Sertarelul cu copii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


 

 Sfaturi practice in bucatarie

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Sfaturi practice in bucatarie Empty
MesajSubiect: Sfaturi practice in bucatarie   Sfaturi practice in bucatarie EmptySam Sept 04, 2010 7:09 am

Secretul… sării!
Există diferenţe între sarea de masă, sarea kosher şi sarea de mare. Sarea de masă este o sare rafinată, în care s-au adaugat câteva componente chimice, pentru a putea fi păstrată mai mult timp. Sarea kosher - mai aspră şi fără aditivi - datorită texturii sale şi gustului mai "curat", este preferată de bucătari. Sarea marină - extrasă din apa de mare evaporată, cu un conţinut bogat în minerale, funcţie de locul de provenienţă - este apreciată ca fiind cea mai bună.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Sfaturi practice in bucatarie Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sfaturi practice in bucatarie EmptySam Sept 04, 2010 7:10 am

Păstrarea condimentelor
Condimentele gata măcinate au o durată de folosire relativ scurtă. Niciun condiment nu rezistă mai mult de un an fără a-i fi alterate gustul sau aroma. Ele trebuie protejate de lumină, soare, căldură, abur şi umezeală. Condimentele se păstrează în recipiente etanşe, în locuri răcoroase * Condimentele roşii pot fi ţinute la frigider * Condimentele-praf îşi pierd mult mai repede calităţile decât cele nemăcinate * Condimentele proaspete sau uscate pot fi măcinate şi pregătite pentru mâncare într-un mojar * În mâncare se adaugă o lingură mare de condimente proaspete, la începutul fierberii, sau o jumătate de linguriţă la 6 porţii de condimente praf, la mijlocul sau la sfârşitul timpului de gătit * La salate sau sosuri, condimentele se pun cu câteva ore înainte de a fi servite.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Sfaturi practice in bucatarie Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sfaturi practice in bucatarie EmptySam Sept 04, 2010 7:11 am

Rădăcinoase la… pivniţă!
Rădăcinoasele, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, ţelina, ridichile, sfecla, înainte de a fi depozitate în pivniţă, se curăţă de pământ, fără a se spăla, şi se lasă puţin la soare, pentru a nu mai fi umede. Li se înlătură apoi rădăcinile vătămate. În pivniţă se pun în nisip curat, culcate vârf la vârf, în straturi suprapuse. Nisipul, bine uscat, trebuie să le învăluie în aşa fel încât să nu se atingă între ele. Nu aşeză zarzavaturile în picioare, aşa cum cresc ele în pământ, deoarece li s-ar dezvolta frunzele, iar legumele şi-ar pierde gustul.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Sfaturi practice in bucatarie Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sfaturi practice in bucatarie EmptyMier Sept 15, 2010 6:36 am


15 intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu

Intrucat curatenia casei este de o reala importanta, fiecare persoana este nevoita sa ii aloce timpul necesar si o atentie deosebita. Pentru a putea desfasura acest proces, avem nevoie de produsele potrivite. Alternativa produselor de curatare costisitoare, disponibile pe piata, o reprezinta cele naturale, existente in orice locuinta, bicarbonatul de sodiu fiind unul dintre ele. Pe langa numeroasele utilizari in curatenia casei, acesta este folosit si pentru albirea dintilor, pentru obtinerea unei respiratii proaspete, in bucatarie sau chiar ca demachiant. Iata 15 intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu in casa.

1. Curata frigiderul, adaugand doua linguri de bicarbonat la 1/2 l de apa si, eventual, putin otet. De asemenea, poti scapa de mirosul neplacut al acestuia lasand in interiorul sau timp de cateva ore un bol cu bicarbonat.

2. Periodic, spala cosul de gunoi cu bicarbonat si apa calda sau otet fierbinte si, in felul acesta, nu numai ca il vei dezinfecta, ci vei elimina si mirosul urat.

3. Bicarbonatul este foarte cunoscut pentru calitatile sale dezinfectante, motiv pentru care este folosit la curatarea baii de foarte mult timp. Poti indeparta sapunul, grasimea si urmele de calcar cu ajutorul unui amestec din bicarbonat si otet.

4. De asemenea, bicarbonatul poate fi folosit in baie pentru a desfunda tevile si, mai mult, reda culoarea initiala a chitului, daca este frecat cateva minute.

5. Curata capacul vasului de toaleta cu o carpa presarata cu bicarbonat de sodiu, dupa care sterge-l cu o carpa umeda. Aceasta substanta poate fi folosita si pentru curatarea interiorului closetului, daca este amestecata cu otet alb.

6. Tot in baie, poti folosi pasta de bicarbonat de sodiu si otet pentru a scapa de petele si mucegaiul format pe perdelele de baie.

7. In ceea ce priveste aragazul si alte suprafete cu tendinta de a fi lipicioase, curata-le folosind o pasta din detergent, o lingura de bicarbonat de sodiu si una de otet.

8. In cazul in care peretii tai sunt decorati cu un tapet matasos sau lucios, nu trebuie sa te sperii; ii poti curata cu un simplu amestec format din apa, otet alb si bicarbonat de sodiu.

9. Urmele de creion lasate de cei mici pe pereti nu constituie o problema; aplica putin bicarbonat pe o carpa umeda si acestea vor disparea.

10. Recapata stralucirea covorului, periindu-l cu apa si o lingura de bicarbonat de sodiu. O alta solutie pentru pastrarea aspectului covorului consta in doua parti de apa calda si una de otet alb.

11. Petele formate pe obiectele din ceramica sau portelan se inlatura frecandu-le cu o pasta din 3 parti de bicarbonat si una de apa.

12. Adaugat in masina de spalat vase, in recipientul pentru detergent, va ajuta atat la eliminarea mirosurilor neplacute, cat si la dezinfectarea si curatarea vaselor.

13. Este cunoscut faptul ca bicarbonatul se utilizeaza la curatarea argintului. Obiectele din argint isi vor recupera stralucirea de odinioara, daca le freci cu ajutorul unui burete pe cele netede si cu o perie pe cele in relief.

14. Mirosul neplacut al scrumierelor, lasat de tigari, persista, in general. Pentru a scapa de el, spala-le bine cu apa si bicarbonat.

15. Grilajul gratarului este un alt obiect pe care nu trebuie sa il ignori. Obtine o pasta din apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu si freaca grilajul, timp de cateva minute, pentru a-l dezinfecta.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat





Sfaturi practice in bucatarie Empty
MesajSubiect: Re: Sfaturi practice in bucatarie   Sfaturi practice in bucatarie Empty

Sus In jos
 
Sfaturi practice in bucatarie
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Accesorii in bucatarie
» Sfaturi de vara
» Sfaturi pentru viitoarea mamica
» Sfaturi privind meniul bebelusului

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi-
Mergi direct la: