in functie de afectiune. Impachetarile cu apa rece si turnarile de apa (hidroterapia lui Kneipp) sunt, de asemenea, de un real folos persoanelor suferinde. Umblatul descult pe iarba plina de roua, dimineata, este fantastic pentru sanatatea oricui. Nici un presopunctor nu poate echilibra functiile organismului uman asa cum o face Natura-mama prin acest procedeu simplu.
- Marul-lupului este o planta toxica, deci are anumite contraindicatii. Cum se foloseste ea in tratament?
- Intr-adevar, din cauza toxicitatii sale, marul-lupului este recomandat in special pentru tratamentul extern. Toti bolnavii cu afectiuni pe rect, colon sau la organele genitale trebuie dintr-o mana buna de marul-lupului la 6 litri de apa. Se fierbe pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa la racit pana la limita suportabila. Jumatate de litru de decoct se pastreaza pentru clisma, iar cu restul se face o baie de sezut, timp de 15-20 de minute. Dupa baie, decoctul pentru clisma se incalzeste la temperatura corpului si se fac trei clisme consecutiv. Apoi, se face un dus general cu apa rece. Bolnavul se va imbraca cu un halat de baie, fara a se sterge pe corp.
In afectiuni grave, avansate, recomand in primele doua saptamani si o cura interna cu ceai din marul-lupului, pe care, datorita toxicitatii plantei, prefer sa il prepar singur, astfel incat sa nu se produca intoxicatii accidentale.
sa faca bai de sezut. Se face u. Principiile active din marul-lupului trec in sange, ajungand in intregul organism. Astfel, este posibila eliminarea oricarei infectii sau tumori, aceasta facandu-se prin fecale, prin urina sau prin piele. As vrea sa-i atentionez pe toti bolnavii cu afectiuni grave care incep tratamentul cu marul-lupului - in special pe femeile care sufera de cancer cu localizari genitale - ca in primele 4-5 zile simptomele bolii se pot inrautati. Nu obligatoriu, dar in cele mai multe din cazuri a fost asa. Se intensifica durerile, bolnavul transpira abundent si urat mirositor, apar eliminari masive de sange negru, cheaguri si mucoase. Nu trebuie sa se sperie nimeni. Toate aceste manifestari sunt normale, organismul debarasandu-se in acest fel de toxine si infectii. Reteta, in dozele si concentratiile pe care le folosesc, nu are contraindicatii, deci nu poate sa faca vreun rau bolnavilor. In peste 85% din cazurile de cancer, rezultatele tratamentului cu marul-lupului au fost uimitoare.
- In timpul tratamentului se impune un anumit regim alimentar?
- In toate cazurile, tratamentul cu marul-lupului se face concomitent cu un regim alimentar strict. Acesta este esential pentru reusita tratamentului. Ca sa stopezi boala, trebuie in primul rand sa-i dai alimentele care nu-i convin, nu s-o sustii prin alimentatie. Fara regim alimentar nu se poate.?In functie de afectiune (mai putin in bolile de stomac), recomand sucurile naturale de legume si fructe, cura de cruditati, cura cu cereale incoltite, laptele crud (de la tarani) si multe altele. Am o stima deosebita pentru medici, ii respect pentru tot ceea ce fac, dar cu regimul alimentar pe care il recomanda bolnavilor de cancer nu sunt de acord, la fel cum nu sunt de acord nici cu terapia oncologica clasica. Nu trebuie sa-i spui sa manance gratar, ficat in sange sau cine stie ce alt fel de carne unui om n decoct concentrat bolnav, abia iesit din spital. Organismul este relativ curatat de toxine. Printr-o alimentatie necorespunzatoare, boala apare din nou si pacientul nu mai poate fi vindecat. Se tot spune ca organismul este slabit si ca are nevoie de proteine. Dar exista atatea proteine vegetale! Acestea de ce nu sunt recomandate? Daca s-ar face mai multa educatie, n-ar mai fi atatea cozi la policlinici, dispensare si spitale. Ar fi foarte bine sa se predea in scoli, macar o data pe saptamana, o ora de medicina naturista si de alimentatie corecta, astfel incat copiilor sa li se insufle de mici notiunile unui trai sanatos. Nu trebuie multa filosofie. Doar putina vointa din partea cadrelor de decizie. Doar asa am putea forma o generatie sanatoasa, care sa nu mai aiba problemele noastre.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyJoi Mai 06, 2010 8:39 pm

Produsele romanesti surclaseaza concurenta occidentala - HYPERICUM
Maria Pop, "alchimista" de la HYPERICUM (Desesti - Maramures)

In urma cu zece ani, la inceputurile stradaniei sale de sustinere a terapiilor naturale din Romania, revista "Formula AS" le prezenta cu mult entuziasm cititorilor ei cateva produse "miraculoase" din plante, preparate hat, departe, "unde se bat muntii in cap": in satul Desesti, din Maramures. Creatoarea lor era o tanara doamna profesoara de biologie, care credea nestramutat in forta tamaduitoare a florilor de pe Iza si Mara: MARIA POP. Axata initial pe producerea de ceaiuri medicinale si siropuri din fructe de padure, "alchimista" din Desesti a descoperit apoi reteta celebrului, astazi, bitter "Taina Plantelor", care i-a confirmat indraznelile. An de an, in panoplia de produse aflate sub marca "Hypericum", s-au adaugat noi nume, laboratorul din gradina cu flori devenind un veritabil centru de cercetare. In prezent, din creuzetele din Desesti iau nastere medicamente de mare valoare terapeutica, apreciate de consumatorii din intreaga lume.

- D-na Maria Pop, conduceti firma "Hypericum" cu aceeasi abnegatie ca acum 10 ani, cand ne-am intalnit prima data. Insa in locul modestului laborator de-atunci, se afla o fabrica de medicamente moderna, cu instalatii la standarde inalte de tehnologie.

- Intr-adevar, am inceput aceasta activitate ca o mica afacere de familie, profitand de bogatia de plante medicinale din Muntii Gutai si imprejurimi, iar timp de 14 ani, ne-am tot dezvoltat. A fost foarte greu sa ajungem aici. Ne-au trebuit investitii foarte mari, fapt pentru care ne-am imprumutat de la banci, pe langa faptul ca tot profitul obtinut l-am investit in firma. De ce acest efort? Pentru ca astazi cerintele sunt mari - atat cele privind legislatia europeana, cat si cele ale consumatorilor, in mare masura instruiti, care cunosc calitatea si importanta medicamentelor naturale. Asa ca, dupa toate eforturile, am ajuns sa lucram cu instalatii de productie ultramoderne. Recent am obtinut certificarea ISO 2200, care corespunde celor mai recente cerinte europene privind tehnologia de productie si protectie a consumatorului. E un pas important in activitatea noastra, pentru ca putem obtine substante active din plante medicinale mult mai usor, in mai multe forme de conditionare, iar efectele terapeutice ale produselor sunt mult mai valoroase. Noi nu mai punem in capsule pulberi din plante, ci extracte naturale (esente) din plante, astfel incat si efectele terapeutice sunt pe masura calitatii. Nu in ultimul rand, avem acum posibilitatea sa ne exportam intreaga marfa in tarile Uniunii Europene.

- Daca acum zece ani, la primul nostru interviu, erati singura, acum coordonati o echipa de specialisti redutabili. Au nevoie ceaiurile din plante de chiar atata stiinta?



Sanatate cu miros de flori

- Colectivul nostru de cercetare este format din farmacisti, biologi, biochimisti si medici. Preocuparea noastra principala este studiul plantelor folosite in medicina traditionala romaneasca. Trecem apoi la studiul fitoterapiei stiintifice, care s-a dezvoltat enorm in ultimii ani, si confruntam datele din medicina traditionala si cea moderna, dupa care se finalizeaza produsul.

- Realizati si teste pe voluntari?

- Da, se incearca efectele terapeutice ale produsului natural pe un lot de persoane care sufera de afectiunea pe care vrem s-o combatem si numai dupa aceea intra in fabricatie. Intre timp se fac analizele fizico-chimice si microbiologice si se obtin avizele de notificare, conform prevederilor legale in vigoare. De la cristalizarea unei idei pana la finalizarea unui nou produs este un drum complex, care cere in primul rand stiinta, gandire, dragoste fata de semeni, si multa munca.
De mare importanta pentru noi este colaborarea cu oameni de stiinta precum dr. farm. Ovidiu Bojor si prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. Ne bucuram ca d-l dr. Ovidiu Bojor a acceptat sa se angajeze la firma noastra; cu ajutorul dumnealui, am realizat multe dintre aceste noi medicamente naturale.

- Mai sunt plantele din flora spontana de aceeasi calitate ca in trecut?

- Cele mai multe plante le recoltam din zona Maramuresului istoric, dar si din alte zone, in functie de puritatea lor. Pot sa spun cu toata increderea ca plantele medicinale romanesti sunt cele mai bune din Europa, pentru ca flora noastra nu este poluata cu substante chimice, deci este pura din punct de vedere ecologic. Cred ca cel mai important lucru care sta la baza unui produs fitoterapeutic de calitate este recoltarea plantelor medicinale din zone nepoluate sau din culturi ecologice, unde apa din sol si de irigatii, pamantul si aerul sunt curate si nu contin substante chimice nocive (pesticide, ingrasaminte chimice, erbicide etc). Avem colective de oameni bine instruiti, care se ocupa cu recoltarea plantelor din flora spontana. Stim precis locurile unde cresc in mod natural, asa ca suntem siguri de calitatea materiei prime recoltate. Avem, totusi, si plante medicinale de cultura, de exemplu, avem productie proprie de galbenele si craite.

- In culesul plantelor va orientati dupa calendarele vechi, populare?


Echipamente de ultima ora
- Perioada de recoltare difera mult de la o planta la alta. De exemplu, sunatoarea se recolteaza din luna mai pana in iulie, dupa aceasta data, plantele nu numai ca au putine substante active, dar sunt si toxice. Paducelul are perioada de recoltare cea mai buna numai o saptamana. Exista plante care chiar si in timpul zilei isi modifica procentul de substante active. Musetelul se recolteaza in jurul orei 12 ziua, coada-soricelului in jurul orei 10, cand cantitatea de chamazulene este cea mai mare.

- Se mai pastreaza in Maramures vechiul obicei al rugaciunilor care insoteau culesul plantelor?

- Din pacate, nu se mai descanta plantele de leac din paduri, ca pe vremuri... Doftoroaiele n-au mai avut cui sa dea mostenire cunostintele populare si, incet-incet, s-a pierdut magia tamaduirii!... Totusi, am observat ca, intotdeauna, calitatea plantelor medicinale depinde de incarcatura emotionala, afectiva si de credinta persoanelor care le recolteaza. Oamenii buni, cu gandire pozitiva si credinciosi isi pun amprenta energetica asupra plantelor recoltate si acestea vor avea puteri vindecatoare mai mari.

TOPUL "HYPERICUM"
* Cele mai bune produse ale firmei din Desesti-Maramures *

* "Elixirul vietii" - extract natural lichid din catina alba, spirulina si aloe vera. Are un puternic efect tonic, vitaminizant, energizant, detoxifiant, antiseptic, bacteriostatic, bactericid, hipocolesterolemiant si hepatotrofic.
Extracte naturale sub forma de pulberi:
* Antialergic - adjuvant in tratamentul alergiilor si al urticariei. Stimuleaza eliminarea toxinelor din corp pe cale renala, digestiva si sudorifica. Stimuleaza functia hepato-biliara, fiind util in hipercolesterolemie, boli reumatice, guta si scaderea in greutate.
* Anti-anxietate - are rol de ameliorare a tulburarilor emotionale care insotesc starile de anxietate. Reduce starea de agitatie, de neliniste generala, de frica sau panica, creeaza un confort psihic de rezistenta in starile de stres. Diminueaza tensiunea nervoasa si nervozitatea, induce un somn linistit si profund, reduce insomniile.
* Antialcool - adjuvant in tratamentul alcoolismului cronic, prin reducerea dorintei de a consuma bauturi alcoolice si prin crearea unei senzatii de dezgust si aversiune fata de alcool. Recomandat in migrene si tulburari de memorie caracteristice dependentei de alcool.
* Antifumat - adjuvant in tabagismul cronic, in ameliorarea afectiunilor inflamatorii ale cailor respiratorii, in astenie fizica si intelectuala, ameteli, stari de neliniste, agitatie, tuse, migrene, pierdere de memorie, tulburari digestive caracteristice intoxicatiei cu nicotina si alte substante toxice din fumul de tigara.
* Hipocolesterolemiant - diminueaza colesterolul sanguin crescut si ajuta la eliminarea lui pe cale digestiva, astfel ca procesul de patrundere in circulatia sanguina sa fie redus. Ajuta la normalizarea formelor de colesterol (HDL si LDL) si a trigliceridelor; intarzie si previne procesul de ateromatoza, in special in arterele coronare si cerebrale, impiedicand aparitia infarctului miocardic si a hemoragiilor cerebrale; fluidifica sangele; normalizeaza circulatia sanguina; produce vasodilatatie si coronarodilatatie; are proprietati hipotensive.
* Dyper Dep-Diu (detoxifiant) - adjuvant in indepartarea excesului de lichide din organism si in eliminarea pe cale urinara, digestiva sau sudoripara, in insuficienta cardiaca sau renala, hipertensiune arteriala, afectiuni renale, diverse boli metabolice (obezitate, guta), litiaza renala. Stimuleaza procesul de eliminare a toxinelor, a acidului uric, a unor produsi metabolici nocivi din sange.


* Hyper-astm - adjuvant in astmul bronsic infectios sau infecto-alergic, caracterizat printr-o nevoie intensa de aer oxigenat, deoarece evacuarea din plamani a aerului incarcat cu CO2 se face cu dificultate. Este recomandat in bronsite acute sau cronice, prin reducerea spasmelor.
* Hyper-bil - adjuvant la persoanele cu bila lenesa, cele cu diskinezii biliare, hipercolesterolemie, constipatii cronice, afectiuni hepatice, calculoza biliara, ciroza hepatica. Produsul ajuta si la detoxifierea ficatului la persoanele care consuma medicamente timp indelungat, persoanelor care traiesc in zone poluate, precum si celor care nu acorda suficienta atentie alimentatiei sanatoase.
* Hyper-bron - recomandat in ameliorarea afectiunilor inflamatorii ale cailor respiratorii, bronhiilor si alveolelor pulmonare; bronsite acute si cronice, calmarea tusei care insoteste afectiunile respiratorii.
* Hyper-calm - adjuvant in starile de nervozitate, stres, emotivitate crescuta, migrene, nevralgii, cefalee, depresie, anorexie, oboseala fizica si psihica, combaterea insomniilor.
* Hyper-cardio - adjuvant in tonifierea inimii, reglarea tulburarilor de ritm cardiac, tahicardie, angina pectorala, tonifierea peretilor capilari, hipertensiune, insomnii, tulburari de menopauza, anxietate, edeme cardiace.
* Hyper-diab - se foloseste pentru scaderea glicemiei la persoanele diabetice. Bolnavii de diabet pot folosi produsul ca adjuvant alaturi de tratamentul indicat de medic, cu rolul de a preveni si de a ameliora afectiunile care insotesc diabetul zaharat, cauzate de slaba circulatie periferica (retinopatie diabetica, hipertensiune arteriala, arterite). Mareste contributia ficatului in reglarea glicemiei.
* Hyper-diar - adjuvant in inflamatiile intestinului subtire si gros (enterite, enterocolite, colon iritabil), caracterizate prin prezenta scaunelor diareice. Ajuta la normalizarea tranzitului intestinal si refacerea mucoasei intestinale lezate. Substantele active din plante ajuta la distrugerea si eliminarea bacteriilor patogene.
* Hyper-gas - adjuvant in hiperaciditate gastrica, ulcer gastric si duodenal, arsuri la stomac, esofagita de reflux.
* Hyper-gin - adjuvant in ameliorarea inflamatiilor si infectiilor organelor genitale (anexita, metroanexita, metrita), tulburari ovariene (hipermenoree, metroragii, tulburari de ciclu, leucoree), tulburari de menopauza.
* Hyper-grip - adjuvant in intarirea imunitatii organismului, facandu-l rezistent la infectii virale si microbiene (guturai, gripa, faringita, laringita, amigdalita, bronsita, tuse).
* Hyper-helm - adjuvant in giardioza (lambliaza), ascaridioza, oxiuroza.
* Hyper-lax - adjuvant in constipatii acute si cronice, prin stimularea peristaltismului intestinal, fiind eficace in prevenirea sau ameliorarea indigestiilor, a hemoroizilor, dar si in caz de obezitate.


* Hyper-pot - adjuvant in imbunatatirea troficitatii musculare a organismului si cresterea potentei sexuale masculine. Combate impotenta si sterilitatea masculina si intareste imunitatea naturala a organismului, prin caracterul vitaminizant.
* Hyper-reum - adjuvant in tratamentul reumatismului acut si cronic, artrite, artroze, guta si edeme.
* Hyper-slabire - are actiune laxativa, diuretica, depurativa, dezinfectanta. Este adjuvant in cure de slabire, ajuta la detoxifierea si fortificarea organismului.
* Calciu natural si Citrat de calciu biologic - calciul natural se obtine din coji de oua de la gaini hranite ecologic. Aceasta forma de calciu este superioara calitativ, pentru ca se absoarbe in organism aproape in totalitate. Alaturi de calciu se afla citratul de magneziu, un partener in procesul de formare a oaselor si a smaltului dentar, care impiedica depozitarea calciului sub forma de calculi renali sau biliari.
* Osteoartrit bor - are rol esential in sinteza oaselor, prin sustinerea metabolismului calciului, magneziului si potasiului. Scade nivelul deformarii articulatiilor si ale oaselor ca urmare a tulburarilor datorate osteoporozei. Regenereaza cartilajele afectate, favorizeaza eliminarea acidului uric in exces din articulatii.


* Aspirina naturala (NATURASP) - este obtinuta din coaja de salcie. Are rol in calmarea durerilor de cap si a celor reumatice, scade febra, imbunatateste circulatia sangelui.
* Iod organic - obtinut din planta Laminaria japonica si extract din ou. Produsul ajuta la completarea necesarului de iod in organism, reglarea sintezei de hormoni tiroidieni, intensificarea arderilor grasimilor si zaharurilor, sporind reducerea in greutate. De asemenea, elimina metalele grele, toxice din organism.
* Fier organic - obtinut din plante medicinale bogate in fier, drojdie de bere, extract de ficat de pasare. Produsul corecteaza rezervele de fier din organism, stimuleaza sinteza de hemoglobina si ajuta la transportul oxigenului. Este recomandat atat copiilor, cat si adultilor, in anemiile cauzate de deficit de fier, absorbtie slaba a fierului la nivel intestinului, alimentatie saraca in fier. De asemenea, este recomandat femeilor cu menstruatie abundenta, femeilor insarcinate, in cresterea imunitatii si a poftei de mancare.

Produsele "Hypericum" se gasesc in farmaciile si magazinele naturiste din toata tara. Exista si magazine proprii, atat in Bucuresti (str. Pecetei nr. 8, sector 1, tel. 0729/99.38.36), cat si la sediul firmei din Baia-Mare.
D-na MARIA POP poate fi contactata la sediul Hypericum Impex SRL din Baia-Mare, str. P-ta Revolutiei nr. 3/26, tel. 0262/37.26.95, 0729/88.44.20, e-mail: office@hypericum-plant.ro
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyLun Mai 17, 2010 6:12 pm

Sterilitate

- Absenta capacitatii de inmultire pe cale sexuala poate aparea atat la barbati, cat si la femei. Poate aparea in urma extirparii glandelor sexuale, a unor tulburari endocrine, distrugerii celulelor reproducatoare prin raze X, a diferitelor boli, ca sifilis, tuberculoza.


Daca dupa 3 ani de viata sexuala nu apare sarcina, se considera sterilitate. Cauza femeii poate fi: dezvoltarea insuficienta a organelor genitale (infantilism genital), insuficienta ovariana (lipsa ovulatiei), metroanexita, astuparea trompelor, uneori endocervicita etc. La barbati cauza poate fi: dezvoltarea insuficienta a testiculelor, inflamatia lor, unele boli care au dus la lipsa formarii spermatoizilor etc.
Se va face un control medical cu analize la ambii parteneri.
• In caz de infertilitate la femei produsa de absenta ovulatiei (amenoree) sau din cauza valorii crescute de testosteron, se poate face o cura cu tinctura de lemn-dulce. Se administreaza 3-4 lingurite/zi timp de 2 saptamani cu 2 saptamani pauza.
• Infuzie de lemn-dulce, seminte de marar si cretisoara care mentine echilibrul hormonal. e8s3818et63xbo
• Se vor bea sucuri de legume: morcov + sfecla + spanac (sau castraveti); suc de morcov; suc de morcov + sfecla + cartof; suc de morcov + telina + patrunjel; suc de morcov + papadie + gulie. Papadia este un tonic pretios al sangelui, alcalinizant (K); contine elemente care intaresc nervii (Mg, Fe, Ca), Na, S.
• Ceai de napraznic - 3 cani/zi pe stomacul gol. Se face un macerat dintr-o mana de flori si frunze uscate la o cana de apa plata sau de izvor. Se macereaza de seara pana dimineata. Se strecoara si cu planta ramasa se prepara o infuzie cu o cana de apa plata oparita. Dupa jumatate de ora se strecoara si se amesteca cu maceratul. Femeile sa bea si ceai de cretisoara.
• Daca sterilitatea sau impotenta este asociata cu hipertensiune, se ia tinctura de vasc: 1 lingura in 100 ml de ceai de paducel, fructe, de 2 ori/zi, inainte de masa, timp de 3 luni min.
• Laptisor de matca.
• Daca exista o tumoare pe uter, pentru a mentine sarcina, laptisorul de matca ajuta, micsorand si tumoarea.
• Spirulina: combate impotenta si frigiditatea prin reglarea functiilor aparatului genital.
• Tinctura de marar, cretisoara si traista-ciobanului.
• Pulberi de seminte de angelica, cretisoara, muguri de zmeur (care regleaza secretia ovariana si stimuleaza lobul anterior hipofizar). Eficienta este si infuzia din amestecul: salvie (pentru organele pelviene) + troscot (sterilitate) + muguri de zmeur. In amestec trebuie sa predomine mugurii de zmeur.
• Ceai de priboi (Puterea lunii - J. Paungger, Th. Poppe).
• Se recomanda vitaminele si sarurile minerale: A, B, C, E, Mn, Zn, Fe. Se consuma ovaz. Sa se mai consume: alimente bogate in vitamina E (a fertilitatii): germeni de grau, ovaz, soia, ulei vegetal, nuci, varza de Bruxelles, verdeturi; alimente bogate in octacosanol: grau si ovaz incoltit, germeni de grau, ulei din germeni de porumb, drojdie de bere, lucerna; alimente bogate in Zn: alge marine (varec, chlorella), peste, stridii, oua, seminte de dovleac si floarea-soarelui neprajite, sfecla rosie, mustar si produse apicole: pastura si polen. Octacosanolul, vitamina E, B-complex, Zn ajuta celulele sa transforme spermatocitele in spermatozoizi viabili. „Gimnastica invizibila" descrisa de biologul Enciu Nicanor in Formula As ajuta la echilibrarea deficitului energetic local De asemenea, este foarte important sa nu existe tensiuni psihice in familie! Alimentatia sa fie cat mai sanatoasa, fara alcool, tutun, cafea, prajeli sau conserve. Sa se faca cura cu orz germinat (1-3 linguri/zi, timp de 3 luni). De asemenea, se poate face cura cu suc de orz indulcit cu miere (1 pahar/zi), timp de 1 luna. Sa se consume alimente bogate in vitamina C (macese, catina, coacaze negre etc.) si fier (urzica, spanac, galbenus, germeni de grau etc), kefir, iaurt, ciuperci, fasole, usturoi. Sa se ia 4-8 linguri/zi sirop de pin, pe stomacul gol, in cure de 2-3 luni si ginseng. Cofeina consumata in exces intarzie maturizarea ovulelor, iar la barbati reduce producerea de spermatozoizi. Pentru a mari numarul de spermatozoizi, sa nu se faca bai fierbinti sau sauna si sa se evite lenjeria groasa. Spermatozoizii se inmultesc la o temperatura mai mica decat cea a corpului.

• Ajuta planta branca-ursului. Florile si semintele servesc in special la prepararea unei tincturi din care se ia cate o lingurita de 3 ori/zi in cure de 3 luni cu 2 saptamani pauza. Planta stimuleaza activitatea ovarelor. De asemenea, mareste circulatia sangvina la nivelul organelor genitale.
• Produsul „Maca".
• 25 picaturi suc de vasc/zi - dimineata si seara.
• „Mastodynon" produs de laboratorul PlantExtrakt Cluj contine Vitex agnus castus. Partile aeriene ale acestui arbust au efect asupra glandei hipofize, regland nivelul unor hormoni cu rol in reproducere. Tratamentul dureaza 3 luni.
In statiunea Sovata, baile si tratamentul cu namol (impachetari si tampoane vaginale cu namol la 42 °C) refac mucoasa, organele genitale, reechilibreaza hormonii specifici, combatand astfel sterilitatea.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyLun Mai 17, 2010 6:21 pm

Astenie sexuala

• Scortisoara, ienupar, pin, angelica, santal, cuisoare, parfum de mosc, piper, papfica, nucsoara, usturoi. p5l3111po41gkv
• Infuzii: - 5 g usturoi, 5 g ceapa, 1 varf de cutit cimbru, 1 g menta/l 1 apa.
• 1 varf cutit pastarnac, 1 g cimbru, 1/2 varf urzica, 1/2 varf matase de porumb, 2 varfuri de micsunea.
• Elixirul dragostei: infuzie de hamei - 20-30 g hamei/1/2 1 apa clocotita. Se lasa 15 min. Beti cate un pahar de ceai cu miere, inainte de fiecare masa.
• Ulei de: scortisoara, ienupar, pin, ghimbir, santal, cuisoare, catina (uleiul de catina fiind cea mai bogata sursa de vitamina E - vitamina fertilitatii) etc.
• Planta branca-ursului ajuta la dobandirea vigorii si a fertilitatii atat la barbati, cat si la femei. Are efect vasodilatator genitar puternic stimuleaza glandele sexuale, este tonic nervos si usor euforizant, reda fertilitatea, regleaza tensiunea arteriala. Astfel se poate trata impotenta vasculara, hormonala si psihica. Este indicata la toate varstele. Se poate folosi si tinctura de branca-ursului. in acest caz se iau 4 lingurite/zi, pe stomacul gol, timp de 2-6 luni (contra impotentei si a infertilitatii). Macerat sau esenta de branca-ursului (crucea-pamantului) - frunze, fructe, radacini- 50 g/l 1 de apa, 24 h. Se bea cate? un pahar mic (80-100 ml) inainte de mese; esenta de traista-ciobanului.
• Infuzie de: cimbru, izma, levantica, rozmarin + salvie, sunatoare, cretisoara.
• Macerat de 100 g fenicul/1 1 vin rosu, timp de 21 zile, agitandu-se zilnic. Se filtreaza si se bea cate un pahar mic seara la culcare. Se mai poate folosi pulbere (fructe pisate), 3-4 g/zi.
• Ginseng.
• Planta „Sculatoare" (Dactylorhiza maculata) - este afrodiziaca. Se gaseste pe V^l Teleajenului. Se recolteaza la inceputul lunii iunie. Se bea decoct din planta intreaga-
• „Damiana" contine damiana (Turnera diffusa). Este afrodiziac si creste performantele sexuale. „Feminin" contine damiana, guarana, ginseng rosu, schinduf. „Masculin" contine: zizyphi radix, ginkgo biloba, telina, apilarnil, ginseng rosu. Sunt produse? de Laboratoarele Medica din Romania.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyDum Iun 20, 2010 6:14 pm

Remedii naturale pentru durerile de dinti

Cu totii ne dorim dinti albi si o dantura sanatoasa. In acest scop trebuie sa acordam o atentie foarte mare si alimentatiei. Cafeaua, ceaiul, cola, fumatul, sucurile acide, anumite medicamente si alimentele intens pigmentate isi pot lasa amprenta lor colorata pe smaltul dintilor.

Iata cateva sfaturi pentru o dantura mai alba.

Tratament cu busuioc - decoct din doua lingurite de frunze uscate maruntite la o cana (200 ml) cu apa rece, se lasa la macerat, se da apoi in clocot, se lasa acoperit 15 minute pentru racire, se strecoara si se clateste bine gura de mai multe ori pe zi.

Tratament cu lamai - consumul de lamaie sau frecarea dintilor cu lamaie deter­mina albirea lor.

Tratament cu mar - consumul de mere determina albirea dintilor.

Tratament cu menta - infuzie din frunze, peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se spala dintii cu periuta dupa fiecare masa si apoi se clateste gura cu infuzia.

Cateva remedii naturale pentru durerile de dinti

Patrunjel - se zdrobesc bine frunzele de patrunjel proaspete sau radacina pana se obtine o pasta; se framanta cu putina sare; se formeaza un cocolos si se introduce in caria dentara sau se folosesc comprese pentru urechea partii dureroase.

Comprese pe obraz, in locul unde va doare, cu ceai din coada soricelului, musetel, tataneasa sau aloe.

Mestecati o frunza de coada-soricelului sau de patlagina, acestea opresc sangerarea foarte repede si au si efecte de calmare, antiinflamatoare si antibacteriene;

Daca va dor dintii, dar si gingia diluati 15 picaturi de ulei de cuisoare la o lingura de ulei alimentar in care inmuiati un tampon de vata pe care il aplicati pe dinte si pe gingie. Nu se foloseste nediluat si nici pentru o perioada indelungata, deoarece devine toxic, iar femeile insarcinate trebuie sa-l evite.

Striviti un ardei iute si cu o pipeta luati zeama obtinuta, pe care o aplicati pe dintele care doare. Numai daca suportati ardeiul iute folositi metoda, deoarece va ustura la inceput, insa durerea se va atenua.

Daca aveti sangerari la gingii, aplicati pe locul respectiv un pliculet de ceai negru sau de musetel ud si rece, acestea avand proprietati de oprire a hemoragiei, iar musetelul asa cum este cunoscut este antiinflamator si cicatrizant.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyDum Iun 20, 2010 6:18 pm

Iritatii ale pielii

Stiati ca in cantitati bine dozate frunzele de nuc au un efect calmant asupra pielii ? Se fac bai generale sau locale cu decoct din frunze de nuc. Pentru bai locale se pun 30-40 g frunze taiate marunt intr-un litru de apa si 200 g frunzemaruntite la 4 l de apa, pentru bai generale. Baia va dura 10-15 minute iar pielea nu va fi stearsa sau frecata. Acest remediu este bun si pentru reumatism. Daca doriti sa dati o nuanta mai inchisa parului dumneavoastra atunci folositi frunzele de nuc. Trebuie insa folosite insa cu atentie, in concentratii mari pot sa irite pielea.

