Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


Distribuiti | 
 

 Ce mai gatim azi?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 279
Data de inscriere : 11/04/2010

MesajSubiect: Ce mai gatim azi?   Mar Apr 13, 2010 12:01 pm

Rezumarea primului mesaj :

Haideti sa vedem ce gatim azi. sunny
Sus In jos
http://sertarelulcucopii.forumdediscussions.com

AutorMesaj
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Joi Iun 03, 2010 4:26 pm

ciorba taraneasca cu carne de porc
vinete cu maioneza si usturoi
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Lun Iun 07, 2010 5:28 pm

sambata am facut:
o pizza
musaca de vinete cu legume
conopida la cuptor
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Lun Iun 07, 2010 6:19 pm

Da' pentru cine gatesti, maiculita, atata? Ai musafiri in fiecare zi? Laughing
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Lun Iun 07, 2010 6:22 pm

Azi am gatit:
Salata de vinete
Supa de pui cu taitei
Gratar de vita (lasata la marinat de dimineata)
Garnitura: orez, ciuperci la cuptor, salata ciobaneasca
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mar Iun 08, 2010 6:33 pm

Azi gatesc fara carne:
- vinete cu sos de rosii si busuioc
- salata de castraveti cu iaurt si menta
- cartofi noi si morcovi prajiti
- salata verde cu morcov ras si porumb
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mier Iun 16, 2010 6:52 am

ieri- supa de pui cu fidea si legume
ciulama de pui
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 33
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mier Iun 16, 2010 7:18 pm

astazi....Ciorba de pui cu smantana si tarhon si rulouri cu bacon.... geek
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Joi Iun 17, 2010 4:19 pm

Ieri am fost lenesa, n-am gatit dar astazi voi face:
1. Ciorba tarhana
2. Mancare de naut cu carne+ garnitura orez turcesc
3. Salata ciobaneasca
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Vin Iun 18, 2010 5:16 pm

Azi imi vin neamurile (soacra si cumnata) Very Happy. Le voi astepta cu:

Mancare de cartofi cu pui
Salata de ardei copti
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Dum Iun 20, 2010 8:05 am

ieri am facut
ciorba de porc cu legume multe,tarhon si leustean
o mancarica de conopida cu orez si costita afumata - o nebunie!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
samira33
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1631
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Lun Iun 21, 2010 11:03 pm

ciorba de legume a la grec
paste cu vinete,prosciuto si smantana.

am in plan niste gris/orez cu lapte.
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mier Iun 23, 2010 2:03 pm

Supa de pui
Ghiveci cu carne de vita
Salata de ardei copti
Prajitura cu caise
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Lun Iun 28, 2010 5:39 am

pui in lapte a la jamie- dar o reteta mai simplificata! f bun, treb sa recunosc!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Joi Iul 01, 2010 11:43 am

ciorba de fasole galbena- cu smantana ( pastaie rotunda si subtire )
ghiveci cu coaste afumate
chiftelute
sarmale cu varza murata.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Vin Iul 02, 2010 7:41 pm

piept de pui la gratar
cartofi prajiti cu usturoi
Desert: pepene galben umplut cu inghetata (cumparata Wink ) Wink
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Lun Iul 05, 2010 12:12 pm

Azi gatesc fara carne. M-am saturat de fripturi.

Salata de vinete
Salata de castraveti cu iaurt
Ardei grasi umpluti cu crema de branza si verdeata
Supa crema de legume cu crutoane
Paste cu sos de rosii si busuioc

P.S. In loc de salata de castraveti mi-ar fi placut salata de telina cu maioneza dar aici nu se mai gaseste telina. Crying or Very sad
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mar Iul 06, 2010 9:09 am

sarmale cu varza noua

la pranz
supa de chimen
mancare de dovlecei cu ou?? nu stiu, e inventia maica-mii?!
diseara
oua umplute
ceafa la gratar cu cartofi prajiti
salata
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mier Iul 07, 2010 9:40 am

Galicuto, ia baga tu aici info pt o novice la sarmale.
1. Carnea tocata trebuie sa fie grasa/ slaba? Eu voi folosi vita, normal. Very Happy Dar sa stiu cum cer carnea tocata la macelarie.
2. Cum faci sosul in care vor fierbe sarmalele? Trebuie acoperite complet?
3. Daca folosesti varza noua, trebuie oparite frunzele inainte de umplere?

Mersi in avans. Daca nu-mi ies, trebuie sa vii la mine in Ist. Nu poti sa ma lasi sa poftesc, nu-i asa? bounce
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mier Iul 07, 2010 10:43 am

Azi vor veni socrela si cumnatica in Ist, asadar voi gati.

Ciorba de linte
Pastrama inabusita cu usturoi
Garnitura: mamaliguta (ca mi-am facut provizii de malai din RO Very Happy ) si pilaf turcesc (in caz ca mamaliguta nu e pe placul musafirelor mele)
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Joi Iul 08, 2010 11:42 am


"1. Carnea tocata trebuie sa fie grasa/ slaba? Eu voi folosi vita, normal. Dar sa stiu cum cer carnea tocata la macelarie.
2. Cum faci sosul in care vor fierbe sarmalele? Trebuie acoperite complet?
3. Daca folosesti varza noua, trebuie oparite frunzele inainte de umplere?

Mersi in avans. Daca nu-mi ies, trebuie sa vii la mine in Ist. Nu poti sa ma lasi sa poftesc, nu-i asa? "



EU LE FAC ASA!!!!!!
depinde de cantitatea de carne, cam la 7-800gr, 3-4 cepe mari, cat marul, le tai marunt de tot.
Se incinge tigaia, uleiul, apoi se prajeste ceapa. Intotdeauna ceapa o inabus cu o cana de apa!!!
la Orice! astfel,ceapa fierbe mai bine.
Orezul, dupa plac, si fel, se inmoaie cam 10 min in apa, si dupa ce ceapa este calita se adauga in tigaie, punand inca putina apa, sa se umfle putin! putin!.
Le lasa la racit.
Carnea pt sarmale trebuie cam intotdeauna sa aiba putina grasime in ea, in afara de faptul ca exista uleiul in care ai prajit ceapa. Altfel sarmalele ies prea uscate si nu sunt bune deloc apoi.
Cand s-a racit ceapa cu orezul se amesteca cu carnea de vita-sau de care vrei,se pune sare -piper, dupa gust!
eu mai pun in amestec cimbru macinat. nu prea mult, sa nu le strice gustul.
Sau........daca faci din vita, at merge, ma gandesc si putina grasime, de supica, eventual, pusa alaturi de ele.
eu nu prea fac vita, pt ca aici este fffffffffffffffff tare, si fierbi la ea o zi intreaga!nu numai!

alaturi de sarmale merg puse si bucati intregi de carnita, sau afumaturi.... dupa gust......
sos??? nici un sos in mod special!!!!!!!
2-3 linguri de bulion de rosii sau pasta de rosii-diluate in apa, depinde de gusturi, si o lingura de bors, sau lamaie, daca vrei mai acrisoare:

la varza noua, NEAPARAT oparita!!!!
pui apa la fiert, cu sare , scobesti cototrul verzei ca pt pus in butoi.
cand da apa in clocot pui varza, o lasi la foc mai potrivit cam 15-20 min, cu cotorul in jos, apoi vreo 10 min cu cealalta parte, care e mai frageda.
eu am scos-o in strecuratoare, si, intrucat nu imi place sa umblu cu lucruri fierbinti, am clatit-o cu apa calie, am mai "desfrunzat-o"- am verificat frunzele - ce a ramas si nu a fost fiert, inapoi in cratita, la fiert!!
si tot asa, pana crezi ca poti lucra cu ele linistita, cu drag.
Nu le-am spalat cu apa prea rece sa nu se intareasca varza!
dar, nu uita, varza, teoretic treb numai oparita, ca apoi sa se fiarba bine odata cu orezul si carnea- ca, daca varza e prea fiarta - atunci e mai nasol.
de la frunzele fierte,mai micute, scot nervura paralel cu frunza-
frunzele mai mari le tai in 2, inlaturand nervura din taietura!! Deci vor fi 2 sarmalute mai mici, decat una maaaaaaaaaaaaaare!
noua ne plac de oricare- mici, mari, mitittele,in fct de frunza! bune sa fie!
In oala asez la fundul oalei - un strat de varza sau frunze ramase, apoi un rand sarmale, carnita, ce am, si printre ele
FOI DE DAFIN,1-3 fr. la o oala de 3 l, si cate o crenguta micuta de cimbru!

La fiert, eu de regula am oalele folosite zilnic fara capac! affraid
Farfuria face un fel de vid, si at e ok!
si atunci pun o farfurie peste ele, pt ca fierb si se umfla uniform!.
maica-mea innebuneste cand vede farfuria.....
dar mie imi place cum fierb sarmalele.....
Apa, pun cam 3/4 din oala, daca nu, mai completez.
se lasa la fiert la foc mic!
E mai greu pana faci odata, ca apoi, merg una-doua!
Se pot face cu ciuperci, legume, cu ce vrei tu!
Se pot servi cu smantana, sau, la tine, iaurt, dar atunci treb carne mai grasuta!
sper ca m-am facut inteleasa, daca ai dubii, oricand!

Daca nu ies, voi veni sa iti fac eu! I love you

Hai, ca m-am intins cat o placinta!...............Spor la lucru!
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Joi Iul 08, 2010 11:43 am

nico, daca nu te descurci, da un tel, te sun eu!
pe fix e mai ieftin. drunken
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Joi Iul 08, 2010 12:21 pm

am facut xnitele de porc, si pt mine paine cu ou.atat.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 33
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Mier Iul 14, 2010 8:21 pm

pt ca a venit canicula nu prea merge mancarea dar cate o supica merge ....astazi....
ciorba de cartofi noi cu smantana:
3fire ceapa verde,
1 ardei rosu,
1ardei kapia verde,
rosii in sos,
1 morcov,200g smantana
oua, cartofi noi,bors.Mod de preparare:Am calit legumele, le-am fiert 10', apoi am adaugat cartofii, am mai fiert, am adaugat borsul clocotit si apoi smantana amestecata cu ouale,amestec pe care in prealabil l-am subtiat cu putina zeama, astfel sa nu se branzeasca.
acuma cantitatile depind dupa gustul fiecaruia
pofta mare
Sus In jos
galliciana
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1489
Data de inscriere : 12/04/2010
Localizare : france

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Sam Iul 17, 2010 5:47 am

ieri am facut fasole uscata cu afumatura.
mi-era pofta de muuuulta vreme.
Sus In jos
http://www.spatiulmeu.com/view_profile.php?key=b8lndpa61anhjw6gi
alinutahu
incepator
incepator


Mesaje : 481
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 33
Localizare : budapesta

MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Dum Iul 18, 2010 8:36 am

ieri ...am facut o mamliguta cu branza iar astazi o sa fac o tocanita de mazare cu carnacior
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Ce mai gatim azi?   Astazi la 9:49 pm

Sus In jos
 
Ce mai gatim azi?
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 4Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi-
Mergi direct la: