Sertarelul cu copii In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte |
,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho
|
| | Dulciuri | |
| | Autor | Mesaj |
---|
galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Dulciuri Sam Sept 04, 2010 7:16 am | |
| Prăjitură cu nuci
Ingrediente: 350 g unt, 6 ouă, 200 g zahăr pudră, 120 g ciocolată amăruie, 150 g miez de nucă măcinată, 250 g făină. Preparare: Se freacă untul spumă, se adaugă pe rând gălbenuşurile, apoi în ploaie, zahărul, ciocolata rasă şi nucile. Ultimele se adaugă albuşurile bătute spumă tare, apoi făina sub formă de ploaie. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi se coace la foc potrivit. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Sam Sept 04, 2010 7:17 am | |
| Nuci caramelizate Ingrediente: 1 1/2 cană cu zahăr, 1/2 cană cu miere, 230 g nuci (cât mai) întregi, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 1 vârf cuţit de sare. Preparare: Într-o tigaie amesteci zahărul, mierea şi sarea. Laşi vasul pe foc, să fiarbă, fără să amesteci. Când o cantitate mică de amestec formează o bilă dură în momentul în care este aruncată în apă rece, tragi vasul de pe aragaz şi încorporezi nuca şi esenţa de vanilie. Amesteci până când compoziţia devine cremoasă. Laşi compoziţia să se răcească treptat. Torni compoziţia pe hârtie cerată şi, ajutat de două furculiţe, separi nucile caramelizate. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Sam Sept 04, 2010 7:18 am | |
| Taitei cu nuci Ingrediente: 500 g tăiţei, 200 g nuci măcinate, 200 g zahăr pudră, 1 pachet zahăr vanilat, coajă rasă de o lămâie. Preparare: Tăiţeii se fierb în apă clocotită cu sare. Se scurg, se spală în apă călduţă. Pe farfuria de servit, încălzită în prealabil, se pune un rând de tăiţei, altul de nuci amestecate cu zahăr, vanilie şi coajă de lămâie. Se termină cu nucile deasupra. Preparatul se dă la cuptor, pentru 5 minute, apoi se serveşte. | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 08, 2010 8:57 am | |
| Papanasi
Ingrediente 500 gr branza vaci 2 ouazahar vanilat 4-5 linguri zahar 2-3 linguri faina 2 -3 linguri gris o lingurita esenta rom smantana ciocolata ulei un praf de sare
Mod de preparare Mai mult decat simplu: Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare. Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n uleiul incins bine. Se rumenesc frumos pe ambele parti, se intorc in tigaie cu ajutorul unei palete sau linguri si se scot intr-un bol pe fundul caruia ati asezat frumusel 2 servetele ce au rolul de a absoarbe surplusul de ulei. Se aseaza frumos pe farfurioare si se pune deasupra smantana si ciocolata care in prealabil a fost topita impreuna cu o lingurita plina de smantana -papa bun- | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 08, 2010 9:12 am | |
| Prajtura fina cu ciocolata
Ingrediente: -unt-100g -zahar-100g -oua-5 -faina-20g -cacao-12g -1 lingura lapte- -300g ciocolata -un varf cutit sare-
Mod de preparare: Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc.
Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa. La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata. | |
| | | mirela2
Mesaje : 129 Data de inscriere : 13/04/2010 Varsta : 47 Localizare : bucuresti
| | | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Vin Sept 10, 2010 4:59 pm | |
| Crema de ciocolata sau danette de casa
Numarul de portii: 4 Timpul de preparare: 10 Minut(e) Timpul de gatire: 5 Minut(e) Dificultate: Foarte usor
Ingrediente: - 1/2 lapte - 50 g cacao in pudra - 25 g maizena - 100 g zahar Preparare:
Nu ai nevoie de multe ingrediente, un pic de lapte, zahar, cacao si maizena, adica faina. Aceiasi crema se poate face cu alte arome, in loc de cacao, putem utiliza cafea sau vanilie, dar depinde de gusturi...
Amestecati faina, zaharul si cacao, apoi varsati laptele, puneti intr-o cratita pe foc domol si fierbeti pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa dea in clocot, aproximativ 5 minute, pana se ingroasa .
Puneti crema intr-un salatiera, amestecati din cand in cand pentru a nu se forma o coaja la suprafata, iar cand s-a racit puneti in paharele si in frigider timp de 2 ore.
Apoi se presara ciocolata rasa.... | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Vin Sept 10, 2010 5:10 pm | |
| Pere fierte în vin
Ingrediente: 4 pere frumoase, 250 ml vin roşu, dulce, 1 lingură cu miere, 1 lingură cu zahăr, scorţişoară, 15-20 de stafide. Preparare: Se spală şi se curăţă perele de coajă. Separat, se pune vinul la fiert împreună cu mierea, scorţişoara şi stafidele. Când vinul începe să fiarbă, se introduc perele şi se lasă pe foc 20-25 minute, întorcându-le din când în când, să se pătrundă bine cu vin. Se scot perele şi stafidele pe o farfurie. În vin se mai adaugă o lingură cu zahăr, apoi se lasă să fiarbă, până când se îngroaşă, primind consistenţa unui sos. Se aşază perele şi stafidele pe o farfurie şi se stropesc cu sosul de vin. -felicia- | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Dum Sept 12, 2010 5:22 pm | |
| Portocale umplute
Un desert foarte rapid si usor: portocale umplute cu frisca si ananas! Timp de preparare: 10 - min Dificultate: redusa
Ingrediente:
* 2,3 portocale * 1 borcan mic ananas * Frisca 100 ml * 2 linguri zahar * 50 gr ciocolata neagra * 50 grame nuca de cocos
Mod de preparare: Portocale umplutePortocalele se taie in jumatate, daca aveti cutit zimtat puteti sa taiati cu el. Cu atentie se elimina miezul.
Crema: Miezul scos de la portocale impreuna cu ananasul se introduce la blender si se maruntesc. Se amesteca cu zaharul,cu frisca batuta. Pentru ornat folosim ciocolata neagra 50 de grame data pe razatoare si nuca de cocos 50 de grame. Umplem jumatatile de portocale cu crema preparata.Le decoram cu ciocolata si nuca de cocos ,apoi le introducem in frigider ,cateva ore. Pofta buna!
| |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Dum Sept 12, 2010 5:24 pm | |
| Tort cu iaurt de fructe
Tort usor, racoros, numai bun pentru vara! Timp de preparare: 1 ora Dificultate: medie
Ingrediente: * 250 g biscuiti cu vanilie * 150 g Rama
Crema 1 * 400 g iaurt de caise Campina(sau alt fruct) * 1cutie compot de caise(cutie mijlocie) * 2 plicuri gelatina fin maruntita * 200 ml frisca (eu am folosit praf de frisca) * 1 plic intaritor frisca
Crema 2 * 400 g iaurt capsuni Campina * 2 plicuri gelatina Dr Oetker * 200 ml frisca * 1 plic intaritor frisca * 100 ml apa
Pentru ornat * 2 plicuri tort jelee rosu * 3 linguri de zahar * 300 ml apa
Mod de preparare: Tort cu iaurt de fructeSe topeste margarina, se macina biscuitii apoi se amesteca ambele compozitii.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de plastic si punem compozitia de biscuiti .Presam bine compozitia apoi o dam la congelator aproximativ 20 de minute. Preparare crema 1 Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat cu zeama de compot iar caisele se vor taia bucati mai mici(daca sunt intregi) Se bate frisca si se adauga plicul de intaritor.La frisca batuta adaugam iaurtul de caise, amestecand cu mixerul pana la omogenizare.Punem apoi gelatina la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) e toarna peste amestecul de frisca si iaurt si punem aceasta crema peste compozitia de biscuiti scoasa de la congelator. Tort cu iaurt de fructePreparare crema 2 Cele 2 plicuri de gelatina se pun in 100 ml apa. Se bate frisca , se pune intaritorul ,iaurtul de capsuni si apoi gelatina inmuiata.Se amesteca pana la omogenizare si se toarna peste crema 1 apoi e da la rece pentru aproximativ 10-15 minute. Preparare ornament Intr-un vas punem 2 plicuri tort jelee rosu si 3 linguri de zahar.Apoi turnam peste, treptat ,300 ml apa rece.Amestecam bine si punem la fiert 1 minut.Se ia de pe foc , e raceste in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase, apoi turnam tot jeleul deasupra tortului.Se uniformizeaza si se da la congelator pentru 1 ora. Se poate decora cu frisca pe margini . NOTA Poza 1 este cu tortul facut in varianta originala adica dupa reteta de mai sus iar poza 2 este aceeasi reteta la care am intervenit inlocuind biscuitii cu un blat de tort si folosind in una din compozitii iaurt normal si afine si suprafata tortului fiind ornata cu afine. Este un tort deosebit, fin, usor,racoros si vi-l recomand cu toata increderea. Pofta buna!
| |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Dum Sept 12, 2010 6:03 pm | |
| Desert cu fructe de padureTipul retetei: Desert Numarul de portii: 4 Timpul de preparare: 10 Minut(e) Timpul de gatire: 5 Minut(e) Dificultate: Foarte usor Ingrediente: 500 g fructe de padure congelate 1 plic spuma pt deserturi cu gust de frisca (recomand dr.oetker) lapte(cat scrie pe plicul de frisca) un pliculet tort gelee alb zeama de la fructele decongelate sau un pahar suc natual de fructe de padure 4 linguri de zahar pt decor am folosit dulceata de zmeura jeleuri colorate si visine Preparare: se zdrobesc fructele in robotul de bucatarie sau cu cutitul, separat se bate frisca cu zaharul,se incorporeaza fructele in frisca. Pregatim jeleul(conform instructiunilor de pe plic) pe care il turnam in boluri.punem peste spuma si ornam dupa imaginatie.Se poate si fara jeleu dar pt. copii mai ales e o surpriza placuta la fund sa dea de ceva bun bun | |
| | | galliciana membru avansat
Mesaje : 1489 Data de inscriere : 12/04/2010 Localizare : france
| Subiect: Re: Dulciuri Dum Sept 12, 2010 6:08 pm | |
| Piersicute
Dificultate: redusa Ingrediente:
Aluat * Unt 60g * Smantana 3 linguri * Zahar 200 de g * Vanilie 1 pachetel * 2 oua * Praf de copt 1 lingurita si jumatate * 500 g faina
Crema * Lapte condensat 1 cutie * 200 g unt * 50 g nuci macinate
Pentru glazura * Colorant portocaliu si rosu
Mod de preparare: piersicuteMixam ouale cu zaharul si untul topit. Adaugam vanilia, smantana, faina si praful de copt. Din aluat facem bilute. Fiecare biluta o taiem in doua, o turtum si o intindem. Le asezam in tava. Le coacem 15 minute la 180 grade.
In loc de coloranti putem folosi suc de morcov sau sfecla.Se umplu cu crema preferarata.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 15, 2010 11:02 am | |
| Prajitura cu foi de zahar ars si crema de lamaie
O prajitura de maestru, pe care o poate face insa, oricine. Combinatia de zahar ars din blat si crema de lamaie este delicioasa.
Ingrediente:
- pentru blat: 500 de grame de faina, 100 de grame de zahar, 150 de grame de unt, 100 de grame de smantana, un ou, un plic de praf de copt. - pentru crema: 5 linguri de faina, 200 de grame de unt (nesarat, cu minim 50% grasime), 200 de grame de zahar pudra, jumatate de litru de lapte, coaja si zeama de la doua lamai.
Preparare:
- Pune zaharul pentru blat, intr-o cratita, la topit. Lasa-l pana se face maro, stinge-l cu o cana de apa fierbinte si lasa totul pe foc pana ce zaharul se topeste complet. - Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu oul intreg, cu smantana si siropul de zahar ars. Adauga faina, amestecata cu praful de copt, toata odata, si omogenizeaza compozitia cu mana, dar fara a framanta coca. - Imparte aluatul in patru. Intinde, din fiecare bucata, cate o foaie, pe care o coci pe fundul tavii (unse cu unt) de la aragaz, la foc moale, pana se coloreaza putin. - Foile se pun unele peste altele si se lasa sa se raceasca (sunt rigide ca un biscuite). - Cat se coc foile pregateste crema. Amesteca faina cu laptele si pune totul pe foc. Amesteca si cand se ingroasa, da deoparte si lasa sa se raceasca. - Rade coaja de la lamaie si stoarce sucul. - Amesteca untul moale cu zaharul si cand pasta de faina s-a racit adauga cate putin, in crema de unt, alternand cu sucul de lamaie. Adauga si coaja de lamaie. - Monteaza prajitura. Pune prima foaie intr-o tava de aragaz, pune crema, si asa pana asezi toate cele patru foi. Da prajitura la rece, cel putin 12 ore. Tai-o bucati si inainte de a le scoate din tava pudreaza-le cu zahar. | |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 15, 2010 11:05 am | |
| Lapte de pasare
Un dulce ca amintirile din copilarie. Ingrediente:
6 oua, doua albusuri, 20 de linguri de zahar tos, 750 mililitri de lapte, un baton de vanilie, 50 mililitri de rom, o jumatate de tableta de ciocolata amaruie.
Preparare:
- Separa galbenusurile de albus. Bate albusurile, toate opt, spuma foarte bine. Adauga pe rand zaharul tos (doua linguri nu foarte pline, de zahar la fiecare albus), si bate in continuare cu mixerul pana ce se topeste, iar albusul spuma este foarte tare si sticlos. - Pune laptele intr-un vas, pe foc. Pune in lapte batul de vanilie, intreg. Cand laptele incepe sa clocoteasca, lasa focul mic (astfel ca laptele sa fiarba foarte incet) si pune cu lingura bulgari mici din albusul batut spuma. Intoarce galustile de albus, pe fiecare in parte. Sunt gata intr-un minut. Pune bulgarii de albus, scursi bine de lapte, folosind o spumiera, intr-o farfurie incapatoare. - Da laptele deoparte. Scoate batul de vanilie, taie-l pe lung, scoate cu un cutit semintele de vanilie si pune-le in lapte. Bate galbenusurile cu mixerul impreuna cu patru linguri de zahar (cat a mai ramas), foarte bine. Adauga romul si ciocolata rasa prin razatoare. - Rastoarna crema de galbenus in lapte (care nu trebuie sa fie foarte fierbinte), in timp ce amesteci energic cu un tel, in forma de para. Pune toul pe foc, la foc mic sau in bain-marie si amesteca pana ce laptele se ingroasa putin. Cat sta pe foc laptele cu galbenusuri amesteca in continuu. Laptele cu galbenusuri nu trebuie sa ajunga sa clocoteasca, iar in final trebuie sa fie ca o smantana subtirire. - Pune in castroane (de o portie), trei-patru galusti de albusi si adauga incet, cu un polonic crema cu lapte. Sfat Eva: daca vrei poti presara pe galusti, cand servesti pudra de cacao sau scortisoara.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 15, 2010 11:07 am | |
| Fursecuri gurite
Cele mai bune si mai fine fursecuri. Ingrediente:
450 de grame de faina, 200 grame de unt, o lingura plina cu smaintana (sau tot atata caimac), 150 de grame de zahar pudra, 3 galbenusuri, un varf de cutit de sare, o lingura de rom, un plic de praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, iar pentru ornat 200 de grame de nuci bucatele, 150 g zahar pudra si un plic de zahar vanilat.
Preparare: Freaca, intr-un castron, untul cu zaharul, pana cand acesta se topeste, apoi pune pe rand galbenusurile, lingura de smantana, romul, sarea si coaja de lamaie. La final adauga faina si praful de copt. Din momentul in care pui faina, aluatul se amesteca cu mana, dar nu se framanta. Este gata cand mainile sunt curate. Da aluatul la rece, jumatate de ora. Bate spuma un albus de ou. Ia bucatele de aluat, cat nuca, fa bilute, inmoaiele in spuma de albus, apoi prin nuca tocata. Bilele se aseaza in tava neunsa, cu putina distanta intre ele. Guritele se coc la foc potrivit, 20-25 minute, ca sa se rumeneasca putin. Cand sunt calde se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu un plic de zahar vanilat.
daca vrei poti pui, in loc de nuca, cirese din dulceata, sau sa faci guritelor, cate un mot de ciocolata, dar dupa ce le-ai scos din cuptor
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 15, 2010 11:10 am | |
| Tort aromat cu crema de ciocolata
Clasicul tort de ciocolata va face deliciul tuturor invitatilor tai. Iti ia ceva timp sa-l pregatesti, insa rezultatul va fi deosebit.
Ingrediente si cantitati:
8 oua pentru blat 200 grame de faina 50 grame de cacao 250 grame de zahar 1 baton de vanilie zeama de lamaie 150 ml rom 3 oua pentru crema 4 linguri cu zahar pudra 4 linguri cu faina 6 linguri cu cacao 300 ml lapte 50 grame unt putina ciocolata din comert
Mod de preparare: 1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. 2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom. 3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine. 4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. 5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.
| |
| | | Admin Admin
Mesaje : 279 Data de inscriere : 11/04/2010
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Sept 15, 2010 3:06 pm | |
| Paste cu ciocolata
Un desert simplu si rafinat. Este posibil sa gasesti paste (tagliatelle) cu cacao, dar poti folosi si tagliatelle simple.
Ingrediente:
100 grame ciocolata de menaj, unt, doua linguri de apa minerala si paste.
Preparare:
Fierbe spaghetele, clateste-le si caleste-le cu o nuca de unt. Adauga ciocolata topita, amestecata cu apa minerala. Poti completa cu nuci pisate ori alune. Amesteca usor si delecteaza-te! | |
| | | guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Dulciuri Mar Sept 21, 2010 11:09 am | |
| Salam de biscuiti
Ingrediente: 450 g biscuiti 110 g unt 125 ml lapte 2-6 linguri zahar 3 linguri cacao 60 g rahat 50 g nuci 5 curmale 5 smochine (optional) 3 linguri stafide 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de rom folie de plastic sau o punga curata
Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahar si cacao. Se lasa cat sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit (sa nu fie foarte fierbinte) se adauga untul si esentele. (gravidutele pot renunta la esente) Intre timp se taie bucatele rahatul, curmalele, nucile. In castronul cu biscuiti se pune sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze. Se adauga rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecandu-se usor. Daca vi se pare sfaramicioasa compozitia mai incalziti putin lapte si adaugati-l in compozitie. Se rupe o bucata de folie de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu cacao cernuta in prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se ruleaza si se da la frigider pana a 2-a zi.
Pofta buna!
| |
| | | guzelnico membru de baza
Mesaje : 1561 Data de inscriere : 12/04/2010 Varsta : 50 Localizare : Istanbul- Turcia
| Subiect: Re: Dulciuri Mier Oct 06, 2010 1:51 pm | |
| GOGOSELE SUPER- SIMPLE
Ingrediente: 200 g iaurt 1 ou 150 g faina coaja de lamaie rasa 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare: Se amesteca iaurtul cu oul, un praf de sare, coaja de lamaie si se adauga faina amestecata cu praful de copt, obtinandu-se un aluat moale.
Uleiul trebuie sa fie incins in momentul in care aluatul este gata. Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gogoselele in tigaie. Se scot pe hartie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dulciuri | |
| |
| | | | Dulciuri | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|