Iritatiile si arsurile se vor vindeca foarte repede daca aplicati pe zona afectata putina miere de cateva ori pe zi sau tinctura de propolis. Nu va temeti de usturimi nici in cazul tincturii de proplis, deoarece propolisul contine substante analgezice si efectul calmant apare imediat.

Pentru petele aparute pe piele si pentru a scapa de pistrui folositi felii de castravete proaspat sau comprese cu suc proaspat de castravete. Castravetele poate fi folosit si drept masca de curatire si revigorare a tenului.

Pentru arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, pecingine, edeme ale pleoapelor se rad cartofi cruzi si se aplica pe zona afectata, in amestec cu o lingurita de miere sau ulei de masline, lasind sa actioneze cel putin doua ore. De asemenea se poate folosi si faina de cartofi, excelenta pentru calmarea flegmoanelor, erizipelului, ulcerului varicos, eruptiilor cutanate. Tot cu faina de cartofi se trateaza si transpiratia abundenta a picioarelor. Pentru arsuri solare, se pot aplica cartofi in felii subtiri pentru citeva minute. Pe negi, se pune cartof crud, ras, de 2 ori pe zi.

Pentru tenul deshidratat sau pielea obosita se foloseste uleiul de masline aplicat sub forma de comprese. Pentru tenul ridat si uscat se va realiza o masca dintr-un ou crud batut bine si amestecat cu o lingura cu miere si o lingura cu ulei de masline, la care se adauga si putin suc de fructe sau legume, adica lamaie, pepene, morcovi sau castraveti. Masca se aplica pe ten timp de 15-20 de minute, dupa care se spala bine cu apa calduta. Tratamentul se repeta de trei ori pe saptamana.

Daca vreti sa aveti unghii tari, tineti-le cateva minute in ulei caldut.

Compresele sau cremele cu ulei de masline hidrateaza si inmoaie stratul gros de piele de pe calcaie. Uleiul de masline poate fi folosit in locul cremelor, dupa baie.

Se beau 100 ml pe zi de suc proaspat de creson pentru ca acesta este un bun tonic, un regenerator celular care reda supletea pielii si parului. Pielea capului va fi frictionata cu un amestec din suc de creson si alcool de 90 grade, in parti egale. Folosit sub forma de cataplasme, cresonul favorizeaza si accelereaza cicatrizarea ulcerului, vindecarea abceselor si antraxului.

Pentru un ten frumos fara acnee si eczeme trebuie sa beti cate un pahar de suc de orz verde timp de cateva saptamani, iar pentru a scapa de pistrui aplicati plantute strivite sau comprese cu suc de orz.

Se pun cataplasme cu frunze proaspete de patrunjel, zdrobite, in cazul inflamatiilor la nivelul ochilor. Frunzele de patrunjel au efecte antiinfectioase, antiinflamatoare si regenerative.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste EmptyDum Iun 20, 2010 6:26 pm

Durerile de gat

De cele mai multe ori durerile de gat debuteaza cu senzatia de zgarieturi in gat, apoi simtim o durere cand inghitim iar in cele din urma ne pierdem si glasul. Impotriva laringitelor si inflamatiilor din gat exista insa niste remedii naturale foarte bune.

Natura ne pune la dispozitie o serie de substante capabile sa combata inflamatiile si sa reduca jena pe care o resimtim la fiecare inghititura. Fie ca sunt sub forma de gargara, comprese sau ceai, remediile bunicii sunt de foarte mare ajutor.

Un remediu stravechi si recunoscut impotriva durerilor in gat si a tusei este laptele cu ceapa. Laptele are proprietati calmante iar ceapa antibacteriale. In plus, acest amestec inseamna un aport important de vitamina C.

Eficiente pentru durerile de gat sunt gargarele cu uleiuri eterice. Se pun 3 picaturi de eucalipt, 2 picaturi de ulei de santal si 1 picatura de ulei de arbore-de-ceai intr-un pahar de apa. Se face gargara de 3 ori pe zi.

Inhalatiile au, de asemenea, un efect calmant si antiinflamator. Se amesteca musetel, sovarv si cimbru si se toarna 1 l de apa fierbinte peste 2 linguri de amestec. Se inhaleaza aburul timp de 10 minute.

Adresati-va medicului numai daca intervine febra sau inflamarea amigdalelor, ceea ce se intampla mai ales in cazul copiilor si adolescentilor.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat





Tratamente naturiste Empty
MesajSubiect: Re: Tratamente naturiste   Tratamente naturiste Empty

Sus In jos
 
Tratamente naturiste
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: Conceptia si sarcina-
Mergi direct la: