Sertarelul cu copii
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


 

 Aperitive

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Aperitive Empty
MesajSubiect: Aperitive   Aperitive EmptySam Sept 04, 2010 7:23 am

Chec cu verdeata
Este o reteta absolut delicioasa pentru mese festive sau pentru toata ziua.
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:

* Chec cu verdeata3-4 legaturi de ceapa verde
* 4 oua
* 200 g cascaval
* 300 g sunca presata (sau alt mezel, la alegere)
* 4 lg faina
* 1 plic praf de copt
* 4 lg de ulei + 2 lg pt prajit ceapa
* 4 lg de iaurt
* sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Chec cu verdeataSe taie ceapa verde, se caleste putin in 2 lg de ulei.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul, iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea mare, ceapa, faina si praful de copt, sare, piper.
Apoi amestecam compozitia rezultata cu albusurile batute spuma.
Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins pentru circa 35-40 de minute.
Pofta buna !
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive EmptyMier Sept 08, 2010 9:05 am

Vinetele sunt printre cele mai minunate legume,dupa gustul meu ,asa ca am inventat mancarea asta.Nu stiu daca exista si prin alte parti,dar eu nu am avut nici o sursa de inspiratie.
INGREDIENTE:
-3 vinete
-2 cepe tocate
-4 catei de usturoi zdrobiti
-1 ardei rosu
-1 ardei iute
-2 conserve de rosii decojite
-busuioc
-marar
-250 g mozzarella
-75 g gorgonzolla

MOD DE PREPARARE :
-vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
-se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar.
-rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot
-apoi se pune pe rand pe fiecare rondela de vinete : o felie mozzarella, o lingura de sos de rosii,gorgonzola,alta vanata,sos si terminam cu mozzarella
-se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie
-se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.
-pansy 's recipes-
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat
galliciana


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive EmptyDum Sept 12, 2010 4:07 pm

Salata calda cu peste si legume

INGREDIENTE:

300 g legume congelate, 1 bucata file de peste,
sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel.
Preparare
Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei se pun
legumele,nedecongelate, si se lasa
la calit 7-8 minute, acoperite cu un
capac, amestecand din cand in cand.

Se asezoneaza legumele cu sare si piper
si se pun intr-un bol.

Fileul de peste se sterge bine de apa,se taie in cuburi mici ,se sareaza si pipereaza.
Cuburile condimentate se calesc apoi cateva minute in putin ulei. Se scot pe servete de hartie absorbante ,apoi se pun peste legume .
Se adauga patrunjel verde tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust.

Este o salata delicioasa , usor de pregatit.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive EmptyMier Sept 15, 2010 10:53 am

Pateu de ficat cu vin alb

Te-ai gandit vreodata ca este posibila o astfel de combinatie? Ei bine, iti spunem ca DA. De ce ai nevoie:

400 g ficatei
2 cepe-marime medie
2 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
ceva ulei
1 canita de cafea cu vin alb

Mod de preparare...

Se taie ceapa si se pune pe foc dupa ce, in prealabil, a fost incins uleiul. In momentul in care ceapa a devenit aurie, se adauga si usturoiul impreuna cu ficateii. Amestecul astfel rezultat se pune la foc rapid si se amesteca destul de des pentru ca se poate afuma. Intre timp se poate condimenta dupa gust, iar in momentul in care a scazut apa se adauga vinul. In continuare se lasa tot la foc rapid si se fierbe pana scade toata apa. La final, procedeul este simplu, amestecul se lasa sa se racoreasca pentru ca mai apoi sa fie amestecat in blender pana devine o pasta omogena.
Se pot
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive EmptyMier Sept 15, 2010 11:16 am

Ciuperci umplute cu crema de branza

Aceste ciuperci umplute au un continut scazut de carbohidrati si sunt excelente pentru orice masa usoara
Ingrediente si cantitati:

1 kg ciuperci medii;
6 linguri unt;
250 g crema de branza;
1/2 cana branza cu mucegai, faramitata;
2 linguri ceapa verde, taiata.

Mod de preparare:
1. Indeparteaza piciorusele ciupercilor si taie-le marunt pana obtii o jumatate de cana. Timp de 5 minute, lasa la rumenit in 3 linguri de unt jumatate de kilogram de ciuperci (palarii) - ia tigaia de pe foc doar dupa ce untul s-a asimilat complet. Repeta procedura cu cealalta jumatate de kilogram de ciuperci (palarii) - lasa-le la rumenit in alte 3 linguri de unt.

2. Intr-un vas mediu, amesteca branza cu mucegai faramitata cu crema de branza, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga piciorusele ciupercilor si ceapa verde tocate marunt si amesteca bine.

3. Umple palariile ciupercilor deja rumenite cu compozitia astfel rezultata. Asaza ciupercile pe o foaie de copt si lasa-le la fript, pe gratar, pana cand capata o culoare aurie. Din cantitatile precizate se obtin aproximativ 40 de ciuperci umplute.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive EmptyMier Sept 15, 2010 11:18 am

Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate

Aceasta reteta asigura intotdeauna succesul oricarei petreceri!

Ingrediente si cantitati:

6 oua fierte tare;
2 linguri maioneza;
1 1/2 lingurita mustar Dijon;
1 ceapa verde, feliata foarte subtire;
frunze proaspete de patrunjel si busuioc, tocate marunt;
piper negru;
sare, dupa gust;
paprika (optional).

Mod de preparare:

1. Taie pe jumatate sau pe sfert ouale fierte. Intr-un vas mic, indeparteaza galbenusurile, dupa care zdrobeste-le. Adauga maioneza si mustarul Dijon si amesteca aceasta compozitie pana cand obtii consistenta dorita.

2. Adauga compozitiei ceapa verde tocata marunt, precum si cea mai mare parte a patrunjelului si a busuiocului tocat. Adauga sare si piper, dupa gust.

3. Cu ajutorul unei lingurite, umple jumatatile sau sferturile de ou cu crema de mustar si maioneza. Presara totul cu ceapa taiata marunt, patrunjel si busuioc. Poti adauga, la final, un praf de piper negru si/sau paprika, dupa gust. Din cantitatile precizate se obtin 12 jumatati de oua sau 24 de sferturi. Cantitatile pot fi dublate, in functie de necesitati.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Admin
Admin
Admin



Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive EmptyMier Sept 15, 2010 11:19 am

Delicii cu ton si spanac

O reteta simpla si cu atat mai savuroasa daca ii adaugi spanac si ou.

Ingrediente si cantitati:

1 conserva ton in ulei - aproximativ 200 g ton;
16 mini-felii paine de secara;
1/4 cana spanac (poate fi si congelat), portionat si fiert;
1 ou - albusul separat de galbenus;
1/4 lingurita sare;
1/8 lingurita busuioc uscat, faramitat;
1/4 lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1. Unge fiecare mini-felie de paine de secara cu o lingura de ton. Intr-un vas mic, bate albusul spuma. Intr-un vas separat, bate galbenusul si adauga treptat spanacul fiert, sarea (dupa gust), busuiocul si zeama de lamaie. La final, adauga acestei compozitii albusul batut spuma. Unge mini-feliile de paine cu o lingura din mixtura astfel rezultata.

2. Introdu aperitivele in cuptorul incalzit, timp de 10 minute. In functie de preferinte, orneaza mini-sandvisurile cu felii de rosii cherry sau masline. Serveste imediat. Se obtin 16 aperitive.
Sus In jos
https://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com
Continut sponsorizat





Aperitive Empty
MesajSubiect: Re: Aperitive   Aperitive Empty

Sus In jos
 
Aperitive
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi :: Carte de bucate-
Mergi direct la: