Sertarelul cu copii

In viata de zi cu zi, alaturi de noi discutand despre copii si alte subiecte
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

,,Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste''. Paulo Coelho


 


Distribuiti | 
 

 Prajiturele si torturi

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
amy
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1369
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 41
Localizare : Ploiesti

MesajSubiect: Prajiturele si torturi   Vin Oct 15, 2010 7:05 am

Va astept cu retete de prajituri si torturi, pentru zile obisnuite sau festive.

_________________
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore. http://handmadeamy.blogspot.com/
Sus In jos
amy
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1369
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 41
Localizare : Ploiesti

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Vin Oct 15, 2010 7:09 am

Fursecuri cale
5 oua
10 linguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri faina
1 plic zahar vanilat
cateva bucati de rahat

Rahatul se taie subtirel, ca niste bete de chibrit.
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat. Dupa ce albusurile cu zaharul stau ,,bat" se adauga galbenusurile. Se adauga faina, uleiul, si se mixeaza foarte bine, pana ce aluatul face basicute.
Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, se toarna cu lingurita, cam 8 fursecuri, in strat nu prea gros, pe cat puteti intr-o forma de frunza. Eu am facut la inceput niste forme mai ciudate si le-am intins cu lingurita .
Tave se baga in cuptorul preincalzit si fursecurile se coc aproximativ 5 min (depinde de iuteala focului) pana se rumenesc pe partea inferioara. Se scot repejor, se desprind de pe hartie, se pune cate o fasiuta de rahat pe mijloc si se strang la baza ca sa arate cat de cat ca niste frunzulite. Atentie la cate asezati in tava, pentru ca fiind subtiri se racesc foarte repede si pot crapa atunci cand vreti sa le modelati.
Trebuie multa atentie, sunt migaloase si tot timpul sunteti contra-cronometru, dar rezultatul final merita tot efortul, veti obtine niste fursecuri foarte frumoase si fragede.


Platoul realizat de mine, se datoreaza minunatului sot, care m-a secondat de minune in bucatarie, reusind performanta sa le modeleze de 2 ori mai bine decat mine; eu in final am cedat si doar le desprindeam de pe tava si le aplicam rahatul.

_________________
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore. http://handmadeamy.blogspot.com/
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Vin Oct 15, 2010 9:28 am

Foarte frumoase si, sunt sigura, foarte gustoase fursecurile tale. voi incerca si eu.

Intrebare: cat de subtire trebuie sa fie compozitia pusa in tava pt un fursec?
Ex, daca intind cat incape intr-o lingurita plina este ok?
Sus In jos
amy
membru avansat
membru avansat


Mesaje : 1369
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 41
Localizare : Ploiesti

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Dum Oct 17, 2010 8:49 am

Nico, eu am pus cu lingura de fapt, cam jumatate de lingura, dar te chinui. Cred ca o lingurita plina ar fi ok. Fursecurile au cam 4-5 cm si o grosime de maxim 5 mm. Incearca si eu am dat cateva rateuri, dar le-am papat. Razz

_________________
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore. http://handmadeamy.blogspot.com/
Sus In jos
guzelnico
membru de baza
membru de baza


Mesaje : 1561
Data de inscriere : 12/04/2010
Varsta : 43
Localizare : Istanbul- Turcia

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Lun Noi 22, 2010 9:25 am

BACLAVA DE CASA

Ingrediente pt foi:
3 oua
1 pahar lapte
1 pahar ulei floarea- soarelui
1 pliculet praf de copt
1 lingurita otet
1 varf de cutit sare
faina
nuci sau alune tocate
200 gr margarina
amidon de porumb

Ingrediente pt sirop:
4 pahare zahar
5 pahare apa
cateva picaturi suc de lamaie

- ouale, laptele, uleiul, otetul, praful de copt si sarea se amesteca intr-un bol si se framanta pe o planseta cu faina pana se obtine un aluat moale; aluatul se imparte in 30 parti egale;
- fiecare parte se intinde, se presara la suprafata cu amidon si se aseaza una peste alta in grupuri de cate 10 foi)
- fiecare grup de cate 10 foi se intinde cu rola de lemn pana se obtine dimensiunea tavii
- se ruleaza aluatul obtinut pe rola, se deschide in tava si se presara cu nucile/ alunele tocate
- se taie in patratele (vezi model in site) si se toarna uniform peste tot ulei/ unt topit
- se da la cuptor pana cand foile de deasupra devin aurii
- se lasa sa se raceasca
- se pregateste siropul intr-o craticioara: se pun 4 pahare de zahar si 5 pahare de apa, se fierb timp de 5 min, dupa care se ia craticioara de pe foc; se adauga cateva picaturi de lamaie si se mai fierbe siropul timp de 1-2 min
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua rece.

Pt imagini din timpul pregatirii si pt modul de taiere:
http://www.nefisyemektarifleri.com/kolay-ev-baklavasi-tarifi/


Sus In jos
MayanMistica



Mesaje : 48
Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 46
Localizare : Netherland

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Lun Oct 03, 2011 11:53 am

Azi fac negresa :

Punem intr-o craticioara: 250 g unt, 50 g cacao cernuta, 1/2 cana lapte, 300 g zahar, si punem pe foc mic amestecand continuu pana se omogenizeaza. Din aceasta compozitzie punem de-o parte 16 linguri. Restul se amesteca rece cu: 4 galbenusuri, 1 praf de copt, 200 g faina, apoi incorporam cele 4 albusuri batute spuma tare cu 1 praf de sare, 50 g zahar tos, 1 vanilie, 1 lingura rom. Compozitzia se toarna in tava unsa si tapetata, deasupra presaram nuci prajite tocate grosier, si coacem dar sa nu se treaca din copt, sa fie inca putin moale la mijlocul tavii. Din pacate nu pot da un timp de coacere, ca n-am cronometrat niciodata. Imediat ce s-a scos din cuptor, ungem deasupra cu glazura pastrata. Se lasa sa se raceasca shi sa se usuce glazura. Se serveste taiata mici patrate.
Sus In jos
http://www.beetjechique.nl
MayanMistica



Mesaje : 48
Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 46
Localizare : Netherland

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Lun Oct 03, 2011 11:57 am

mai vechi ...











Sus In jos
http://www.beetjechique.nl
MayanMistica



Mesaje : 48
Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 46
Localizare : Netherland

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Lun Oct 03, 2011 12:04 pm

continui ...





cheesecake-uri..





cu lamaie ..






Paine cu cranberry








S-a insurat Teddy Paddington cu Ninnete van Haarlem :





mirii:





Sus In jos
http://www.beetjechique.nl
MayanMistica



Mesaje : 48
Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 46
Localizare : Netherland

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Lun Oct 03, 2011 12:06 pm

Pentru ziua fiicei mele :

Sus In jos
http://www.beetjechique.nl
MayanMistica



Mesaje : 48
Data de inscriere : 15/04/2010
Varsta : 46
Localizare : Netherland

MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Lun Oct 15, 2012 9:19 pm

Noutati











Sus In jos
http://www.beetjechique.nl
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Prajiturele si torturi   Astazi la 9:48 pm

Sus In jos
 
Prajiturele si torturi
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sertarelul cu copii :: La bucatarie - retete noi si vechi-
Mergi direct la: